Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.7.2016 21:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obecně si dovolím komentář, že kožní problémy u zvířat obecně veterináři neradi řeší, protože jim moc nerozumí
Vyskytlo se mi "cosi" u kozy asi před 1,5 měsícem zpátky - začalo to jako vystouplé strupy, velikosti hrášku, na bříšku. Po vyloupnutí v nich byl hnis. Omyla jsem Betadine a postupně zmizely. Pak se to objevilo hňupíkovi na uchu a současně v přechodu z krku na "cingrlátko". Moc to neroste, nemění se. Už cca 3 týdny. (fotka stříbrné ucho).
Jenže kozeně, poté, co to zmizelo na bříšku, se to začlo objevovat nejdřív na kořeni ocasu a postupně se jí přímo na ocásku vytvořil hnusný velký strup. Když jsem jí ho odloupala, podtím byla hromada hnisu. Je to tvrdé, jakoby zrohovatělá rozpraskaná kůže, podtím hnis.
Máte někdo zkušenost, co by to mohlo být a co na to? Koza je hodně hysterická, takže jsem jí to doteď moc nedloubala - před cca 14 dny jsem na doporučení veta nejdřív vyzkoušela odčervit proti vnějším parazitům, jestli by to pomohlo... nepomohlo.
Ovce, které jsou s nimi ve stádě, to nedostaly.
Předem díky za nápady.

13.7.2016 21:26
mexin

XXX.XXX.11.207

Vypadá to jako co měl kdysi nás pes kterému se na tváři utvořilo takové strupovite ložisko a po odpadnutí ( sedřel si to sám) byl pod tím jakýsi hnis a pak to zůstalo mokvavé.dalsi strup se na tom nedělal, prostě to jen mokvalo.veterinar říkal že to vypadá jako demodex a něco nám na to dal, nějaká masticka.Zmizelo to a znovu hezky osrstilo, ale ani za boha si nevzpomenu co nám na to dal, je to už dobrých 10 let zpátky.vim že jsem asi moc nepomohla ale pokud by to byl demodex, dalo by se aspoň od něčeho odpichnout

Přidejte reakci

Přidat smajlík