Uživatel s deaktivovaným účtem

I kdyz to je inzerce, davam to i sem. Hledame novyho pana pro nasi fenku Emu. Vice v odkaze
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2779585/daruji-fenku-krizenka-border-kolie/.

Dekuju za tip, ale ta by za chvili zadrela loziska :) uvazana trpi. proto hledam nekoho kdo by ji mih venovat aktivne cas. obycejna prochazka nestaci. u nas byli psi vzdycky volne. to ale nebyl takovej provoz aut a hlavne cyklisti. kdyz se nikdo nenajde tak ji asi ceka injekce.

Ano, injekce neboli a nez se divat jak se uvazana snazi ukousnout si hlavu? to je o tom falesnem soucitu. nemam z toho radost, ale nemuzu uz riskovat ze udela nekde na silnici nestesti. tady musi nejake city stranou.
Karlos0505

XXX.XXX.89.231
Zkuste útulek.
Hele mastnacku... a co kastrovat... myslis ze by to nepomohlo v jejim temperametnu?
osobne vim ze mas ted jiny starosti nez je nevychovanej pes... ale co si budem povidat vetsinou je to panova chyba... volba tohodle mixu poukazuje na neznalost tech plemen a jejich nejhorsich vlastnosti... ritch s labrousem je vecny utekar... obcas ma tendenci i neco slovit... nebo si alespon zabehat... a vyvalet se v kdecem... borderka a jeji neutuchajici hyperaktivita... mas stesti ze to je fena..

Je vykastrovana, spis se to zhorsilo. kdyz jsme ji porizovali, tak jsem to nezjistoval.
Sam 90210
napsal(a):
Hoďte to spíš na psí diskuzi a na nejrůznější psí inzerce (avizo, bazoš, sbazar, facebook), jako poslední možnost pak útulek, injekci si ten pes fakt nezaslouží. Ten kladkový výběh je bezva věc, bratr ho má na boxera místo kotce, jeho útěky se tak vyřešili.
Na psí diskuzi ho sežerou.Mastňáčka, ne psa.Až na pár výjimek, tam jsou lidi kteří se hádají do krve a z Mastňáčka udelaji toho největšího tyrana a vraha at už důvody má nebo nemá.tam bych to fakt nedávala.to raději ty inzerce, nebo požádat nejblizsi útulek o pomoc s umístěním psa aniž by ho do útulku přímo dal.I já takto udávala fenu bernardýna, kterou jsem puvodne vykoupila za 500, - od cikánů.(na metrovem řetězu, udajne po ní haranti házeli kameny, majitel ji opakovaně skopal, atd.). u nás byla velice dobrá hlidacka, ale k čemu to když likvidovala hospodářství.od slepic, pres králíky až po kozy.Taky si vždy někde našla skulinu aby se ke zvířatům dostala.a když skulina nebyla, tak si ji udělala.kvuli ní jsme natáhli i elektriku kolem plotu u výběhu koz, kde často rvala plaňky.pak už toho bylo moc a řekla jsem "jdeš pryč" protože mezitím co jsem byla 20min v obchodě, tak se ke zvířatům znovu dostala (dodnes nevím jak a kudy) a zakousla všech 7 kůzlat.jedna velká koza potrhané uši.Nez ji trápit po zbytek života v kotci nebo na řetězu (na kterém byla tehdy od stenete celé 3 roky), tak to ji radši pošlu dál.v inzerátu bylo varování, ze ne k ostatním zvířatům (psi ji nevadili) a přesto svou majitelku cca po 14 dnech našla.prvniho zájemce jsem teda odmítla, ti se jen ptali kdy bude harat, ze k ní mají psa.n ic jinyho je nezajímalo.fena by určitě jen rodila a rodila.Ta druhá si ji vzala k fene, ktere umřela společnice, jina zvířata neměli a tak odjela.Ani mě nenapadlo dávat to na psí ifaunu, vim jak někteří lidi tam reagují a to jde kolikrát o hlouposti, natoz pak o tom když potřebuju udat psa.nema smysl to tam na diskuzi dávat.

Diky za rady nebo pripominky. Na psi diskuzi me ani nenapadlo jit, nektery lidi maj radsi psi nez svoje blizni, tak tam bych to schytal. Taky jsme meli jednou psa co toho hodne potrhal, ale byl to jezevcik, mazlicek. Skoncil u cerstve narozenych jehnat a sel spat. Voliery a vazani pro tohohle psa nejsou, jestli nekdo videl psa v depresi, tak me da za pravdu. Uvidim, jeste to dam na par mist a zkusim pohledat nejaky postupy. To utikani je tak dva roky, vzdycky zima podzim zacatek jara pauza, ven do marastu se ji utikat nechce.

Ale moh by ne? Samozrejme ze to vim. Neco je ale holt v krvi a vychova moc nepomuze. Instinkt je instinkt.
rapotacka11
napsal(a):
Pes se fakt sám nevychová !
Všimli jste si ?
Ale jistě, vychova a vycvik je samozřejmost.k nám bernardýnka přišla a neuměla zhola nic.meli jsme ji cca 3 roky a naučila se dost, mohla jsem ji i pouštět na procházkách, coz dřív taky nešlo, kdyz přivolání bylo na 1% a nedejbože aby někde vyletěl zajíc, srna..psi ji nevadili ale odvolani žádné.Naucila se ale snaha sžití se zvířaty byla nemožná.Brala jsem ji na krmení a kontrolu sítí sebou.Z počátku měla cukání, casem už tam chodila i na volno.blizsi kontakt se zvířaty se učila s králíkem, kockama (lip se drží i delší dobu než sele nebo koza).tohle všechno bylo ok do chvíle než jsme zalezli do baráku nebo odjeli, vedela že je bez dozoru tak dost času trávila u plotu který dělil zahradu a výběh s pastvinou a nebo se rovnou dobývala k nim.Na řetězu být po tu dobu nemohla, jecela jako by jsme ji mlátili, tim spustila řev psů z okolí, sousedi nahlíželi co se u nás děje a ten cvok sebou mlatil i o zem aby se z retezu dostala.Nepomohla ani společnost našich dalších dvou psů (jezevčík, pointr).tak byla volne.pokazde kdy jsme se vrátili domů, jsme nějakou mrtvolu našli.at už přetáhla slepici skrz plot, ktera tam zůstala viset protože oka byla malá, nebo mrtve obě naše kočky položené před vchodem do baráku.vyvracena branka ke kralikarnam kde nebyl problém vyrvat pletivo a králíka sebrat.vyrvane plaňky u plotu kam jsme pak dali ten ohradník aby tam nelezla, tak se pro změnu začala dobývat stodolou.Pokud jsme byly poblíž, nebo prostě jen venku, byl klid, lezela, ocumovala co kdo dělá, nebo blbla se psi.do doby než jsme ji zmizeli z dohledu.v noci to ale nedělala, to spala, hlidala a byla normální.lovit zvířata bylo nemožné ji odnaučit.Je zajímavé že jezevčík a pointr u kterých bych tu touhu lovit čekala spíš, je nechává v klidu, sžily se.jezevcik byl mezi zvířaty od mala, pointr přišel už jako dospělý z útulku a pochopil velice rychle.Bezne jsme pouštěli králíky do zahrady volně, slepice měli otevřeno do zahrady, kocky se se psi váleli na sluníčku, ke kozám dobrovolně nešli, mají z nich respekt (jezevčík strach)proste ani náznak nahánění, a lovení.Tohle s bernardýnkou skončilo a po jejím odjezdu jsem mohla zase všechno pouštět a pořídila nové kočky.do dnes žádný problém ani úhyn.minuli rok jsme pořídili NO s PP a naučil se.pravda, jedna slepice to nepřežila, ale dnes mu mohou cumet do mísi když žere, s kočkama super, ke kozám se nedobyva a když je tam semnou tak si dá kolečko podél sítí a pak se drží u mě.nemusim už dávat povely, dela to sám od sebe.všichni se naucili a dokázali sžít s ostatními zvířaty, jenom bernardýnka byla labilní, nebo to prostě měla v sobě.Ted se má taky dobře a nemusí nikdo nikde denne sbírat mrtvoly.Veřím že Mastnacek s fenou nějak pracoval (psal že už psi měli) tak snad vi co pes potřebuje a jak na nej, tady ale přestřelil s náročnosti plemen a chápu že tenhle pes nebude jen tak ležet u dveří.ale my co se věnujeme chovatelství, rodina a jiná práce, tak se psům nemůžeme věnovat 24 hodin denně.Nejde to.Proto ani nechodim na ifaunu o psech.Tam jsou lidi kteří dávají psovi veškerý svůj čas, spi s nima v posteli a žerou z jednoho talíře.tam kdyby někdo napsal že se psovi nemůže věnovat celý den, nebo neudělá co mu na očích uvidí, tak ho sjedou že si psa neměl pořizovat a hned ze psa delaj týraného chudáka.
Pokud máte Facebook, tak doporučuji poprosit nějaký útulek, aby vám fenku nasdíleli, pošlete jim fotku, věk, chování, proč jí dáváte pryč,... Často když se takto koukám na nějaké facebookové stránky, tak lidé mají o psy tímto způsobem nabízené celkem zájem. Souhlasím s tím, že by se fenka v nejhorším případě měla dát do útulku, nikoli aby jí byla píchnuta injekce. On už se nějaký zkušený chovatel najde :).