Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dadus

18.5.2016 13:07
dadus

XXX.XXX.7.12

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Na jaře jsem si koupil romanovskou ovci, dal jsem ji do chlívka k ostatním ovcím a začla mlátit do jehněte, že ho málem umlátila. Musel jsem ji oddělit a po týdnu, když jsem je začal pouštět ven si tak nějak zvykla i když občas do jehněte bouchne. Dnes když už mám ovce venku na pastvě jsem si přived novou roční jehničku a opět do ní začla bušit, musel jsem tam vletět neboť ta jehnička už ležela na zemi a ta romanovka pořád do ní bušila, že jsem myslel, že už jí utloukla. Takže jsem musel tu novou jehničku dát mimo pastu na řetěz, neboť se do ní pořád pouštěla. Snad si na sebe zvyknou, ale bojím se až budu mít na jaře jehňata, aby do nich ve chlívě nezačla zas bušit a neumlátila je. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Přemýšlím jestli ji raději nezabít, než riskovat na jaře, že jehňata umlátí. Přitom už jehňata měla a vychovala je v pořádku, ale byla sama v ohradě u domku...

18.5.2016 13:27
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Výchova na samotce - studený a bílý.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2016 13:32

Ja bych ji taky zmrazil. Po castech. Ono ji to pak prejde :).

18.5.2016 13:57
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nepřejde. Dejte jí na krk krátký řetěz, na řetěz tak 10kg dřevěný špalek. Ať je "hendikepovaná" a nemá energii se rozbíhat a trkat ostatní. Ono jí to srazí hřebínek, i když nevím jestli jí to vyléčí. Ale ta nová bude mít čas se sžít se stádem.

18.5.2016 14:08

Profesore, víte, jak tohle pokračuje... řetěz začíná velmi rychle vrůstat do masa a dělá opravdu ošklivé otevřené krvavé rány blbej nápad.

18.5.2016 14:10

:) no tak... prece obojek, na nej retez a na nej spalek :).

18.5.2016 14:15
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nemyslel jsem na trvalo. A klidně přímo i řetěz na kůži.14 dnů to přežije a pak už ta nová ovena bude zabydlená.

Admaz

18.5.2016 15:10
Admaz

XXX.XXX.199.251

Já si nějak nedokáži představit, jak vypadá takový 10 kilový špalek a jak to bude držet na krku, taková nějaká obr kláda.

18.5.2016 15:10
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Takhle se k agresivitě hospodářských zvířat postavili ve Švajcu:

https://www.youtube.com/watch?v=TBqO1lYPzd4

Chlapík, co se objevi v 00:45 nám tři měsíce dělal šéfa na salaši. Co se týče inteligence a povahy, tak moh klidně do tý arény místo těch krav .

dadus

18.5.2016 17:45
dadus

XXX.XXX.7.12

Já se hlavně bojím o budoucí jehňata až budou ve chlívku, aby do nich takhle nešla to bych ji musel mít na řetězu a to se mi moc nechce. Když ona je taková pěkná, ale hrozná mrcha, asi na podzim, nebo dřív to bude jistit mrazák. Chtěl jsem hold Romanovku, ale tahle se nějak nevyvedla .

18.5.2016 18:00
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Admaz napsal(a):
Já si nějak nedokáži představit, jak vypadá takový 10 kilový špalek a jak to bude držet na krku, taková nějaká obr kláda.

Tak k tomu řetězu uvažte pneumatiku.

19.5.2016 16:24
lilo

XXX.XXX.201.210

Pneumatiku jsme meli... je to opravdu dobry retarder...tahala ji ma AN koza co skakala pres ploty 1,6 vysoky... a beran co trkal... koza ji mela jen po cas pastvy a vsechno v pohode... beran ji mel imrvere a jak pise hiippie mela tendenci i na 4 cm tlustem obojku zarezavat...takze asi ano ale rozhodne sundavat a kontrolovat...

19.5.2016 19:27

Do mrazáku a je hotovo.

22.5.2016 10:14
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Možná jí vadí společnost, žárlí. Pokud by to šlo, pastvinu bych rozdělila, a jí bych dala na menší část plus nějaký menší přístřešek a seno. Třeba by jí to vyhovovalo víc, a soužití s jehnětem jí nedělalo problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík