Kozy nežerou trávu ve svém výběhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2016 23:23
mujlogin

XXX.XXX.146.213

Zdravím,

mám 2 holandské zakrslé kozy, když mají hlad tak mečí a mečí, ale že by snědly to co jim roste pod nosem to ne.
Když je vypustím ven, tak není problém. Ten samý druh trávy před barákem a na loukách s chutí spásají, tedy než si vzpomenou, že by mohly jít žrát telatům seno, senáž, nebo zbytky šrotu...
Ne že by se té trávy ani nedotkly, občas je vidět že něco uždíbly, ale stejně to musíme sekat.
Podobná věc se stává, když jim jdu dát seno, chtějí to co je v košíku, to co z něj vyndám tak už ani moc ne.

Obě kozy v tom výběhu v podstatě vyrostly. Pár let před tím tam byla prasata. Možná z té trávy cítí exkrementy, nebo jim tam příliš pohnojená tráva nechutná?

Je to normální, nevíte co s tím?

Zde jedno z jejich záznamů: https://www.youtube.com/watch?v=e4r2esTenIE - je vidět, že to trochu žerou, dnes už je tam daleko víc trávy, pomalu až po kolena, a jen úzká vyšlapaná cestička.

Díky.

29.6.2016 06:28
lilo

XXX.XXX.201.210

S kozama je to tak ze za plotem je trava vzdycky zelenejsi... je to tim ze vybeh maji pochcanej a zbobkovanej... ozdibou vrsky... a trava uz je stara...je potreba to posekat a nejlepe nechat mesic odpocinout... omyt atd... kdyz tu travu posekate a nechate lezet tak zaschlou jeste trochu pozerou... jestli tam je jilek tak ten vseobecne mene spasaji... nepisete zadne novoty tak to delaji vsechny... koza neni sekacka na travu...

29.6.2016 13:01
kacule

XXX.XXX.138.121

Je to normální moje kozy ve výběhu řvou, jak kdybych je mučila hlady, a to tam mají o statek pěkné pastvy.

30.6.2016 09:17
mujlogin

XXX.XXX.146.213

Tak to (ne)jsem rád, že je ve v pořádku.
Díky.

veruliiinka

30.6.2016 10:20
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Já to mám stejně, mají výběh ale nežerou tam trávu, mečí hlady, musím je vždycky ještě ráno a večer pouštět kolem ohrady, kde si spokojeně pomlaskávají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík