Určení nemoci u kozy kožní problémy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2016 22:55
sittaj

XXX.XXX.51.211

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, co by mohlo být této 4měsíční kozičce? Měli jsme u kůzlat problémy s kokcidiózou, přeléčili jsme dvakrtá po 18 dnech Vecoxanem, ostatní červivost negativní. Jelikož máme ještě problémy s clostridiemi, tak jsme kozičkám napíchali Miloxan a vypustili do venkovních výběhů. Asi po týdnu se u této kozyičky objevili kožní problémy kolem očí, uší apod. Nafotil jsem. Lizy mají přístupné, ještě jsme měli problémy se zinkem, ale to vypadalo jinak. Všechny ostatní kozičky bez příznaků...

19.7.2016 09:37
moonika

XXX.XXX.143.16

Mne to ten deficit zinku trochu pripomína, nemusí sa to u všetkých rovnako prejavovať. ale ideálny by bol aj zter, na vylúčenie roztočov alebo dačoho bakteriálneho.

19.7.2016 11:33
profesor1

XXX.XXX.192.98

Koza už od pohledu není v pořádku - mírně naježená, nezdravý kukuč.
Jak píše mooonika...

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.7.2016 11:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych takové zvíře pro jistotu dal do separace. Bez nějakých stěrů/seškrabů či vyšetření krve na nějaké deficity si netroufám říct co by to mohlo být. Případně bych se zamyslel nad ekonomikou zda má cenu takové zvíře léčit.

19.7.2016 21:45
sittaj

XXX.XXX.51.211

Určitě stěry uděláme, ohledně léčení zvířete a ekonomiky, já zastávám názor, že je lepší to zjiˇšťovat a pokusit se léčit, nikdy člověk neví, zda se to ve stádě neroznese a pak je dobré mít po ruce záznamy a vědět co fungovalo, či co ne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík