Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

veruliiinka

18.7.2016 08:40
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jaká je základní výbava v lékárničce, koukala jsem, že se u každého liší, chovám kozy teprve rok a zatím byly holky bez problému, až teď mi prvorodička začala hubnout, zřejmě kojením, léky se obstarávají zřejmě u veterináře, že...
děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.7.2016 08:59

Jestli hubne, tak to nebude jen kojenim, mrknete ji pod oko ( Famacha ), nejspis bude zacervena. Mam jednu ovci u ktery jsem si taky rikal ze to je asi tim ze je prvnicka a dostala jeste druhy adoptivni jehne. Odcerveoval jsem vsechny ovce tejden pred terminem porodu. Ale kdyz jsem ji pak capnul a kouk pod odko, tak ruzovo, takze ted je par dni po odcerveni aldivermem a ve stredu ji jeste pichnu biomec. Jinak k ty lekarnicce je to fakt ruzny, nekdo leci kudlou, nekdo zavola i na prkotinu veterinare.
Ja tam mam hlavne odcervovaky, dezinfekci, jedlou sodu a valachovu tinkturu a taky teda porazeci pistoli a nuz :).

18.7.2016 09:27

veruliiinka napsal(a):
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jaká je základní výbava v lékárničce, koukala jsem, že se u každého liší, chovám kozy teprve rok a zatím byly holky bez problému, až teď mi prvorodička začala hubnout, zřejmě kojením, léky se obstarávají zřejmě u veterináře, že...
děkuji.

Hmmm

řeknu vám, čím vybavuju svoje klienty já: mají uniruminal, acidophyton, tympasol a betadinu. schopnost porazit zvíře je taktéž nutnost při chovu koz, protože prostě jsou stavy, kdy toto a nic jiného pomůže zvířeti nejlépe a čekat na řezníka nebo veterináře jen prodlužuje utrpení.

jakmile zvíře hubne, základem je koprologie, a to sama v obýváku asi neuděláte, pokud nemáte odstředivku, mikroskop, flotační roztok a nevíte, co hledat.

18.7.2016 12:46
moonika

XXX.XXX.185.154

Http://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/911185/vybaveni-lekarnicky a keď si zadáte lekárnička tak vybehne ešte veľa ďalších príspevkov.

18.7.2016 13:00

Pane jo to cucim. No ono nestaci mit toho tolik, ale taky mit znalosti a zkusenosti a poznat co na co dat. Takze tim bych zacal, co poznam na to si obsarat leciva. Co nepoznam tak se nechat poucit znalou osobou a pro priste budete chytrejsi a uz budete mit i co nasadit.

18.7.2016 19:47

Beztak každou chvíli něco chybí...

veruliiinka

18.7.2016 19:48
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Takže pokud je začervená, tak bude mít růžoé pod okem? Jinak se ptám na vybavení, protože někteří žádnou lékárničku nemají a volají na vše veterináře, a popravdě všichni veterináři nejsou moc ochotní, na spoustu věcí říkají, že si to chovatelé dělají sami apod.. děkuji.

18.7.2016 20:02

Růžové sliznice jsou v pohodě. Pokud zbělají tak značí anémii a ta může mít mnoho příčin a jednou z nich je i velké začervení krev sajícími parazity, třeba vlasovkou.

18.7.2016 21:56
moonika

XXX.XXX.185.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Beztak každou chvíli něco chybí...

HJ

18.7.2016 22:06
HJ

XXX.XXX.89.231

A teď ještě vědět co tam vše máte... hlavně ty lahvičky nahoře... pokud budete mít čas tak by jste to mohl alespoň trochu vypsat, když už jste se podělil s fotkou.

18.7.2016 22:41
moonika

XXX.XXX.185.154

Ja tam mám na trávenie:farmatan, metacid, hepagen, sódu, dubovú kôru, palinu, feniklový es. olej, humac natur/ vitamíny-miner.:hydrovit E+Se, Coopervit, aminosol, železo, béčka, chaluha/ dezinf..pederipru, betadinu, ajatín/ vonk. parazity:neostomosan, butox, esenc. oleje najmä tea tree/ aldifal, helmigal, bylinná zmes, /sulfacox T, streptonamid, oreg.EO-kokc./testovanie moču:prúžky diaphan a ph prúžky/masti: zinková, aphlegmina, DIY "aphlegmina" z kokosáku a es. olejov, ichtamol, framykoinová/oči, nos: dexa-gentamycin kvapky, bioparox spray, spray z citridicalu s EO/jablčkovica a olej- naša prvá pomoc pri nafukovaní- akurát som to dala jednej našej koze ktorá sa buď tak nažrala alebo sa čosi deje a bola taká uvedomelá že to dobrovolne vypila z misky mix jablčkovice, ľanového oleja troška vodu a za lyžicu kmínu, brrrr :D nie je to všetko čo mám, som lenivá ísť sa na tú lekárničku pozrieť :D.

18.7.2016 22:44

Tak to jste vsichni proti me sprti :).

18.7.2016 22:46
moonika

XXX.XXX.185.154

Radšej nech to nikdy nepoužijem ale už za ten pokoj v srdci to stojí, byť zásobená.

18.7.2016 23:32

HJ napsal(a):
A teď ještě vědět co tam vše máte... hlavně ty lahvičky nahoře... pokud budete mít čas tak by jste to mohl alespoň trochu vypsat, když už jste se podělil s fotkou.

Hartmannův roztok, fýzák, glukóza, Duphalite, Glyphostan, Selevit, Triavit, flunixin, Panacur, biomectin, levitape, Aldifal, helmigal, SPG, Estrumate, Oxytocin, Rimadyl, Hepagen, Farmatan, Tolzesya, xilazin, Lidokain, Noroclav, Norostrep, spreje: Kerolan, Fatroximin, Alamycin, ... injekce, jehly, kanyly, tampony na stěry, fonenďák, šití, čípky fatroximin, ale to jen z hlavy, bude toho tam 2x tolik. Jen co si nejsem 100% jistej v použití, tak to konzultuju s vetkou. V zásadě jsem ale odpůrcem takových zásob léčiv u chovatelů, protože né každý ví co a jak použít a to je pak akorát o průser.

19.7.2016 08:02
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jestli vám ta lékárnička spadne na zem, lahvičky se rozbijí a vše spolu zreaguje, tak vyhodíte půl vesnice do povětří! Mě když spadne lékárnička, tak se rozbije rozprašovač s jabkovicí na dezinfekci, do rána to obrečím, načepuji novou a jedu dál.
Ještě že mám chov ovcí a koz jako koníčka, s tímhle vybavením by mne to nebavilo.
" Kde chodí slunce a rozumný krmič, nechodí lékař! ".

19.7.2016 08:06

Koukam ze tady je kazdej druhej veterinar :) ja bych to teda v hlave neudrzel co je na co v takovym mnozstvi.
Profesore, ne vzdycky staci rozumnej krmic a slunce.

19.7.2016 08:10
kosta

XXX.XXX.114.1

U nás zatím také stačila 70tka hruškovice a atd. Pouze na dezinfekci.

19.7.2016 08:35
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jasně že vždy jen dezinfekce nestačí, ale to se to tu KOSTEYovi machruje, když jeho nejbližší je veterinářka. Já myslím že ta jeho výbava lékárničky podléhá už nějakému přísnějšímu režimu, tak že normální člověk by tohle ani doma neměl mít a už vůbec ne s tím manipuloval. Ale naštěstí nevím co to všechno je, tak že se snad mýlím.
No a moje selské počty říkají, že než dát 5tisíc do lékárničky, tak raději nech si na nemocné ovci pochutná hafík!
Kostey nic ve zlém, to jen závidím tu vetku ;-) a myslím že to vaše vybavení lékárny spoustu drobnochovatelů vyděsilo.

19.7.2016 08:39

Tak to odhaduju vyssi cenu, jen ty odcervovaky hadam ze nema ve stopovym mnozstvi ale minimalne litrovky. Takze za me tipuju minimalne desitka tam padla.

veruliiinka

19.7.2016 09:11
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Koukám, kam se hrabu, vlastním jen desinfekci, lněné semínko, takže mám co doplňovat

19.7.2016 09:19
moonika

XXX.XXX.185.154

profesor1 napsal(a):
Jasně že vždy jen dezinfekce nestačí, ale to se to tu KOSTEYovi machruje, když jeho nejbližší je veterinářka. Já myslím že ta jeho výbava lékárničky podléhá už nějakému přísnějšímu režimu, tak že normální člověk by tohle ani doma neměl mít a už vůbec ne s tím manipuloval. Ale naštěstí nevím co to všechno je, tak že se snad mýlím.
No a moje selské počty říkají, že než dát 5tisíc do lékárničky, tak raději nech si na nemocné ovci pochutná hafík!
Kostey nic ve zlém, to jen závidím tu vetku ;-) a myslím že to vaše vybavení lékárny spoustu drobnochovatelů vyděsilo.

Jj tiež myslím že tak trochu závidíte :D Tá dezinfekcia občas fakt nestačí, mne tiež zvyčajne na tráviace problémy stačili veci z domácnosti: olej a jablčkovica ale stalo sa mi že napr nemať Hepagen tak mám po dobrej dojke lebo nič čo inokedy fungovalo, nefungovalo. Keby som mala všetko na čo nestačí alkohol aa odčervovák dávať do mrazáku tak by som snáď kozy už nemala a to mám relatívne zdravé "ministádočko(8)" A riešiť čo by kto doma mať mal či nemal... o tom táto téma fakt nebola.

19.7.2016 09:40

Většinou sahám do lékárny když mi volají okolní chovatelé že je u nich něco špatně. Doma jsem za poslední rok odčervil jen jednu kozu a jedné jsem dal čípky protože se po porodu nezčistila. Do lékárny jsem moc neinvestoval, většinu z toho mám od kravínského veta a né od mojí přítelkyně vetky. Vždycky o něco poprosím, on mi to dá a naúčtuje to asi družstvu, když se ptám na placení tak jen mávne rukou.

Veruliiinka: hodilo by se něco proti nadmutí, třeba tympasol, něco na žaludky, třeba uniruminal, něco na průjem, takže třeba farmatan. To je takovej základ se kterym vyřešíš dost problémů. Jako první pomoc určitě dobrý.

Profesore: lékárnička podléhá jen mně. A budu radši když to všechno projde dobou trvanlivosti, než když to budu muset použít. V kravíně jsem takhle jednou našel krávu ve 3. stádiu parézy a už fakt spíš nežila než žila. Veterinář dělal někde císaře a tak mi prostě řekl, hele Kubo vždyť ty to máš všechno doma, nalij do ní flašku glukozy, vápník a fosfor a já jak budu moct tak se tam zastavim.

19.7.2016 11:26
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kostey já vás úplně beru protože trošku vaši situaci už znám. Taky např čípky při nezčistění používám, ale tak jednou za 5 let, tak na co je mít doma. No a za další kdo si troufne vyčistit- vytáhnout plodové obaly z ovce-kozy...? Jestli se ale tady začátečník zaptá co do lékárničky a stejně neumí ani do zvířete něco nalít z flašky tak si myslím že pro začátek mu postačí ta dezinfekce, dejme tomu ten alamycin ve spreji, odčervovadlo, které by mělo být spíše ve sklepě nebo lednici, no a např. ten hepagen.

19.7.2016 11:40

Kdybych nejezdil po okolí léčit cizí zvířata a pokud bych při stříhání ovcí neodčervoval cizí stáda, tak lékárničku nemám ani poloviční.

Jen tedy zopakuji a doplním co bych začátečníkovi doporučil mít vždy po ruce:
Teploměr
Tympasol, nebo aspoň olej
Farmatan
Uniruminal
desinfekční sprej
hepagen
2 druhy odčervovadla

S tímhle se dá udělat hodně kouzel a postavit dost zvířat zpět na nohy.

19.7.2016 11:46
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když to vemu kolem a kolem, tak pro začátečníka jsou ty odčervovadla taky zbytečná. Mělo by tam být jen to co je potřeba použít ihned. Odčervení den dva počká.
Přidal bych tam ostrý nůž na vykrvení(ukončení trápení) případně odřezání něčeho - ptovázek, popruh, síť do které se zvíře může zamotat. Pak bych ještě něco doplnil na dobu porodů.

19.7.2016 11:48

Ja jsem ko kot, mam odcervovak uz asi dva roky jen v garazi ve skrince, kdovi jestli je jeste vubec plne funkcni

19.7.2016 15:13
přezdívka

XXX.XXX.105.195

V lednici mám akorát COVEXIN a FOOTVAX. Ostatní na horní polici ve spíži. Tam je taky relativně chladn. Když je to měsíc nebo dva po záruce, tak to klidně použiju. Zatím to vždycky všechno fungovalo.

Orel1

19.7.2016 18:55
Orel1

XXX.XXX.89.231

Kdybych nejezdil po okolí léčit cizí zvířata a pokud bych při stříhání ovcí neodčervoval cizí stáda, tak lékárničku nemám ani poloviční.

Jen tedy zopakuji a doplním co bych začátečníkovi doporučil mít vždy po ruce:
Teploměr
Tympasol, nebo aspoň olej
Farmatan
Uniruminal
desinfekční sprej
hepagen
2 druhy odčervovadla

S tímhle se dá udělat hodně kouzel a postavit dost zvířat zpět na nohy.

Jestli se mohu zeptat proč zrovna dva?

19.7.2016 19:18
roklanka

XXX.XXX.46.194

Mám doma, tři druhy odčervováku, farmatan, rumin, prodigestan, desinfekci, rehydratační nápoj, hepagen. O teploměr se zvířata dělí se mnou.

Orel1

19.7.2016 19:36
Orel1

XXX.XXX.89.231

roklanka napsal(a):
Mám doma, tři druhy odčervováku, farmatan, rumin, prodigestan, desinfekci, rehydratační nápoj, hepagen. O teploměr se zvířata dělí se mnou.

Tak to jo ale proč dva či víc? Jakou používáte dezinfekci? (kromě slivovice ) používám septonex ale moc nevyhovuje hledám jinou variantu vetka mi řekla že to stačí ať si to koupím v lékárně sám, prej to stačí pro moje ovce 5ks a nechce mi prodat nic jiného.

Rostislav HOLÁČEK

19.7.2016 19:40
Rostislav HOLÁČEK

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
mohu se zeptat jak aplikovat Farmetan (koupen zde: http://www.svetkrmiv.cz/ostatni-zvirata-2/farmatan-55-plv-100g-7/) děkuji na obalu neni srozum. uvedeno.

19.7.2016 21:20

S těma odčervovákama: pokud budete mít jen něco s ivermectinem (Biomec, biomectin, ivomec, noromectin,...) a objeví se vám tam tasemnice tak vám to bude k ničemu, protože ivermectin je na ploché červy neúčinný. Nehledě na to že účinné látky při odčervování by se měly střídat kvůli možnosti vzniku rezistence.

19.7.2016 21:21
roklanka

XXX.XXX.46.194

Orel1 napsal(a):
Tak to jo ale proč dva či víc? Jakou používáte dezinfekci? (kromě slivovice ) používám septonex ale moc nevyhovuje hledám jinou variantu vetka mi řekla že to stačí ať si to koupím v lékárně sám, prej to stačí pro moje ovce 5ks a nechce mi prodat nic jiného.

Dezinfekci mám Silver Aluminium, hypermangan Odčervováky mám tři protože střídám účinné látky (fenbendazol, albendazol a ivermecin).

19.7.2016 21:24

Farmatan rozmíchám ve vodě a naleju ho do zvířete. Taky by šel zamíchat do nějakého příkrmu, ale pokud mi zvíře průjmuje, tak ho mám na dietě, tudíž žádný příkrm nedostává.

Rostislav HOLÁČEK

19.7.2016 22:23
Rostislav HOLÁČEK

XXX.XXX.89.231

Farmatan rozmíchám ve vodě a naleju ho do zvířete. Taky by šel zamíchat do nějakého příkrmu, ale pokud mi zvíře průjmuje, tak ho mám na dietě, tudíž žádný příkrm nedostává.

A jaké množství ? A co vše dáváte zvířeti které průjmuje? Teď mám zrovna jednu kterou to postihlo.
děkuji za odpověď :).

19.7.2016 22:24
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Rostislav HOLÁČEK napsal(a):
Dobrý den,
mohu se zeptat jak aplikovat Farmetan (koupen zde: http://www.svetkrmiv.cz/ostatni-zvirata-2/farmatan-55-plv-100g-7/) děkuji na obalu neni srozum. uvedeno.

Farmatan aplikujeme ve dvou. Už jsme se secvičili, aby to šlo od ruky. Manžel vezme zvíře, posadí ho na zadek, otevře mu co nejvíc hubu a já naberu na malou plastovou lžičku co nejvíc se udrží, strčím jehněti co nejdál do huby a lžičkou pootočím, aby se obsah vysypal. Muž mu potom rychle zavře hubu a podrží, aby to nevyplivlo. Takhle popsané to vypadá docela složitě, ale chce to trochu potrénovat a půjde to. Může se podávat několik dní po sobě. Je bez ochranné lhůty.

Rostislav HOLÁČEK

19.7.2016 22:27
Rostislav HOLÁČEK

XXX.XXX.89.231

Mám ji na seně, vodě, a má liz.

19.7.2016 22:30
přezdívka

XXX.XXX.105.195

A jaké množství ? A co vše dáváte zvířeti které průjmuje? Teď mám zrovna jednu kterou to postihlo.
děkuji za odpověď :).

Při průjmu se nejdříve soustřeďte na parazity. V první řadě odčervit. Potom podle intenzity průjmu píchnu BETAMOX a k tomu ještě FARMATAN. Když se to do druhého dne trochu zarazí, tak ještě pár dní - podle situace - FARMATAN.

19.7.2016 22:54

Přezdívko: sypké to sypat do huby mi nepříjde uplně košér, bál bych se, že to zvíře vdechne. Já začnu dietou, farmatanem a ruminalem, pokud to nepřejde tak teprv začnu používat léčiva s OL na maso a ATB až když je ještě hůř.

19.7.2016 23:41
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Přezdívko: sypké to sypat do huby mi nepříjde uplně košér, bál bych se, že to zvíře vdechne. Já začnu dietou, farmatanem a ruminalem, pokud to nepřejde tak teprv začnu používat léčiva s OL na maso a ATB až když je ještě hůř.

Zatím se nic nestalo. Farmatan jak příjde do styku s tlamou a jazykem, tak udělá takový lepivý povlak. Zkuste si to dát na navlhčený prst. Když už je nejhůř, tak už jsou antibiotika většinou na prd. To už je pro psy. Na průjem se musí rychle, ale to víte, jinak je za pár dní z kulatého jehněte kostlivec.

20.7.2016 08:09

Kdyz jsem u ty aplikace. Mam jednoho beranka takovyho pokrivenyho, konkretne predni nozky se mu jako otacej do protismeru. Jak mu aplikovat nutimix jinak nez se srotem nebo ovsem? Druha varianta je, ze se stane krmenim pro psy, kdyz neni odbyt jinak.

20.7.2016 08:49
kosta

XXX.XXX.114.1

Na jaře jsem násilně aplikovala minerály staré koze. V mém množství vody asi tak deci jsem je
rozmíchala a nalila to do ní to snad umíte podávat léčivo z flašky. Dříve se používala flaška
od sodovky.Mám specielní trubičku vsazenou v dřevěné zátce s otvorem.Tu nasadím na malou
petku a opatrně vsunu bokem do tlamy a pomalu leju. Dávala jsem ji to jednou denně asi 3týdny.
Dneska je v pohodě.Naše kozy když ucítí ve šrotu něco co tam nemá být tak to nežerou.Jedině
nalít minerály násilím.

20.7.2016 08:55

Diky, taky me to napadlo, jen jsem to zatim nezkusil, pac na krabicce pisou pouze zamichat do zradla. S flaskou mam dejake zkusenosti :).

