Rada při objednávce UZ.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2016 12:51

Dobrý den,
Budu objednávat UZ (ušní známky) pro ovce (letošní jehňata) přes portál farmáře.
Jelikož nemám kleště tak ty také potřebuji objednat.Všechno bych chtěl od M.A.V.E Bořetice (známky typu A) ale na portálu farmáře se v tom moc nevyznám a proto potřebuji poradit s nějakýma otázkami :
1)ZNÁMKY:
v tabulce kde vypisuji typ, počet, barvu atd... je ve sloupci typ - je typ A a typ AA chápu dobře že typ A je jenom jeden pár do jednoho ucha a typ AA jsou dva páry do obou uší?

2)KLEŠTĚ:
Když jdu objednávat kleště tak zvolím výrobce M.A.V.E počet kusů 1 ale ten zbytek nevím poradíte co dál?
Jaký typ kleští pro známky A? Jaké vložky do kleští? Typ hrotů? (asi plný ne pro typ A?)
A ještě jeden dotaz když budu mít kleště na známky typu A a do budoucna plánuji kozy a tem bych chtěl dávat typ B (také do M.A.V.E jde to?)
Omlouvám se za zbytečné dotaze ale letos to řeším poprvé... nikdy jsem toto neřešil (NOJO BÝVALÍ PRAŽÁK ).

12.6.2016 13:25

Nebo prosím o radu ty co UZ +kůleště od M.A.V.E používají.

13.6.2016 06:48
profesor1

XXX.XXX.192.98

Pražákům NERADÍM!
Bývalým pražákům teda jen trošku :-D. Ptal jsem se své asistentky pro administratííívu a ta říkala že dotaz č.1 chápeš správně - AA = známky do obou uší.
Dotaz č.2, když tady všichni zarytě mlčí bych zkonzultoval přímo s tou nějakou paní, co by ti měla sama od sebe volat ohledně kleští. Nedávno se to tu řešilo, že paní sama od sebe při prvotním objednání známek zavolá a ptá se jaký typ kleští máš, případně kdo v okolí má kleště a jaké.
Tož tag.
(nečekat až a jestli paní zavolá, ale volat sám a ptát se ;-) ).

13.6.2016 10:58
JanaLacko

XXX.XXX.54.38

Nechci dělat reklamu, ale kleště od ČMSCH jsou sice o stovku dražší, než od M.A.V.E., ale jsou univerzální . Nedávno tu padl i komentář ohledně toho, že malé UZ ZeeTags se tolik nestrhávají o ploty, ale z vlastní zkušenosti nevím.

Jinak ohledně kleští M.A.V.E. by měla asi poradit paní Fridrichová - 733 662 497 (kontakt je veřejně i na stránkách).

13.6.2016 15:40

profesor1 napsal(a):
Pražákům NERADÍM!
Bývalým pražákům teda jen trošku :-D. Ptal jsem se své asistentky pro administratííívu a ta říkala že dotaz č.1 chápeš správně - AA = známky do obou uší.
Dotaz č.2, když tady všichni zarytě mlčí bych zkonzultoval přímo s tou nějakou paní, co by ti měla sama od sebe volat ohledně kleští. Nedávno se to tu řešilo, že paní sama od sebe při prvotním objednání známek zavolá a ptá se jaký typ kleští máš, případně kdo v okolí má kleště a jaké.
Tož tag.
(nečekat až a jestli paní zavolá, ale volat sám a ptát se ;-) ).

...

13.6.2016 15:42

JanaLacko napsal(a):
Nechci dělat reklamu, ale kleště od ČMSCH jsou sice o stovku dražší, než od M.A.V.E., ale jsou univerzální . Nedávno tu padl i komentář ohledně toho, že malé UZ ZeeTags se tolik nestrhávají o ploty, ale z vlastní zkušenosti nevím.

Jinak ohledně kleští M.A.V.E. by měla asi poradit paní Fridrichová - 733 662 497 (kontakt je veřejně i na stránkách).

Aha takže když si objednám ty kleště od ČMSCH tak mi budou pasovat i do známek od M.A.V.E?Nebo musím ten hrot objednat jiný a pak to půjde?

14.6.2016 07:36
JanaLacko

XXX.XXX.54.38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Aha takže když si objednám ty kleště od ČMSCH tak mi budou pasovat i do známek od M.A.V.E?Nebo musím ten hrot objednat jiný a pak to půjde?

To ne, MAVE známky se ZeeTags kleštěmi nezafungujou, ale ty jsou univerzální na všechny známky stejného výrobce, tedy od ČMSCH. Takže pokud pořídíte někdy třeba kozy, kterým budete chtít dávat větší typ známek, nebo krávy, prasata apod., na všechny ZeeTags známky použijete tytéž kleště. U M.A.V.E. naproti tomu vyjdou kleště o něco levněji, ale na každý typ známek nebo druh zvířat jsou jiné.

14.6.2016 13:32

JanaLacko napsal(a):
To ne, MAVE známky se ZeeTags kleštěmi nezafungujou, ale ty jsou univerzální na všechny známky stejného výrobce, tedy od ČMSCH. Takže pokud pořídíte někdy třeba kozy, kterým budete chtít dávat větší typ známek, nebo krávy, prasata apod., na všechny ZeeTags známky použijete tytéž kleště. U M.A.V.E. naproti tomu vyjdou kleště o něco levněji, ale na každý typ známek nebo druh zvířat jsou jiné.

Aha tak to musím zvážit ještě...

14.6.2016 14:20

A nemáte někdo zkušenosti ze známkami typu B-páskové dělené? od M.A.V.E
uvažuji i o těch jelikož označím do roka max 10 jehňat a nemá smysl dávat za kleště které moc nevyužiji 714Kč (na typ A) a na typ B stojí okolo 424Kč (ceny znám volal jsem té paní).

14.6.2016 18:13

A nemáte někdo zkušenosti ze známkami typu B-páskové dělené? od M.A.V.E
uvažuji i o těch jelikož označím do roka max 10 jehňat a nemá smysl dávat za kleště které moc nevyužiji 714Kč (na typ A) a na typ B stojí okolo 424Kč (ceny znám volal jsem té paní).

Mám páskové ušní známky na kamerunkách, ale mám je něco málo přes rok, zatím bez problémů. I do budoucna je chci používat.

14.6.2016 19:35

Mám páskové ušní známky na kamerunkách, ale mám je něco málo přes rok, zatím bez problémů. I do budoucna je chci používat.

A můžu porosit o foto kleští na ten typ B, a té známky (pokud máte volnou) nedovedu si to moc představit a na netu nejsou ty typu B díky Pavel.

14.6.2016 19:35

A popř. jak to vypadá na ovci...

Přidejte reakci

Přidat smajlík