Kozy a ovce meky chleba?nekdo jim ho dal.Pomozte my!Co s tim.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

satan

3.6.2016 19:51
satan

XXX.XXX.37.18

Dobry den, mame kozy a ovce a dneska jsem prisla k vybehu a nekdo jim dal mekky chleba.Nestane se jim neco?Pokud ano poradte jak jim pomoct.

3.6.2016 19:59
roklanka

XXX.XXX.46.114

Preventivně, pokud nemáte prodigestan, tak polévkovou lžíci jedlé sody každému zvířeti.

satan

3.6.2016 20:32
satan

XXX.XXX.37.18

Doprdele!nemam ted pri ruce ani jedno.a obchod mam od domu 10km.bydlime totiz v byvale hajovne a ted jsme se sem predevcirem nastehovaly, a nemame tu takřka nic.A je to nutne?byla jsem za tema lidma, dostaly pojeb, a ten chleba byl prej starsi, a to pry muzou.Je to pravda?Děkuji moc.Stanese neco kdyz by starsi?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2016 20:48

satan napsal(a):
Doprdele!nemam ted pri ruce ani jedno.a obchod mam od domu 10km.bydlime totiz v byvale hajovne a ted jsme se sem predevcirem nastehovaly, a nemame tu takřka nic.A je to nutne?byla jsem za tema lidma, dostaly pojeb, a ten chleba byl prej starsi, a to pry muzou.Je to pravda?Děkuji moc.Stanese neco kdyz by starsi?

Množství chleba vadí, protože může způsobit acidózu. pokud je k tomu ještě čerstvý, tak navíc ještě nadýmá. ale acidózu umí i staré pečivo, zvláště když zvířata nejsou navyklá a dostanou toho najednou více.

a jestli je to nutné? no, ono samozřejmě se na první pomoc můžete vykašlat, ale když bude zvířatům blbě a budou mít průjem, co pak uděláte?

3.6.2016 20:52

satan napsal(a):

Pokud byl tvrdý nebo alespon polotvrdý tak se jim nic nestane zas záleží kolik ho sežrali.Chleba nebo i suchý rohlík je jen pamlsek.A když byl teda starší alespon pár dnů tak relatyvně by to mělo být taktéž v pohodě, mě kdysi vybrali tašku s třídeníma rohlíkama co jsem měl na namočení pro slepky a v pohodě.Taktéž jsem měl strach.Horší by to bylo s jehnaty!

satan

3.6.2016 21:39
satan

XXX.XXX.37.18

No ovce si daly a jehnata byly dal od nich, takze o tom ani nevedely ze to tam.

3.6.2016 21:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kolik máte toho zvířectva a kolik bylo toho chleba? Jestli to byl bochník, což asi nebyl, na na 6 ks tak bych spal v klidu.

3.6.2016 22:01
přezdívka

XXX.XXX.105.195

satan napsal(a):

Striktně zakažte komukoliv, aby vašim zvířatům cokoliv dával. Já jednou povolila sousedce, že jim může dát zbytky ze zeleniny a asi za týden jsem se nestačila divit co jsem našla v ohradě. Asi dvě mrkve, pár listů z kedlubny a celé kolečko vytrhaných afrikánů a cinií a co já vím jak se to všechno jmenuje. Tak jsem ji sprdla, že takhle si zbytky zeleniny nepředstavuju a pokud to neumí vytřídit ať jim nedává nic. Tak to teď vozí do kontejneru na biomasu a je pokoj. Jenomže s tím musí na druhý konec vsi. Tu ohradu s ovcema měla blíž.

3.6.2016 22:07

přezdívka napsal(a):
Striktně zakažte komukoliv, aby vašim zvířatům cokoliv dával. Já jednou povolila sousedce, že jim může dát zbytky ze zeleniny a asi za týden jsem se nestačila divit co jsem našla v ohradě. Asi dvě mrkve, pár listů z kedlubny a celé kolečko vytrhaných afrikánů a cinií a co já vím jak se to všechno jmenuje. Tak jsem ji sprdla, že takhle si zbytky zeleniny nepředstavuju a pokud to neumí vytřídit ať jim nedává nic. Tak to teď vozí do kontejneru na biomasu a je pokoj. Jenomže s tím musí na druhý konec vsi. Tu ohradu s ovcema měla blíž.

Mě to dají sousedé na branku v tašve něco je usučené a něco měké to dám slépkám a ostatní ovcám ale s mírou.

3.6.2016 22:09

satan napsal(a):
No ovce si daly a jehnata byly dal od nich, takze o tom ani nevedely ze to tam.

To bude v pohodě.

4.6.2016 08:12

Tak co ovce zvládli to?

satan

6.6.2016 12:50
satan

XXX.XXX.37.18

Zdravim, tak to zvladly.Ale vcera jsem mela zase nahnano, nafoukla se my koza kterou mam na dlouhym lane u baraku(odstavila jsem ji od kuzlat)a nafoukla se my z travy.Ale rano uz to bylo ok.Vsem moc dekuji ktery my venovaly chvilku casu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík