Vera prosí

XXX.XXX.153.141
Dobrý den, koupili jsem si ovce a jedna už týden nežrala, má rýmu a sotva chodí.
Prosím o pomoct je to ještě jehně děkuji
Po týdnu? tak prvně jste se měli po takové době obrátit na veterináře a ne sem.A vůbec...nenechat ji v tomhle stavu takovou dobu a řešit hned.boze můj...co čekáte od diskutujících? budou hádat od stolu a beztak vás odkazou na veterináře, tak proč ztrácet další čas a neudělat to rovnou?Chudák zvíře.
Tak ona mohla prodelat sok... a kazda ovena premisteni vnima jinak... stejne tak pokud je to odrostle jehne tak zkratka ta adaptace na nove prostredi muze byt horsi... v pripade stresu ktery prodelava je mozne ze se ji pomnozili paraziti... to je docela caste... ale pokud uz tyden nezere a sotva chodi.. no nevim... cim krmite... a na co byla zvykla... ma moznost se past nebo krmite seno... asi bych holku rozhodne odcervila v pripade rymy muze to byt samozrejme nastydnuti... ale vetsinou to byvaji plicnivky... tak ivermectinem... a co se tyka samotneho krmeni... ale urcite bych ovene zmerila teplotu, poslechla bachor jestli jede... v pripade stresu z presnunu a pak nasledneho zakrmeni mohlo dojit k acidoze... ovena pak lehne... protoze ma schvacena kopyta... pricin vasi nemoci tam muze byt vic... volala veterinare...
lilo
napsal(a):
Tak ona mohla prodelat sok... a kazda ovena premisteni vnima jinak... stejne tak pokud je to odrostle jehne tak zkratka ta adaptace na nove prostredi muze byt horsi... v pripade stresu ktery prodelava je mozne ze se ji pomnozili paraziti... to je docela caste... ale pokud uz tyden nezere a sotva chodi.. no nevim... cim krmite... a na co byla zvykla... ma moznost se past nebo krmite seno... asi bych holku rozhodne odcervila v pripade rymy muze to byt samozrejme nastydnuti... ale vetsinou to byvaji plicnivky... tak ivermectinem... a co se tyka samotneho krmeni... ale urcite bych ovene zmerila teplotu, poslechla bachor jestli jede... v pripade stresu z presnunu a pak nasledneho zakrmeni mohlo dojit k acidoze... ovena pak lehne... protoze ma schvacena kopyta... pricin vasi nemoci tam muze byt vic... volala veterinare...
Stres to nebude. Možno ceň, dva, ale nie týždeň. A zvlášť, keď je v stáde.
Predpokladám, že aj pred kúpou bola v tom istom stáde oviec. Ak áno, a ostatné žerú normálne od začiatku, tak to bude niečim iným.
Vera nepíše, či a kedy bolo stádo oviec naposledy preočkované - to je tiež veľmi dôležitá informácia.
Ale týždeň? No, nezdá sa mi to. Samozrejme - veterinár tam mal byť hneď na druhý deň.
Vera prosí
napsal(a):
Dobrý den, koupili jsem si ovce a jedna už týden nežrala, má rýmu a sotva chodí.
Prosím o pomoct je to ještě jehně děkuji
Kedy boli ovce - aj táto konkrétne - preočkované proti parazitom?
Je stádo na pastve aj cez noc?
Nemala tá konkrétna ovca prístup k jadrovému krmivu, napr. počas noci?
Prijíma vodu?
V akej pozícii je? Poliháva, alebo postáva so sklonenou hlavou a "stuhnutými" končatinami?
Pohybuje sa, a ak, tak ako?