Prodal byste mi někdo cca 0,5kg mléčné výživy pro jehně? Příbram.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2016 08:00
janapiglet

XXX.XXX.12.120

Dokrmuji 2x denně z flašky jehně Quess. ovce, zatím jsem narychlo koupila sušené mléko pro 1 měsíční dítě, beránkovi jsou teď 2 měsíce. Mohl by mi někdo z Vás odsypat a poslat poštou 0,5 kg sušeného mléka pro jehňata? Jehněsan, Galacid...atd. Zaplatila bych Vám předem peníze i poštovné na účet. Na netu mají jen velká balení a to bych většinu vyhodila, není tam expirace více let, už jsem to jednou absolvovala. Jsem u Příbrami. Pokud byste nebyli daleko, i bych si přijela, pokud by Vám to nevadilo. Byla bych vděčná, kdybyste se mi někdo ozval, přeci jen mléko pro miminka není pro jehňata ideální, jen dočasné.

13.6.2016 08:52
lentilka82

XXX.XXX.159.43

Mikrop ovis prodává 3 kg balení, to byste možná zkrmila. Já mám 0,5 kg mléčné směsi pro jehně na dva dny Ouessant je tedy o hodně menší, ale i tak by podle mě ty 3 kg byly akorát.

13.6.2016 09:23
janapiglet

XXX.XXX.12.120

Já jsem koupila 500g, krmím už týden 2x denně a mám ještě na cca 2 dni.4 lzč. a celkem 150ml mléka, dělám jen příkrm, aby chodil ještě k mámě, jak už začíná být velký, matku nadzvedává a má už malé toulce, ona ho často odkopne.
Děkuji, zavolám na eshop, zda by měli to 3kg balení s expirací aspoň do 2018, aby to bylo příp. využitelné i příští rok, kdyby něco. Mívám jen 2 jehňata a vždy si je krmí jen mamky.

13.6.2016 09:34
janapiglet

XXX.XXX.12.120

..napsala jsem chybu, stačí expirace do léta 2017 ...teď jsem tedy objednala pytel 3kg celkem za 298Kč, holt kdyžtak zbytek vyhodím.
Dodržujete přesně expiraci a nebo lze třeba sušené mléko použít i pár měsíců po?

13.6.2016 10:14
přezdívka

XXX.XXX.105.195

janapiglet napsal(a):
..napsala jsem chybu, stačí expirace do léta 2017 ...teď jsem tedy objednala pytel 3kg celkem za 298Kč, holt kdyžtak zbytek vyhodím.
Dodržujete přesně expiraci a nebo lze třeba sušené mléko použít i pár měsíců po?

Odsypte si trochu a ostatní pořádně zavažte a uschovejte v suchu a chladnu. Protože mám každý rok nějakého flaškáče, tak jsem se v prosinci 2014 předzásobila, abych nemusela shánět až to bude akutní. A protože jsem měla zásobu, tak všichni spořádaně pili od matek, ani se nevyskytla žádná potvora, která by nechtěla dát jehněti napít. Tak jsem mléko spotřebovala až tutu sezonu a vůbec nic mu nebylo. Alespoň vizuálně. Jak je to s poklesem obsahu vitamínů po tak dlouhém skladování nevím. Jehňata prospívala normálně a zažívací problémy taky žádné neměly.

13.6.2016 11:10
janapiglet

XXX.XXX.12.120

Děkuji přezdívko smajlík Teď mi i volal prodejce Mikro ovisu, že mi pošle balík z 04/2016, má to prý expiraci 1 rok, ale může se to prý použít i pár měsíců po. Udělám to jak píšete. Část oddělím a uzavřu extra. Jojo, určitě to bude u nás stejné jako u Vás...věřím, že příští rok budou obě matky vzorné

14.6.2016 09:52
kreveta4

XXX.XXX.97.61

Škoda, že už jste hned po vložení dotazu objednala, mám také 3 kg pytel Mikrop Ovis, klidně bych Vám třeba 1 kg poslala, taky si říkám, že doufám, že příště nebudu potřebovat a i když tak lepší čerstvý. Máme osiřelou dvouměsíční quessantskou ovečku, krmíme kozím mlékem a částečně sušeným, zatím jsem z 3 kg spotřebovala odhaduji tak max 0,5 kg (dávám dle návodu 40 g do 160 ml vody na jedno krmení). Kdyžtak se ještě ozvěte na mail kreveta4(zavináč)seznam.cz.

14.6.2016 10:37
janapiglet

XXX.XXX.12.120

Děkuji krevetko, bohužel už jsem musela sušené mléko řešit, během 2 dní mi přijdou 3kg z eshopu, budu mít tedy zásobu i na příp. další rok, a ještě mi zde včera napsal email přímo na mě chlap, který mi nabídl půl kg ze svého, jedu k nim dnes odpo, bydlí asi 30km od nás. Dnes ráno mi došel koupený dětský Bebivita. Jinak si uložím Váš email, a kdybych byla někdy v podobné situaci, ozvu se. Když potřebuji urgentně začít dokrmovat nebo plně krmit, v pohodě berou Quess. jehňata Sunar nebo i tu Bebivitu, i 1 měsíc, pro 1 měs. kojence. Mám pak čas sehnat sušené mléko pro ovce, jen ty pytle jsou pro nás hobby-mikrochovatele Quessantek velké.

14.6.2016 10:53
kreveta4

XXX.XXX.97.61

Fajn, tak hlavně že se to vyřešilo. Vy jehně jen dokrmujete, protože jeho matka má málo mléka? Zajímalo by mě, kolik dáváte, všechny návody jsou na velká jehňata, tak nevím, kolik je přiměřené. Naše ovečka je teď skoro dvouměsíční, dostává 3x denně po 200 ml (2x kozí,1x z prášku). Chuť na mléko má pořád, vyzunkla by klidně víc, ale už se pase, tak snad ji nešidíme (návod na Mikrop Ovis říká 600-800 ml na jehně/den v tomhle věku). Děkuji a pěkný den přeji.

14.6.2016 12:13
janapiglet

XXX.XXX.12.120

Já dokrmuji beránka až od cca 1,5 měsíce. Matka je vzorná, vloni byla 100%, ale letos jak pod ní beránek leze, a je už skoro velký jak mamka, tak on jí nadzvedává a ona ho často odkopne a nedá mu, přestával skotačit, jen tak se coural, tak jsem mu dala mléko. Od 1. dávky ode mě už zase skotačí. Dávám mu denně ráno a večer 150ml mléka, teď to zvednu na 180ml ale jen večer, jsou mu už 2 měs., už se dost pase sám, a jeho mamka mu sem tam trochu dovolí. První moje jehně jsem ale krmila od narození plně, matka bojovala o život měsíc, ale přežila a snažila se záhy i sama krmit. Začínala jsem cca 40ml mléka po 2 hodinách a pomaloučku po cca 2 dnech zvedala. Po 14 dnech jsem krmila už jen 3x denně, v noci se starala asi mamka. Jak píšete, ve 2 měs. jsem dávala jako vy,180-200 ml 3x denně, v noci jsem nekrmila. Nikdy jsem nedávala víc, i když by chtěly, pak by se třeba přepila a měla nějaké obtíže. Oni už si pak zobou trávu,2x týdně jim dávám od 1,5 měsíce 1 rovnou lžíci ovesných vloček, ty mají rádi, přidám 1x měsíčně na špičku lžičky nutrimix. Dost věcí jsem na začátku nastudovala zde od zkušených z ifauny Určitě jí tedy nešidíte. Přeji ať vám roste ve zdraví pro radost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík