Společný elektrický ohradník ovce, kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2016 13:32
Lucinecka5

XXX.XXX.255.212

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali nemá někdo zkušenosti s ohradníkem pro ovce a kozy dohromady. Všude čtu že každý má jiný lanka a zdroje atd...ale mám je na pastvě společně a chci tam postavit elek. ohradník. Prosím poradí někdo jaký lanka, pásky či pozinkované lanko? A jaký zdroj? Bude mi to stát na akátových kůlech. Děkuji :).

24.5.2016 13:49
mastnacek

XXX.XXX.28.78

Jestli se ovsem nepletu :) kozy jsou vnimavejsi na proud, takze nepotrebujou tak velkou ranu jako vovce, za to potrebujou vyssi prekazku.
Pokud oplutkujete a chcete casto prehanet, tak obvod z dratu 3.15 pozink a oplutky z lanka na ktery vam vyjdou penize. Pokud nemate oploceno x hektaru. Nebo i oplutky z dratu, akorat se to blbe sbali kdyz jednou za cas potrebujete pastivnu ususit.

24.5.2016 15:17
Lucinecka5

XXX.XXX.255.212

Měla bych to jako stálou ohradu, nikdy bych ji nesundávala a někdo mi říká že na ovce pozink. a na kozy dokonce i pásky (což sem myslela že mají koně), tak jsem z toho jelen :/ Chci tak po 5 metrech sloupky a do cca 5 řad do výšky asi 110cm aby to kozy nepřeskočili. Ale chci něco aby tam mohlo být vše dohromady a aby to kozám nedalo velkou ránu, tak chci poradit jaká lanka a jaký zdroj na cca 300 metrů. :)

24.5.2016 19:57
mastnacek

XXX.XXX.9.123

Kdyz spolecne, tak to musi bouchat kvuli ovcim. Za me neco takovyho http://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-ako-power-profi-ni-7000-automaticka-regulace-vykonu
ohradu udelat z pozink dratu a mate vystarano.300m nic neni. koza dostane slupku a pak si da pokoj, ovce stejne tak. Jen nevim jestli na kozy neni 110cm malo. To poradi kozari. Delat kompromis ve velikosti vybijeciho proudu kvuli kozam nema smysl kvuli ovcim.

Bára82

24.5.2016 20:12
Bára82

XXX.XXX.159.43

Myslím, že 110 cm je dost. Máme tedy síť ovinet 90 cm vysokou a kozy nikdy nepřeskočily.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2016 22:31

Mě jí skáčou běžně, z místa, ikdyž maj co žrát. (110 cm).

25.5.2016 07:47
Lucinecka5

XXX.XXX.255.212

A jaký je rozdíl mezi normálním zdrojem : http://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-kamir-raptor-6000-pro-skot-ovce-kone-divokou-zver ten mi právě nabízí známí že v tom měl ovce, a rozdíl mezi tím co jste mi poslal s tou regulací automatickou?

25.5.2016 08:26
mastnacek

XXX.XXX.28.78

Krome velikosti vybijeciho proudu je rozdil v te regulaci. Regulace pozna, ze nekde prerostla trava nebo nekdo skripnul ohradnik nebo to ovce shodily atd atd. Proste ze se neco s ohradou stalo. Je to uzitecne, na vetsi ohrady, ktere clovek nezkontroluje jednim dvema kouknutim. Kdyz mate takhle malou ohradku, tak je to asi zbytecne to je fakt. Takze se spis zamerte na velikost vybijeciho proudu, aby ovce dostala i prez vlnu poradnou ranu.

25.5.2016 08:34
profesor1

XXX.XXX.192.98

Rozdíl je tam 3J a 2500, - Kč :)
Jestli to chcete jen na 300 metrů, tzn.4 řady - 1200m drátu, tak by to mělo stačit, ALE ! nechápu poznámku, že nechcete aby kozy dostaly velkou ránu. Píše se že kozy jsou na ránu vnímavější, ale já tvrdím že jsou jen větší herečky. Čím větší ránu dostanou, tím dříve si to rozmyslí se k ohradníku přibližovat. Sílu toho kopance myslím ovlivňují ty J - Jouly (elektrikář vysvětlí líp). Tak že jestli si chcete ušetřit nervy a mít klidné spaní, tak kozy nelitujte. Na lanku taky nešetřete, máte toho kousek. Mě kozy i ovce když chtějí tak taky z místa skočí ladně 110 cm, ale ohradníkové lanko mám jen max 80cm nad zemí a jen ve třech řadách.

