Recept na pečená kůzlečí žebra a jíné kůzlečí masíčko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2016 15:39
sansa

XXX.XXX.101.13

Ahojte, hledám recept na pečená žebra a nemůžu najít nic, co by nám chutnalo, všude jsou bylinky: tymián, máta, rozmarín, my používáme jenom cibuli a česnek a to se mi zdá na jemné kůzlečí maso jako, že zabiju chuť masa, mám představu másla...a víc nevím, jestli máte nějaký recept, prosím napište, mě nepomohl ani Google.Díky Sansa.

5.7.2016 17:25
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nechutná vám s bylinkama, nechutná vám bez bylinek.....
Já mám taky více méně přerážecí - posolit, posypat trošku provensálským kořením a potřít směsí obyčhořčice, česneku a oleje. (česnekem nešetřím nikde). Mechat min 2 hod., až celou noc a pak teprve na pekáč, rožeň či gril.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.7.2016 17:46

Valku na vas.) se pak budete kousat do palce jako do kureciho stehynka.).

5.7.2016 17:51
profesor1

XXX.XXX.192.98

Přátelé z jihovýchodu nás to naučí žrát i s lojem

5.7.2016 17:53

Budem radi kdyz nas nechaj ohlodat kopyta.) snad nebudou mit zanet :).

5.7.2016 19:41
lilo

XXX.XXX.201.210

Zdravim... tak treba turecku delaji zebra s kotletkou, kdy kazde zebirko ma svuj kousek kotletky... a to pecou jen s peprem a soli... osobne nejradeji pouzivam pepr ctyr barev cerstvy a drceny... pokud mate rady jen cesnek a cibuli... a chcete pict i neco jineho nez jsou zebra... velmi se mi osvedcilo... si navazit sul cca 1,8% z trochy si udelat vodni nalev a napichat ke kosti... pak to same udelat s olivovym olejem... a opet napichat... nechat tak tri dny pokud je to jehneci kuzleci... nyni to balim do eurofolie i... takze pokud cesnek a cibule tak zasypat cibuli cesnekem a cele zabalit... a davam do lednice... pak to cele napichnem na rozen zabalime alobalem a tak hodinu a pul pecem v alobalu pak to vybalime a pecem normalne na orezavani... nestalo se mi ze by maso nebylo krehke a stavnate coz po x hodinach toceni orezu byva.. co se vam zlibi... co se tyka dalsich moznosti... je jich nespocet...

5.7.2016 20:05
sansa

XXX.XXX.101.13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Valku na vas.) se pak budete kousat do palce jako do kureciho stehynka.).

Díky za přání, války se asi nedočkám, mám rakovinu.

5.7.2016 21:26

Nedávno jsem našla recept a měl moc velký úspěch. Lze modifikovat - taky nemám ráda tymián (rozmarýn joo :)... každopádně ta marináda je fakt lahůdka! Citronu se nebát, udělá masu dobrou službu! Recept vypadá složitě, ale není to žádná matlačka (na to bych neměla čas )

Australská jehněčí kýta s citronem
česnek
1/2 hrnku oleje
1 KL strouh. citron. kůry
šťáva z celého citronu
1 PL rajského protlaku
2 KL nahrubo natlučeného pepře
1 a 1/2 PL plnotuč. hrubozrnné hořčice
1 KL hnědého cukru
2 KL posekaného tymiánu
1/4 hrnku posekaného čerstvého tymiánu
(KL = kávová lžička, PL = polévk.lžíce)

Česnek na klínky, našpikovat maso. Osolit ze všech stran.
Marináda: v misce vyšlehat metlou olej, šťávu, kůru, protlak, pepř, hořčici, cukr - do zhoustnutí.

Pomazat maso 1/3 směsi, dát péct do zapékací mísy (trouba 180 st.,10 min.).
Pomazat další třetinou směsi, péct dalších 10 min.
Nalít zbytek směsi, posypat tymiánem, snížit teplotu na 160 st. - péct hodinu.
Posypat rozmarýnem a dopéct ještě 30 minut.
Po dobu pečení občas polít šťávou.
Vhodná příloha pečený brambor.

Já si to trochu ulehčila tím, že mi přišlo zbytečné to pořád otvírat a zavírat, tedy jen pomažu půlkou směsi, nechám chvíli zatáhnout, pak doleju zbytek a snížím teplotu. Tymián nedávám. Nakonec posypu rozmarýnem a nechám dopéct.

6.7.2016 00:15

sansa napsal(a):
Díky za přání, války se asi nedočkám, mám rakovinu.

To me mrzi. Samozrejme to nemyslim vazne, nam to rikala babicka, kdyz jsme nejedli jeji obedy.

6.7.2016 05:27
sansa

XXX.XXX.101.13

Karlos0505 napsal(a):
Http://www.receptnajidlo.cz/pe%C4%8Den%C3%A9+k%C5%AFzle%C4%8D%C3%AD+zebra+recept.

...bezva recepty, krásné obrázky, moc děkuju.

6.7.2016 05:29
sansa

XXX.XXX.101.13

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To me mrzi. Samozrejme to nemyslim vazne, nam to rikala babicka, kdyz jsme nejedli jeji obedy.

Já vím, že to nebylo myšleno zle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík