Uživatel s deaktivovaným účtem

ČEZ se rozhodl že tu ve vesnici vymění sloupy el. vedení a postupně se už dávají do práce. Na 8mi pastvinách mi teď kopou 1,5m hluboké díry, aby do nich mohli zasadit nové sloupy. Stěny děr jsou skoro kolmé a pokud mi tam zapadne nějaké zvíře tak se odtamtud nedostane. Mají souhlas od majitelů pozemků na vstup na pozemek a práce s tím spojené a se mnou jakožto s nájemcem se moc bavit nechtějí a jen se ohání tím, že to mají dovolené. Nechci dané práce nijak bojkotovat, ale jde mi o zvířata a tak je pořád kontroluju přepočítávám a nebo se jen chodím dívat do děr jestli v nich náhodou někdo není. Než usadí všechny nové sloupy tak to ještě hezkých pár týdnů potrvá. Ani nevím jestli si chci jen postěžovat, nebo poprosit o radu co s tím, jestli se snažit díry zakrývat, nebo jim je zasypat nebo jen chodit a stále dokola všechno kontrolovat. Na zakrytí všech děr bych potřeboval hodně prken nebo něčeho takového a všelijakej bordel jako starý dveře, starý prkna vždy likviduju aby nebyl bordel okolo baráku a nové stavební prkna se mi tam fakt dávat nechtěj. Zajímalo by mě jaké práva a povinnosti mám v tomto případě, kdy je potřeba na pastvinách pracovat, já je mám řádně pronajaté na smlouvu a nikdo se semnou moc nebaví a dělaj si tam co chtějí.
PS: těším se až vlezou na pastvinu kde mám berana a kozla Na mě si nic nedovolí, ale cizí ženou svinskym krokem

Tedy nevím, jak to máš ve smlouvách ošetřeno, ale pokud seš nájemce, cizí lidi by se měli s Tebou domlouvat, kdy a jak vstupují na pastviny, právě v rámci bezpečnosti zvířat. Myslím, že bez Tvého vědomí to vlastně vlastníci neměli dovolovat, než se s Tebou poradí a vymyslíte nějaké podmínky bezpečnosti práce na pastvinách... přeci jen si za to platíš, tak do toho máš co mluvit. Mělo by to být ošetřeno právě v té smlouvě - jaká máš pak práva k tomu pozemku... já tam mám třeba zaneseno, jestli to můžu/nemůžu pronajímat dál, atp...

Ve smlouvách o něčem takovym není zmínka žádná. Pro jistotu jsem ale rozvěsil tabulky na pastviny že tam je proud a k plemeníkům, že tam jsou plemení berani a kozli a že tam je vstup zakázán. takže mám snad splněné zákonné podmínky, kdyby mladý, metrákový texelák, přizabil nějakého dělňase.

Par tycek a lanka, kde je problem?

napsal(a):
Par tycek a lanka, kde je problem?
Tyjo já sem vůl... jaktože mě to nenapadlo?

No, já to ani nenavrhovala, protože představa, že někdo má xhektarové pastviny a sloupy vedou středem, by to zas až tak jednoduché nebylo. Potažmo spousta ovčáků má ovce v pletivu a proud prostě nemá
A taky mě nenapadlo, že pokud má Kuba ohradu v el. ohradníku, že ho to nenapadne

Tak já nemám x hektarové pastviny, sice spásám 13ha ale mám 24 různých půdních bloků :D A proud do toho pouštět nebudu, ony jak uvidí lanka tak k tomu nepujdou. jen vezmu kus starého lanka tyčky, napíchám je okolo obmotám to lankem a bude hotovo.
Holt jsem se zas projevil jako totální neschopný hňup. Naštěstí vás mám
Dík.

Ale prosim Tě, co to povídáš? Nebuď na sebe tak kritickej!
Mě by třeba tenhle způsob nefungoval - ty moje bestie mi přes pásky procházely, jak se jim zachtělo. Já bych je mohla mít tak v drátech a s těma zas neumím pracovat já (nemám stroje na napínání). Tak pasu v sítích radši ale je to drahej luxus...
Měj fajn den a přeju, aby se Ti poštěstilo zachytit moment, kdy budou dělňasové lítat po pastvině s beranem a kozlem v zádech a skákat přes ohradu střemhlav pro zlepšení nálady
toncek

XXX.XXX.95.118
Zhotovitel stavby, nepředpokládám, že je to ČEZ, ale jeho dodavatelská firma, má povinost ohlásit vstup na pozemek vlastníkovi pozemku. Tem by měl říci staviteli, že máte pozemek v pronájmu. Stavitel potom musí jednat s Vámi co se týče vstupu i případných škod, které vzniknou třeba na zemědělských plodinách nebo dobytku. Nebojte se toho, mají na to peníze a musí se s Vámi adekvátně vypořádat, Vy je zase musíte pustit na pozemek, pokud mají řádné stavební povolení popř. územní rozhodnutí atd. (energetický zákon).