Veterinární teleskopická síť

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2016 20:43

Máte někdo zkušenost se sítěmi na zvířata? Převáděla jsem část stáda na novou pastvinu a tříměsíční kamerunská dvojčata zůstala na původní pastvině se zbytkem stáda. Teď jsou oddělené od mámy. Jsou plachá, nedaří se mi je zavřít a chytil. Tak mě napadlo, jestli by to nešlo se sítí. Je to reálné, nebo je to blbost?

http://www.odchytova-technika.cz/sluzby/veterinarni-site-teleskopicke/

Jedná se o tu poslední teleskopickou síť.

koloko44

29.5.2016 20:50
koloko44

XXX.XXX.89.231

Proč by se nedalo použít pokud myslíte pro odchyt jehňat jenom.

29.5.2016 21:51

Stado s matkou nahnat zpatky a pak vsechny dokupy znova do novy ohrady. vhdycky se najdou mamlasove co zustanou pri prehaneni pozadu :).

29.5.2016 22:36

Tak už je nechte odstavené :)
Jsou malé, takže by to nejspíš sítí šlo. Ale pokud jí nemáte kde půjčit, tak to bude dost drahá investice na jedno použití.
Jestli není lepší vytvořit odchytovou ohradu ze svařovaných panelů (= mobilní), do které naučit všechny chodit na jádro (občas, jako pamlsek, aby chodily za kýblem)? Pak bude odchyt snadný.

29.5.2016 22:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Stado s matkou nahnat zpatky a pak vsechny dokupy znova do novy ohrady. vhdycky se najdou mamlasove co zustanou pri prehaneni pozadu :).

Stádo je od sebe asi půl km daleko a oddělené jsou už od čtvrtku, má ještě cenu dávat je dohromady, přijala by je ještě matka? Jehňata jsou tři měsíce stará. Na původní pastvině jsem nechala berany+ovce, které půjdou na porážku, ale zůstala mi tam taky malá jehnička z těch dvojčat, kterou bych ráda odchytila, její dvojče beránek by už mohl zůstat s berany...aspoň si to myslím...

29.5.2016 22:41
profesor1

XXX.XXX.192.98

Je otázka na jakou vzdálenost se k ovcím dostanete. A jakmile se vám to na poprvé nepodaří, tak pak už zvířata ví vo co gooooo a už to bude o hoooodně složitější.

29.5.2016 22:52

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak už je nechte odstavené :)
Jsou malé, takže by to nejspíš sítí šlo. Ale pokud jí nemáte kde půjčit, tak to bude dost drahá investice na jedno použití.
Jestli není lepší vytvořit odchytovou ohradu ze svařovaných panelů (= mobilní), do které naučit všechny chodit na jádro (občas, jako pamlsek, aby chodily za kýblem)? Pak bude odchyt snadný.

Právě, cena sítě mě silně odrazuje.
Mám přístřešek, kam jim dávám jádro a kam za kýblem chodí a kde proběhl odchyt na vodítko, těch ovcí, které jsme přesouvali jinam, ale ovce jsou teď opatrné, dovnitř jdou, jen když mě vidí odcházet.
Musím něco vymyslet. Buď vytvořit nový prostor z kari sítí, kde jim budu dávat krmení, nebo zkusit použít síť - napadlo mě, že by se dala možná použít i volejbalová síť, je dost dlouhá, ale úzká, možná spojené dvě dohromady? Když ji vezmeme dva, tak by to mohlo vyjít.

29.5.2016 22:54

profesor1 napsal(a):
Je otázka na jakou vzdálenost se k ovcím dostanete. A jakmile se vám to na poprvé nepodaří, tak pak už zvířata ví vo co gooooo a už to bude o hoooodně složitější.

Už jsem v té fázi, že ovce ví, o co gooooo

Přidejte reakci

Přidat smajlík