Pronájem ovcí, sháním

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2016 01:43
lenacia

XXX.XXX.211.203

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na možnost pronájmu pár oveček. Jde o to, ž e máme chalupu, přičemž za plotem máme ještě další navazující pozemek o rozloze cca 1ha, Který prakticky nevyužíváme a kvůli velikosti je velice těžký na údržbu.
Proto by mne zajímalo, zda je nějaká možnost někde si například pronajmout na léto a podzim ovečky, které by to tam popásly. Pozemek je oplocený pevným plotem.
Zajímalo by mě, zda by vůbec bylo možné nějaké ovečky takhle na pár měsíců sehnat.
Jsme z okolí Mariánských Lázní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2016 09:20

Hektar to je dost to chce tak 15 ovci nebo 10 s odrostlejsima jehnatama. Neni to jen o pronajmu, ale kdo se tam o ne bude starat, kontrolovat a pripadne zasahovat kdyz se neco stane? Treba pohledejte inzerci tady a na bazosi, spousta lidi likviduje chovy z ruznych duvodu a ovce prodava za hubicku. Na pozdim je muzete poslat na jatka, kdyz vam jich nebude lito.

6.6.2016 12:10
lenacia

XXX.XXX.211.203

To by zase nebyl problém, kontrolovat. Na chau jezdíme a pracujeme na zahradě přes celé léto a většinu podzimu, kontakty na veterináře mám. Jenže bychom raději spíš nabídli pozemek a investovali do zaopatření vody apod. Vlastní ovce jsou jednak velice vysoká kupní investice, plus doprava, plus řešit nějaké zápisy a přepisy.

6.6.2016 12:27

Dejte si inzerat, prijde sucho a lidi budou radi, ze nebudou muset prodavat, porazet.

6.6.2016 12:54
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Zálisy a přepisy se vás stejně ofiko týkat budou. Jde totiž hlavně o evidenci ovce - pozemek, čí je poezeme se už neřeší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík