ČEZáci mi kopou "pasti" na pastvinách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2016 12:36

ČEZ se rozhodl že tu ve vesnici vymění sloupy el. vedení a postupně se už dávají do práce. Na 8mi pastvinách mi teď kopou 1,5m hluboké díry, aby do nich mohli zasadit nové sloupy. Stěny děr jsou skoro kolmé a pokud mi tam zapadne nějaké zvíře tak se odtamtud nedostane. Mají souhlas od majitelů pozemků na vstup na pozemek a práce s tím spojené a se mnou jakožto s nájemcem se moc bavit nechtějí a jen se ohání tím, že to mají dovolené. Nechci dané práce nijak bojkotovat, ale jde mi o zvířata a tak je pořád kontroluju přepočítávám a nebo se jen chodím dívat do děr jestli v nich náhodou někdo není. Než usadí všechny nové sloupy tak to ještě hezkých pár týdnů potrvá. Ani nevím jestli si chci jen postěžovat, nebo poprosit o radu co s tím, jestli se snažit díry zakrývat, nebo jim je zasypat nebo jen chodit a stále dokola všechno kontrolovat. Na zakrytí všech děr bych potřeboval hodně prken nebo něčeho takového a všelijakej bordel jako starý dveře, starý prkna vždy likviduju aby nebyl bordel okolo baráku a nové stavební prkna se mi tam fakt dávat nechtěj. Zajímalo by mě jaké práva a povinnosti mám v tomto případě, kdy je potřeba na pastvinách pracovat, já je mám řádně pronajaté na smlouvu a nikdo se semnou moc nebaví a dělaj si tam co chtějí.
PS: těším se až vlezou na pastvinu kde mám berana a kozla Na mě si nic nedovolí, ale cizí ženou svinskym krokem

29.6.2016 12:46

Tedy nevím, jak to máš ve smlouvách ošetřeno, ale pokud seš nájemce, cizí lidi by se měli s Tebou domlouvat, kdy a jak vstupují na pastviny, právě v rámci bezpečnosti zvířat. Myslím, že bez Tvého vědomí to vlastně vlastníci neměli dovolovat, než se s Tebou poradí a vymyslíte nějaké podmínky bezpečnosti práce na pastvinách... přeci jen si za to platíš, tak do toho máš co mluvit. Mělo by to být ošetřeno právě v té smlouvě - jaká máš pak práva k tomu pozemku... já tam mám třeba zaneseno, jestli to můžu/nemůžu pronajímat dál, atp...

29.6.2016 12:59

Ve smlouvách o něčem takovym není zmínka žádná. Pro jistotu jsem ale rozvěsil tabulky na pastviny že tam je proud a k plemeníkům, že tam jsou plemení berani a kozli a že tam je vstup zakázán. takže mám snad splněné zákonné podmínky, kdyby mladý, metrákový texelák, přizabil nějakého dělňase.

29.6.2016 13:25

Par tycek a lanka, kde je problem?

29.6.2016 13:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Par tycek a lanka, kde je problem?

Tyjo já sem vůl... jaktože mě to nenapadlo?

29.6.2016 19:20

No, já to ani nenavrhovala, protože představa, že někdo má xhektarové pastviny a sloupy vedou středem, by to zas až tak jednoduché nebylo. Potažmo spousta ovčáků má ovce v pletivu a proud prostě nemá

A taky mě nenapadlo, že pokud má Kuba ohradu v el. ohradníku, že ho to nenapadne

29.6.2016 22:18

Tak já nemám x hektarové pastviny, sice spásám 13ha ale mám 24 různých půdních bloků :D A proud do toho pouštět nebudu, ony jak uvidí lanka tak k tomu nepujdou. jen vezmu kus starého lanka tyčky, napíchám je okolo obmotám to lankem a bude hotovo.

Holt jsem se zas projevil jako totální neschopný hňup. Naštěstí vás mám
Dík.

30.6.2016 08:25

Ale prosim Tě, co to povídáš? Nebuď na sebe tak kritickej!
Mě by třeba tenhle způsob nefungoval - ty moje bestie mi přes pásky procházely, jak se jim zachtělo. Já bych je mohla mít tak v drátech a s těma zas neumím pracovat já (nemám stroje na napínání). Tak pasu v sítích radši ale je to drahej luxus...
Měj fajn den a přeju, aby se Ti poštěstilo zachytit moment, kdy budou dělňasové lítat po pastvině s beranem a kozlem v zádech a skákat přes ohradu střemhlav pro zlepšení nálady

toncek

30.6.2016 19:09
toncek

XXX.XXX.95.118

Zhotovitel stavby, nepředpokládám, že je to ČEZ, ale jeho dodavatelská firma, má povinost ohlásit vstup na pozemek vlastníkovi pozemku. Tem by měl říci staviteli, že máte pozemek v pronájmu. Stavitel potom musí jednat s Vámi co se týče vstupu i případných škod, které vzniknou třeba na zemědělských plodinách nebo dobytku. Nebojte se toho, mají na to peníze a musí se s Vámi adekvátně vypořádat, Vy je zase musíte pustit na pozemek, pokud mají řádné stavební povolení popř. územní rozhodnutí atd. (energetický zákon).

Přidejte reakci

Přidat smajlík