Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MEDpec

26.6.2016 17:00
MEDpec

XXX.XXX.212.44

Dobrý den,
prosím, můžete někdo poradit, zda je vhodné uvazovat ovci na pastvě u stromu? Stahovací obojek, zvoneček, otočná karabina a lano.
Děkuji za info.!
Jan Pecinka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2016 17:04

A duvod? Omota se vam okoln stromu prece.

MEDpec

26.6.2016 17:14
MEDpec

XXX.XXX.212.44

Důvod je ten, že nemusím stavět ohradník. Ráno přivedu ovečku na pastvu a večer zase odvedu domu.
Je tedy lepší, na místo stromu, uvazovat ovečku u zabité kolíku?
Děkuji!

26.6.2016 17:40

Mate jednu? jestli bude pobliz v dosahu provazu strom tak si ho obejde. ale tak snad i zbytecnej dotaz ne?

MEDpec

26.6.2016 18:21
MEDpec

XXX.XXX.212.44

Ještě ovečku nemám, ale uvažuji o jedné, pořízení jaro 2017. Kolík zatluču pokaždé na jiném místě, s dostatečnou vzdáleností, aby ke stromu nedosáhla.
Jde mi spíš o info., zda to ovečce nebude vadit, že bude celý den přivázaná na provaze. Doma potom přes noc, na volno, ve chlívku.

26.6.2016 18:32

Kristova noho, bude ji vadit ze je sama.

MEDpec

26.6.2016 18:39
MEDpec

XXX.XXX.212.44

Tedy uvázaní ovečkám nevadí, ale minimum jsou dvě?

26.6.2016 20:13
ovcezkopce

XXX.XXX.211.115

A proč si prosím chcete ovečku vůbec pořizovat?

MEDpec

26.6.2016 20:37
MEDpec

XXX.XXX.212.44

Je mi líto vyhazovat trávu. Raději budu, když jí nějak využiji. Mám králíky, ale ty to množství trávy nezlikvidují. Potřebuji další hladový krk. Myslíte, že ovečka je špatný nápad?

26.6.2016 21:50

Ovečka může být dobrý nápad, ale ne chovaná takovýmto způsobem...

Ovce potřebuje pohyb, aby si mohla vybírat, co chce a potřebuje žrát. Každopádně znám ve vsi člověka, který má ovci a kozu a chová jej právě takto - na noc je vodí domů, na den je uvazuje za domem každý den na jiném místě. Odchovává i jehňata, jen si prostě nemyslím, že je to dobrý způsob, jakým chovat spokojené zvíře...

Není možné vytvořit prostor, kde nebude moct zničit a prostě jí budete mít někde vypuštěnou? Na noc jí klidne do chléva vodit můžete, ať pošetříte zahradu, pokud není velká. Přes noc může mít seno, přes den trávu.

Pro tento typ dotazu tu ale nejraději doporučujeme pořídit sekačku se sběrným košem

MEDpec

26.6.2016 22:13
MEDpec

XXX.XXX.212.44

Děkuji za info., právě proto se předem dotazuji, aby ovečka nějak netrpěla.
Budu nad ohradou přemýšlet a snad něco vymyslím.
Ještě jednou děkuji!

27.6.2016 08:44
kko

XXX.XXX.249.94

Ovečky alespoň dvě a na volno.

27.6.2016 10:46
jendajedna

XXX.XXX.92.18

Já si udělal ohradu z odkoru a kůlu, které jsem ožahnul v ohni asi na jeden metr, aby v zemi nehnily tak rychle. Pokud znáte někoho, kdo dělá na katru, tak to seženete a vyrobíte docela levně a dokonce to i na zahradě pěkně vypadá :)

Mám ho v rohu zahrady, kde normálně už plot je, takže jsem dělal z odkorů jen půlku. Nějakých 75m takového plotu mě vyšlo na 2,5tis. a to je dost vysoký na to, že bych v něm i koně mohl mít

Kdyby jste chtěl foto, tak napište.

27.6.2016 15:36
Jamarov

XXX.XXX.88.241

MEDpec napsal(a):
Je mi líto vyhazovat trávu. Raději budu, když jí nějak využiji. Mám králíky, ale ty to množství trávy nezlikvidují. Potřebuji další hladový krk. Myslíte, že ovečka je špatný nápad?

Dobrý den, určitě ovečky aspon dvě.Říkám si, zda vám stačí jen ta živá sekačka, nebo chcete mít mladé atd...nějaký produkt?Nevím jaké plemeno zvažujete, Ovečkám se stříhá jednou ročně vlna a na laně...určitě jim to vadit bude ...jo otočnej kolík -jedině.u stromu bude zamotaná, obtočená.viděla jsem i skoro uškrcenou.Jsou to zmatkařky.
Nepřemýšlel jste o zakrslých kozičkách-holandských.Nejsou velké, nedojí se.Jsou i učenlivější než ovce.Myslím, že by úvaz snesli lépe.
I když nejlepší je svoboda=ohrada

27.6.2016 16:03
profesor1

XXX.XXX.192.98

I kolík s otočí není ideální, protože stejně se ovena zamotá - otoč neotoč. Asi nej nouzovka je pevná ohrada např. z kari sítě v rámů, kdy jedna, nebo obě strany jsou na kolečkách a denně posouvat po pozemku.
A určitě aspoň dvě, případně s králíkem, krocanem... prostě s nějakým kámošem. Ale zajistit stín, vodu...

27.6.2016 16:49
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Určitě bych jí nepřivazovala, to už si když tak kupte ten ohradník jak se dá přesouvat, stejně by ale byla nejlepší pevná ohrada s chlívkem. Hlavně u všech možností nezapomeňte na vodu a místo kam by se mohla ovečka schovat. Rozhodně nenechávejte ovečku samotnou a kupte k ní kámošku :).

Tulak Krajinami

3.7.2016 12:16
Tulak Krajinami

XXX.XXX.10.200

Máme dva "beránky", už vlastně skopečky,4 leté, Čoudu a Mňam ňama. Mají svůj výběh, kde jsou přes noc, nebo část dne na seně a zbytek jsou na úvaze a spásaní nám i sousedom zahradu. Fungu je to. Více na www.duhovyraj.estranky.cz v sekci O nás.

3.7.2016 12:24

Muze to fungovat, ale prijde me to jak prase na vykrm ve chlivku 1,5x1,5m. Co nejmin pohybu co nejvic zradla. Ovce potrebuje pohyb aby ji i dobre travilo ne? A me osobne pohled na uvazanou ovci frustruje a myslim ze vetsina opravdu chovatelu to bude mit podobne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík