Uživatel s deaktivovaným účtem

Dá se ostříhat ovca s stříhacím strojkem na koně?kamoš ho může půjčit tak se ptám zda to sním jde nebo ne.Já si osobně myslím že asi né.

Tyhle masinky jsou i kombi. Ale na par ovci poslouzi dobre i perovy nuzky. Lehce se nabrousi a po par ovcich to dostanete do ruky. Patou jsem strhnul jen dvakrat a vypada i docela hezky. Navic navazete s oveckou blizsi kontakt :).
Janička420

XXX.XXX.89.231
Ano jde také jsem tím stříhala mám jen pět ovcí a koně tak proč to neostříhat... mám tento strojek na koně od fy Constanta (přesnější typ Constanta 4) z e-shopu http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/profesionalni-strihaci-strojek-pro-kone-constanta-4-p6710/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Profesion%C3%A1ln%C3%AD+st%C5%99%C3%ADhac%C3%AD+strojek+pro+kon%C4%9B+Constanta+4&gclid=Cj0KEQjw7LS6BRDo2Iz23au25OQBEiQAQa6hwFhg9IU88DIiBTzFmtHDecupyueyxA3s0RCPyB_2_AIaAhhn8P8HAQ sice ta cena je hustá ale mě se to vyplácí mám 15koní tak co že...

Janička420
napsal(a):
Ano jde také jsem tím stříhala mám jen pět ovcí a koně tak proč to neostříhat... mám tento strojek na koně od fy Constanta (přesnější typ Constanta 4) z e-shopu http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/profesionalni-strihaci-strojek-pro-kone-constanta-4-p6710/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Profesion%C3%A1ln%C3%AD+st%C5%99%C3%ADhac%C3%AD+strojek+pro+kon%C4%9B+Constanta+4&gclid=Cj0KEQjw7LS6BRDo2Iz23au25OQBEiQAQa6hwFhg9IU88DIiBTzFmtHDecupyueyxA3s0RCPyB_2_AIaAhhn8P8HAQ sice ta cena je hustá ale mě se to vyplácí mám 15koní tak co že...
Takže strojkem na koně to jde taktéž?Měl jsem pochyby jelikož má strojek na koně o proti strojku na ovce daleko slabší výkon el.motoru a samozřejmě i nože jsou na koně hustější.Takže říkáte že to jde, samozřejmě pomalu aby to motor zvládl že?
Janička420

XXX.XXX.89.231
Ano jde ale pomalu a nechtít po tom strojku moc (aby ostříhal mraky ovcí denně) já jsem udělala 1 ovci a dala 5min. pauzu strojku aby neměl tak velké vytížení a přehřátí.

Janička420
napsal(a):
Ano jde ale pomalu a nechtít po tom strojku moc (aby ostříhal mraky ovcí denně) já jsem udělala 1 ovci a dala 5min. pauzu strojku aby neměl tak velké vytížení a přehřátí.
Já potřebuji tet nutně ostříhat dvě ovce.Jak vám jedna ovce trvala dlouho pro zajímavost?
Janička420

XXX.XXX.89.231
Jelikož nejsem nějaká přebornice a stříhala jsem si je po 3 tak asi okolo 30min (možná je to málo/moc ale jak píši ještě v tom nemám moc praxe).

Dve ovce to by slo i detskejma nuztickama :).

Janička420
napsal(a):
Jelikož nejsem nějaká přebornice a stříhala jsem si je po 3 tak asi okolo 30min (možná je to málo/moc ale jak píši ještě v tom nemám moc praxe).
Já budu stříhat poprvé když teda vyjdou na pučení ty el.nůžky na ty koně jnak asi koupím normální ruční nůžky a dám se do díla.Měla jste je svázané do kozelce nebo jste je měla jen posazené na zadek?
Janička420

XXX.XXX.89.231
Jenom posazené na zadku v pohodě vydrží... a mám ještě takové ty obyč. nůžky na ovce ale ty nepoužívám jelikož s tím jsem se moc nenaučila tak je pouze využiji na nějaké zastřižení (upravení nedostřižku atd...)
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/nuzky-na-strihani-ovci-berger-2711-rovne-delka-ostri-140-mm-p1210/.

Mam ty same, jen delsi a jak jsem psal, po par ovcich to mate v ruce. a ta radost, ze clovek neco zvladne bez elektriky :).
Janička420

XXX.XXX.89.231
To jo ale já se tím bojím (nojo blondýna ) celou ovcí vzít.

Janička420
napsal(a):
To jo ale já se tím bojím (nojo blondýna ) celou ovcí vzít.
Vubec se toho nebojte. Na youtube jsou videa jak zacit a pokracovat. Ja jsem si to upravil, nezacinam od hrudy ke krku, ale zacnu na krku a odzhora ovci zbavuju vlny smerem dostran. V podstate takhle celou ovci obstriham zprava doleva. Volnu rukou hladim vlnu smerem od nuzek. Hlavne zadne napinani tahani za vlnu, to pak hned strihnete do zivyho nekde kuze drzi, nekde jde za vlnou. Ovce si na to cvakani rychle zvykne a mam pocit ze to "smejdeni" nuzek ve vlne ji je prijemny.
Az budu zase strihat, tak zkusim natocit videjo.
Janička420

XXX.XXX.89.231
Díky :).

Takhle vypada naposledy ostrihana vovce, myslim ze uz je to celkem dobrej vysledek.

napsal(a):
Tak jeste jeden, detail, snad to bude lip videt.
Pěkná práce.
Janička420

XXX.XXX.89.231
Krása... kdyby to šlo takhle i mě.

Aale, z prvni ovce jsem udelal na tejden lva, kdyh jsem ji po x ty strihnul, nassstval jsem se a zustala ji hriva okolo krku. nastesti kdyz se neco nedari tak se do toho na konec zakousnu a zlomim to. taky vam to pujde treba i driv nez me.
Janička420

XXX.XXX.89.231
Uvidíme už moje holky taky potřebují ostříhat tak na to v sobotu vlítnu s "pérovkama" a uvidím pak dám vědět jak jsem uspěla/či neuspěla.

Tak se pak pochlubte :).
Janička420

XXX.XXX.89.231
Tak nevím zda mi to trochu alespoň jde ale manžel se toho chopil a tomu to jde jedna radost.

Paradka :).
Janička420

XXX.XXX.89.231
je to sice pomalejší ale ten výsledek je parádní lepší než strojkem myslím že od teď to budeme stříhat nůžkami...
Chladas

XXX.XXX.231.111
Http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/rucni-strihaci-strojek-na-strihani-ovci-p1817/
Dobry den mate nekdo zkusenost s tímhle?

Chladas
napsal(a):
Http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/rucni-strihaci-strojek-na-strihani-ovci-p1817/
Dobry den mate nekdo zkusenost s tímhle?
Kdesi tady na diskuzi se psalo že je to úplně k ničemu, když ručně tak nůžkama na ovce.

Zkuste a dejte vedet :) nekdo ho tady hanel, ze je to narocny na predlokti, ale to jsou pro nekoho i perovky a me to vubec neprijde. kupte perovky z oslavanu ty nejdrazsi cepel myslim 16-18cm. ovce musi byt v kondici pekne tlustoucka, pak to jde samo. kdyz me to dovoli zada, tak na prezrok mozna zkusim nejakou tu soutez :).