25.5.2016 08:38
mastnacek

XXX.XXX.28.78

Ono uz ty jouly asi nejsou co bejvaly, ted se ten vybijeci proud znaci podle nejake nove normy, takze kdovijak to bude.

25.5.2016 08:40
profesor1

XXX.XXX.192.98

James Prescott Joule se musí v hrobě obracet

25.5.2016 09:03
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jasně že J bude J, ale začínám mít obavy, že instalace ohradníku bude v brzké době podléhat povolení, odborná instalace, povinné revize, hlášení o počtu kopnutých zvířat, povinná zdravotní prohlíhka kopnutého zvířete, návštěva u zvířecího psychoterapeuta zda nedošlo k újmě, školení zvířat na rizika spojená s dotekem ohradníku...

25.5.2016 09:14
mastnacek

XXX.XXX.28.78

Jeste ze uz mali kluci nejsou co bejvali aby chodili zkouset kdo dyl vydrzi :) Pak by to uz bylo na zalobu :).

25.5.2016 09:32
Lucinecka5

XXX.XXX.255.212

Já sem totiž někde slyšela že ten zdroj s regulací má má i chránit zvířata když se do toho zamotají, že to ztlumí proud, tak proto se prám jestli to není dobrý už jako prevence proti tomu, ale opravdu se ve zdrojích nevyznam :/

25.5.2016 09:52
mastnacek

XXX.XXX.28.78

Ano, je to tak. At uz se tam zamota zvire nebo kvuli trave nebo pretrzenymu lanku, tak zdroj snizi napeti, snizi frekvenci impulzu, takze se nenici zdroj a zvire ktery se zamota nedostava tak casto a tak velky pecky. Navic to zacne piskat, takze poznate ze se neco stalo a obejdete si ohradu. urcite je to dobry pro toho kdo ma site, jeste jsem nevidel zamotanou ovci do tratu nebo do lanka, do site ano.

25.5.2016 10:33
Lucinecka5

XXX.XXX.255.212

Já mám ohradu asi 250metru od baraku, takze bych piskani neslysela, ale prijde mi to docela fajn jako prevence pred zamotanim, kozy jsou prece jenom na to dost blby:D A tedy myslite ze ocelove ci pozin. lanko lepsi nez ty lana a pasky pro kozy?

25.5.2016 10:37

Čím víc Voltů tam máte, tím na větší vzdálenost (skrz vlnu) vám přeskočí jiskra, čím víc Joulů, tím větší rána to je.
Profesor o tom píše hezky.

25.5.2016 10:43
mastnacek

XXX.XXX.28.78

Vsak vy shanite sitovej ohradnik na 220V. Zdroj mate v baraku a od nej vedete bud pod zemi nebo nad zemi k ohrade. Paska je dobra tak na to ze je lip videt. Pasku jsem meli pro kravy kdysi, dost rychle ztracela pevnost, byla to cca 1cm siroka. Lanko taky krehne, slunce dela svoje. Drat je skoro vecnej a hlavne malej odpor. I napojovani dratu je lepsi nez spojovat lanka nebo pasky. Kdyz je takhle silnej zdroj, tak v miste spatnyho spoje lanka, dokaze lanko i prepalit - osobni zkusenost.

25.5.2016 12:14

Lanko ti přepálí i mnohem slabší zdroje. Všechny spoje by měly být dokonalé, jen co někde něco prská tak je něco špatně. Správný ohradník není vůbec slyšet.

25.5.2016 12:18
mastnacek

XXX.XXX.28.78

Letos to mam slozitejsi ruzny cesticky a kravinky, tak casto udelam oplutek nasladko, spoj dva uzle. Se slabsim minotorem co byl puvodne pro kravy se nikdy nic neprepalilo. Ale je to mozny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík