Registrace hospodářství

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2016 12:56
Alfonzajz

XXX.XXX.18.54

Ahoj,
Mám takovej blbej dotaz...registruju hospodářství a nejsem si jistá, co tam zaškrtnout v kolonce druh zvířat...jestli kozy-dojený, nebo kozy-ostatní...mám totiž koz víc ale dojí se jenom jedna... Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2016 13:16

Tak potom asi kozy dojeny i kozy ostatni, jestli to umoznuje vic polozek.

23.5.2016 13:24
Alfonzajz

XXX.XXX.18.54

No umožňuje, ja jen to řeším aby mi tam pak nelezli na kontrolu dojení atp...

23.5.2016 13:25

Tak pozor kde co na netu pisete....) jestli nejste v KU kde by se sledoval nejakej nadoj atd a dojite ji pro tu kapku pro sebe nebo pro cunika, tak asi nema vyznam mit ji ve staji dojenych.

23.5.2016 13:37
Alfonzajz

XXX.XXX.18.54

Takze kdyz mam stj dojenejch tak mi budou chodit na KU? Nebo jakej je mezi dojenejma a ostatnima papírově rozdíl? díky.

23.5.2016 13:43
Alfonzajz

XXX.XXX.18.54

Tak sem jim zavolala a uz to mam vyřěšený, a díky moc :) Měl jste pravdu.

22.3.2018 18:07
Pet123

XXX.XXX.248.204

Dobrý den. Mám dotaz vyplnuju registraci hospodářství a mám dilema jestli zaškrtnout jenom ovce systém chovu ostatní(případně dojeny ) a nebo jestli zaškrtnout i prasata, kozy dojné, kozy ostatni. Chtěl bych si teď pořídit ovce a kozy a právníci(vietnamskou) až za rok tak jestli nějak vadí když to budu mit zaskrtle už teď.
Za odpovědi předem děkuji.

22.3.2018 20:05
Alfonzajz

XXX.XXX.139.247

Pet123 napsal(a):
Dobrý den. Mám dotaz vyplnuju registraci hospodářství a mám dilema jestli zaškrtnout jenom ovce systém chovu ostatní(případně dojeny ) a nebo jestli zaškrtnout i prasata, kozy dojné, kozy ostatni. Chtěl bych si teď pořídit ovce a kozy a právníci(vietnamskou) až za rok tak jestli nějak vadí když to budu mit zaskrtle už teď.
Za odpovědi předem děkuji.

Dobrý den,
jedno prase na osobu být registrované nemusí, ale jak chcete, klidně si to tam zaškrtnout můžete ničemu to nevadí, akorát Vám přijde registr. Mám taky zaškrtnuto víc a zatím jsou jen ovce a kozy

22.3.2018 20:18
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Alfonzajz napsal(a):
Dobrý den,
jedno prase na osobu být registrované nemusí, ale jak chcete, klidně si to tam zaškrtnout můžete ničemu to nevadí, akorát Vám přijde registr. Mám taky zaškrtnuto víc a zatím jsou jen ovce a kozy

Jedno ne, ale jelikož kolega píše o pořízení prasnice, předpokládám, že bude odchovávat i selata A to už je víc jak jedno prasátko...

Ale teď jste mi nasadili brouka do hlavy s těma kozama - já počítala s tím, že budu dojit (jen pro sebe a rodinu) a tak jsem automaticky zaškrtla "systém chovu dojený". Chápu to dobře, žejsem to teda zaškrtla blbě?

22.3.2018 20:26
Alfonzajz

XXX.XXX.139.247

xchipsy napsal(a):
Jedno ne, ale jelikož kolega píše o pořízení prasnice, předpokládám, že bude odchovávat i selata A to už je víc jak jedno prasátko...

Ale teď jste mi nasadili brouka do hlavy s těma kozama - já počítala s tím, že budu dojit (jen pro sebe a rodinu) a tak jsem automaticky zaškrtla "systém chovu dojený". Chápu to dobře, žejsem to teda zaškrtla blbě?

To nenapsal, může jí mít jen jako mazlíčka :)
No nevim...ale myslím že to nějak nikdo hrotit nebude, ale mužete si zavolat oni Vám řeknou.

22.3.2018 20:39
Pet123

XXX.XXX.248.204

Děkuji za reakce. Ano prasnice byla myšlena na selata. A rozhodl jsem se zaškrtnout vše asi to bude jednodušší.

22.3.2018 21:45
Alfonzajz

XXX.XXX.139.247

Jo přesně tak to dělá většina

16.10.2019 12:53
Nirrti

XXX.XXX.63.116

Dobrý den, ať nezakládám nové vlákno.

Registrovala jsem nové hospodářství chovatele, přišel mi registrační lístek provozovny s pokyny - zaregistrovat do 15 dnů na SZIF. Učinila jsem, ale teď na to koukám, při zaevidování umístění objektu na SZIF mi tam doplnili IČ, přestože jsem ho do žádosti neuvedla. Když jsem jim zpátky volala, tak mi dotyčný pracovník řekl, že oni s tím nic, že to tam automaticky naskakuje, pokud je ke jménu přiřazeno IČ, jakéhokoliv oboru. Ale já tohle - kozu pro domácnost - nechci na podnikání, ani nikde mít s IČ spojenou. Na to už mi odpovědět neuměl. Opravdu to ničemu nevadí a je to jenom statistický údaj?
Přece to, že si koupím registrovanou kozu s POP, respektuju zákon a zaregistruju hospodářství snad neznamená automaticky, že s tím chci podnikat?

16.10.2019 18:25
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Taky to tak mám. Když jsem se na to ptala, že sice jsem zemědělský podnikatel, ale v rostlinné a že chov koz a prasat nemám jako podnikání, ale pro "domácí spotřebu", bylo mi řečeno, že jinak to nejde, jak mám jednou IČ, tak je to automaticky bráno jako "chovatel - podnikatel"..

17.10.2019 09:38
Nirrti

XXX.XXX.63.116

xchipsy - děkuji Vám za reakci. Psala jsem dotaz i na SZIF do Prahy - dozvěděla jsem se, že je to tak v pořádku, že se to tam přiřazuje z registru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík