Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2016 18:00
kalinosa

XXX.XXX.64.26

Dobrý den, dojím ručně ale s tímto jsem se zatím nesetkala, tak prosím o radu Vás.
Koza je víc než dva měsíce po porodu a na vemínku se jí udělaly dvě bouličky, velikosti hroznového vína, téměř na konci struků. Mladí se občas ještě napijou a oddojuji dvakrát denně.
Zkusila jsem bouličky vymáčknout, otevřely se a vytekla bílá tekutina, ani to nevypadá jako hnis, nepáchne ani není zabarvená, vypadá úplně jako mléko, ale s tím, že nejde ze struku ale přímo z těch bouliček, no divné, ochutnat jsem to teda neměla odvahu.
veterinářka dojde v neděli ale netušíte čím by to mohlo být? Vemínko není nijak zvlášť tvrdé.

10.6.2016 21:26
bstad

XXX.XXX.201.217

To by mě taky zajímalo co to je- dneska jsem našla to samé .Nemůže to být třeba jak jí kůzlata kousají, nějaké poranění? Taky jsem to vymáčkla a nejdříve vylezlo husté a pak jako by mléko - mohl to být i hnis, ale nesmrdí.Dala jsem jí na to peroxid.Čím to namazat aby to neuškodilo kůzlatům?
Barbara.

11.6.2016 19:10
Pajaku

XXX.XXX.252.205

Mám ten samý problém. Jen nemám co mačkat, boule je jakoby zevnitř - na povrchu nic nemá.

11.6.2016 20:06
bstad

XXX.XXX.201.217

Dneska jsem jí to znova mačkala a vytekla čitá tekutina. Dala jsem jí ten peroxid a namazala betadinou. Asi nám nikdo neporadí, tak snad zadavatelka napíše co na to vet.

11.6.2016 21:52
slunecnivrch

XXX.XXX.147.113

To co popisujete, se dělá jedné naší ovečce, jako následek kousanců od jehňat.Dokonce se jí to dělá ještě 1-2 týdny po odstavu. u dojení to dezinfikujem, když se boulička otevře. Časem se zatáhne, ale dokud má pod sebou jehňata objevují se nové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík