Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2016 16:58
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Ahoj, znovu prosím o radu. Mé kozence se nalil 1 struk mlékem, ten druhý je menší a ani z něj neteče mléko, spíš voda s mlékem, ted se jí na tom jedném nalitém vemínku udělala svrdá bulka asi velikosti hrášku. Kůzlátka nečeká. Může tu bulku mít z mléka? Mám jí oddojovat? Mockrát děkuju za rady.

5.6.2016 10:55
lilo

XXX.XXX.201.210

Takze je to kozena ktera neceka kuzlatka a presto nalila veminko... holka ma nejspis nejake hormonalni potize... muze jit i o zanet pokud veminko hreje a je bolestive...asi pokud mleko nevyuzivate a kozicku mate jen v hobychovu bych zavolala veterinare aby ji zasusil... ale je to jen moje domnenka zkusenosti s tim nemam... pro jistotu potirejte misto kde je bulka jodisolem a veminko trete veprovym sadlem... lepe s primesi lecivych bilin.

5.6.2016 19:58
roklanka

XXX.XXX.46.62

To by chtělo ukázat někomu zkušenému, takhle se těžko soudí. Může to být neškodná bulka, která zmizí a mají jí na svědomí hormony, ale může to být také počínající zánět.Bulka je na kůži, nebo uvnitř vemene? Pokud je to dojné plemeno, nebo jejich kříženec, může nalévat mléko i když březí není.

5.6.2016 21:56
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Ahoj, tak dneska se mi zdá, že bulka zmizla. Vemínko nemá nějak nalité, má ho opravdu jen trochu, oddojuju jen z jednoho vemínka, ale už mléko moc neteče, ten druhý struk je nejspíš v pohodě, jelikož z něho nic nejde. Při oddojování si koza na vemínko nechce šáhnout a lehá si, nemyslím si, že je to z toho, že by ji to bolelo, jen na to není asi vůbec zvyklá, máme ji jen 2 měsíce.Uvidím jak to bude, vemínko budu hlídat. Děkuju za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík