Dobrý deň
Máme taký problém s našou kozenkou prvorodičkou, pred nabratím bola pekne guľata bohužiaľ porodila dve mrtve kozliatka dávame to za vinu druhej koze ktorá sa nenabrala a pár krat sme ich pristihli že sa biju ( do budúcna viem že ich už oddelím ). Tak sme ju začali dojiť cca 3dcl rano 3-4 dcl večer myslel som si že sa to zlepší ale už su tomu pomaly tri mesiace a stale sme na tej istej úrovní. To by nebol taký problém ale cca 10 dni po pôrode sa jej na tele začali robiť chrasty po tele a hlavne na vemene. Zavolali sme veterinára a povedal nám že je to zlatý streptokok pichol jej inekciu a to bolo všetko, Troška jej to ustúpilo ale teraz sa jej zasa začali robiť krvave chrasty na vemene a musí ju to aj boliet lebo stále uteká.
Prikladám aj dve fotky jedna su tie chrasty na vemene a druha je konečník ani ten sa mi nezda že by bol v poriadku lebo druha ho ma pekne čisty
Chcem vás skusených poprosiť neviete ako jej pomoct zbavit sa tych chrast a pomôct jej bribrat lebo je ako lata lopatky, bedra a chrbtica jej uplne pretŕča.
Ďakujem za každú radu.
A vet to povedal len tak bez rozboru? robil nejaký kožný ster? lebo ak je to fakt zlatý staf. tak ak po atb( ak to boli nejaké s dlhodobým účinkom, inak by snáď dal viac dávok)nenastalo zlepšenie tak ten staf. nie je na to atb citlivý. Preto treba ten ster a zistiť citlivosť na atb a až podľa toho nasadiť atb. prípadne aj niečo lokálne. A keď už u vás bude vet, dajte mu bobky nech ich pošle na parazitologický rozbor.