Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím chovatele koz a prosím o radu.
Přivezla jsem si 3letou vysokobřezí kozu (kříženka, dle vzhledu nejspíš lišky s žebřiňákem ) - byla dlouhodobě ve stádě, kde byla až na konci hierarchie, hodně šikanovaná, hubená, vynervovaná...
Po dovozu jsem odčervila (Helmigal), za 3 týdny porodila trojčata (obstarala jen jedno, teď je jí cca 1,5m). Když se zmátořila po porodu, dostala kůru Hepagenu. Dostává cca půl litru ječmenného šrotu, půl litru ovsa, před porodem dostávala lněné semínko, slunečnici. Je na pastvě, v druhově bohatém výběhu s větvičkami, křovinami i trávou.
Stále se však nelepší. Je to již skoro 2 měsíce, co jí mám a koza vypadá stále strašně :( nebo tedy... můžu zkusit vyfotit. Vím, že některé kozy mají vylezlé kyčle a propadlou hladovou jámu, ale já bych měla ráda kozu trochu kulatější - tak, jako jsou ostatní dvě, kterým nelezou ani ty kyčle, natož aby na sobě měly vidět "díru" pod páteří a vlastně i obratle.
Díky za nějaké postřehy, čím jí ještě přilepšit nebo co s ní prostě ještě zkusit, aby se zlepšila. Jinak nevypadá, že by jí něco chybělo - žere pořád, zelené i jádro má ráda, k dispozici mineralizovaný liz v kýbli, mléko se jí dělá, malá roste jak z vody. První měsíc jsme jí ještě museli oddojovat, protože kůzle bylo droboučké a nestíhalo pít. Asi od jeho měsíce už má jen pro sebe - zvládá vypíjet.

Genetika? Treba proste vic udelat nemuze.

Kozy v laktaci se do kondice dostávají hůř. Dle mého názoru je krmená tak, že víc bych jí nepřidával. Odčervená byla naslepo? nebo byla dělaná koprolka? jsi si jistá, že odčervení zabralo?

Kostey: ještě na to mrknu (sliznice). Dělala jsem jí na slepo. Když jsem měla nějaký větší problémy se zvířetem, tak jsem si nechávala dělat koprolku a moje vetka vždycky měla oči v sloup, že je to stejně k prdu, že to ukáže často kulový... tak v tomhle případě jsem jí nedělala.
Ještě mám Aldifal - napadlo mě, že kdyby měla tasemnice, mohla by žrát jak protržená a nebylo by to na ní vidět. Články jsem ale v trusu neviděla.. (ale to nic neznamená).
Právě jádro se už bojím přidávat, souhlas.

Tyjo, to už nevím kolik. Prostě podle váhy... mrknu na sliznice a když se mi nebudou zdát, můžu udělat ty bobečky.. (jsem imobilní, tak se k ní jen tak nedostanu. Zkusím zítra doskákat :).
napsal(a):
Tyjo, to už nevím kolik. Prostě podle váhy... mrknu na sliznice a když se mi nebudou zdát, můžu udělat ty bobečky.. (jsem imobilní, tak se k ní jen tak nedostanu. Zkusím zítra doskákat :).
Aj keby mala sliznice ok, tak to svedčí iba o tom že nemá premnoženú vlasovku, motolicu príp.ostertagiu ale kopa parazitov sa neprejavuje anémiou.
napsal(a):
Podle váhy... ono mohli ste dať 5mg/kg alebo až do 30mg/fenbendazolu na kg, takže to hrá dosť veľkú rolu. Ja u veľkej kozy čo mávala plucnivky som dávala až okolo 25mg/kg fenbendazolu, to boli cca
tri balíčky po 20g.