20.7.2016 09:42
kosta

XXX.XXX.114.1

Není zač.Mě to napadlo až jsme přišli o jednu mladou kozu.Myslela jsem, že to žere ale ona to vysypala
do podestýlky. Jinak normálně žrala a najednou do rána bylo po ní.Pošla z podvýživy.

20.7.2016 10:19

Pošla z podvýživy? I kdyby měla k dispozici jen seno a vodu a nic k tomu, tak na podvýživu nechcípne pokud není problém jinde.

20.7.2016 12:52
peťak

XXX.XXX.159.147

roklanka napsal(a):

Můžu se, prosím, zeptat, jaký je rozdíl v použití prodigestanu a ruminu? A ještě - v jakých situacích nasazujete Hepagen? Mnohokrát díky!

20.7.2016 12:53
peťak

XXX.XXX.159.147

Ještě se mi také osvědčila tzv. černá mast - Ichtoxyl. Výborně vytahuje hnis z různých zanícených poranění.

20.7.2016 19:00

Já hepagen píchám skoro na všechno, protože když zvířeti něco je a přestává žrát, tak odchází játra. Hepagen zlepšuje funkci jater a podporuje chuť k jídlu. Obdoba hepagenu je kdyžtak Menbuton, tak ten se dá píchat taky.
A rozdíl v prodigestanu, ruminalu, ruminu a uniruminalu je snad jen ve výrobci, je to všechno na jedno brdo.

peťak: ano cokoliv s učinnou látkou ichthammolum je na vytahování hnisu uplně výborný

Rostislav HOLÁČEK

20.7.2016 22:37
Rostislav HOLÁČEK

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
a kolik dáváte toho farmatanu?
děkuji RH.

Rostislav HOLÁČEK

20.7.2016 22:38
Rostislav HOLÁČEK

XXX.XXX.89.231

A kolik dáváte vody na rozmíchání?

járajj

21.7.2016 20:35
járajj

XXX.XXX.89.231

21.7.2016 22:06
roklanka

XXX.XXX.46.194

Dobrý den,
a kolik dáváte toho farmatanu?
děkuji RH.

Dávám od oka, cca vrchovatou pol. lž. na dvě deci vody. Nikdy jsem nezkoumala kolik mám dát.

Rostislav HOLÁČEK

21.7.2016 22:19
Rostislav HOLÁČEK

XXX.XXX.89.231

Děkuji a jaká voda? vlažná? nebo studená sorry za hloupé otázky ale nerad bych něco pokazil.

21.7.2016 22:39

Tak ať se taky přidám. Zkusím si vzpomenout, co tu mám (pořadí bude asi podle četnosti používání):

Betadina
odčervovadlo - Aldifal a helmigal (v případě, že potřebuji něco v injekci, kupuji konkrétní množství)
vnější odčervovadlo (lze jako desinfekce stáje) - Neostomosan
desinfekční sprey - "fialka" (na drobná poranění, kde je třeba ránu "překrýt" sprejem)
spray na paznehty s dehtem (Cubatol) - používám preventivně při ošetřování paznehtů

Uniruminal - podpora zažívání
Calgel - poporodní stavy
Tympasol - odpěnění žaludku
černé uhlí v prášku pro zvířata - zastavení průjmů
jedlá soda - acidóza
výživa pro jehňata a kůzlata v prášku (a mražené mlezivo - v mražáku :)

Injekce a jehly na aplikaci odčervení
Sterilní čtverce
Jednorázové latexové rukavice
Velká stříkačka pro aplikaci preparátů většího objemu (cca 150 ml)
nůžky, velmi ostrý nůž
nůžky na růže - úprava paznehtů
kleště na aplikaci známek
porážecí pistole (a velký černý pytel...)

...no, to končím pěkně...

21.7.2016 23:22
roklanka

XXX.XXX.46.194

Děkuji a jaká voda? vlažná? nebo studená sorry za hloupé otázky ale nerad bych něco pokazil.

V podstatě je to jedno, ale vlažnou lépe kozy přijímají.

Rostislav HOLÁČEK

22.7.2016 09:03
Rostislav HOLÁČEK

XXX.XXX.89.231

Děkuji :D.

veruliiinka

23.7.2016 15:34
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Tak jsem preventivně odčervila kozenky, dokoupila desinfekci (zelenou) na rány, a zatím snad vše v pořádku. a postupně budu doplňovat, děkuji všem za příspěvky...

PaVeL s.r.r

25.7.2016 12:01
PaVeL s.r.r

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
objednal jsem si farmatan ale na webu kde jsem ho objednával byl tento se zeleným víček a mě došel s bílím. A na tom co mi přišlo je napsáno jenom pár zvířat (telata, psi, drůbež...) kterým se to může dávat ale ovce ani kozy tam nejsou a proto se ptám nestane se jim nic když ji to dám?
předem díky za odpověďi

Z WEBU:
http://www.svetkrmiv.cz/Services/ImageHandler.ashx?size=1&img=ZDRmMmViNmQ3ZTk2N2I1Yy5qcGc=

CO MI PŘIŠLO:.

PaVeL s.r.r

25.7.2016 12:02
PaVeL s.r.r

XXX.XXX.89.231

Oprava : jestli se jim nic nestane když jim to dám.

25.7.2016 13:11
roklanka

XXX.XXX.46.45

Mám ten samý, bez problémů, všichni léčení žijou smajlík

PaVeL s.r.r

25.7.2016 13:57
PaVeL s.r.r

XXX.XXX.89.231

roklanka napsal(a):
Mám ten samý, bez problémů, všichni léčení žijou smajlík

Díky moc.

MarfCZ

19.8.2017 11:36
MarfCZ

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli se dá použít tento teploměr i pro ovce zda s tím nemáte někdo zkušenosti s teploměrem pro lidi i pro zvířata. A kolik by měla být teplota u ovce? jeto jako u lidí - 37°C? děkuji za odpověď

https://www.tsbohemia.cz/truelife-care-q7-bezkontaktni-teplomer-_d216664.html.

19.8.2017 17:26

MarfCZ napsal(a):
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jestli se dá použít tento teploměr i pro ovce zda s tím nemáte někdo zkušenosti s teploměrem pro lidi i pro zvířata. A kolik by měla být teplota u ovce? jeto jako u lidí - 37°C? děkuji za odpověď

https://www.tsbohemia.cz/truelife-care-q7-bezkontaktni-teplomer-_d216664.html.

Ne, bezkontaktní teploměr u zvířat použít nelze. prostě musíte normálně šup teploměr do prdky.

A člověk je mezi domácími zvířaty taková zvláštnost s extra nízkou normální teplotou.

MarfCZ

19.8.2017 20:26
MarfCZ

XXX.XXX.89.231

Aha děkuji takže tento by mohl stačit? http://www.farmercz.cz/cz/potreby-pro-chov-skotu/stajove-vahy-teplomery-a-miry/52605c625d1d0-digitalni-teplomer

A kolik je tedy ta nějaká optimální teplota ovcí a jehnat ať se mám případně od něčeho odrazit?

19.8.2017 22:25

U ovcí a koz se bere jako normální teplota 38,5°C - 40°C ale jen co se to blíží k těm 40, tak už to beru jako zvýšenou teplotu. Jehňata a kůzlata jí můžou mít i k 40,5°C.

Jen co se zvýší teplota nad tyhle hodnoty, tak to je na nich dobře poznat a chce to začít jednat.

Tenhle teploměr vám bude určitě stačit.

MarfCZ

19.8.2017 22:51
MarfCZ

XXX.XXX.89.231

U ovcí a koz se bere jako normální teplota 38,5°C - 40°C ale jen co se to blíží k těm 40, tak už to beru jako zvýšenou teplotu. Jehňata a kůzlata jí můžou mít i k 40,5°C.

Jen co se zvýší teplota nad tyhle hodnoty, tak to je na nich dobře poznat a chce to začít jednat.

Tenhle teploměr vám bude určitě stačit.

Děkuji za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík