Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2016 14:19
Kasiula

XXX.XXX.92.46

Zdravim, prosim zkusenejsi o radu - mam ctyrmesicni kozu, ktera ma problem se udrzet na nohou, chvili postoji a pak si hned leha. Je slaba, ale normalne zere, posledni tyden seno a psenicne otruby s NutriMixem (predtim totez, akorat misto sena travu). Nema prujem, bobky jsou pevne. V 17 hodin jedu k veterinari, tak uvidime, ale chtela jsem se optat i tady. Jedine co me napada je reakce na mene zivin v krmne davce. Co napada Vas? A jak to resit? Dekuji za odpovedi.

19.7.2016 15:15
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Mě napadá jenom selen a vitamíny. Vlastně vitamíny má v nutrimixu. Tak jen ten selen.

19.7.2016 15:30
moonika

XXX.XXX.143.16

To seno je kvalitné? žerie ho dosť a s chuťou? tie samotné otruby sú nevhodné ako samostatný príkrm pre takú mladú kozičku, ja by som jej dávala zmes šrotovaný jačmeň-celý ovos, ale pomaličky by som navykala. Škoda že nemá prístup aj k zelenému, dávajte jej napr. ovädnuté žihľavy, a ideálne kríky, tie by jej prospeli a tanín v nich je dobrý aj ako prevencia proti premnoženiu kokcídií-ideálne borovicové haluze, dubové, svída, slivka jabloň... Seno by som jej nechala ale pridala aj to zelené.Ak nie je dobre živená ľahšie sa stane "obeťou" parazitov a kokcídií...skontrolujte sliznice podľa FAMACHA, bobky by som dala na rozbor nech viete na čom ste.

19.7.2016 15:42
Kasiula

XXX.XXX.92.46

Diky za rady, selen ma v lizu, takze to asi nebude ono. Zelene normalne ma, jenom poslednich par dnu mela jenom seno. Je mozne, ze je zacervena, skocim se mrknout na ty sliznice, dekuji.

19.7.2016 15:44
moonika

XXX.XXX.143.16

Kasiula napsal(a):
Diky za rady, selen ma v lizu, takze to asi nebude ono. Zelene normalne ma, jenom poslednich par dnu mela jenom seno. Je mozne, ze je zacervena, skocim se mrknout na ty sliznice, dekuji.

Začervená môže byť aj keď by sliznice boli ok, iba zopár druhov spôsobuje anémiu. Rozbor vám ukáže aj či nie sú premnožené kokcídie.

19.7.2016 15:55
Kasiula

XXX.XXX.92.46

Podle stupnice to je tak 4, svetle ruzova a na okrajich bila. Tak aspon vim, co s vetem resit.

19.7.2016 18:06
Kasiula

XXX.XXX.92.46

Tak jsem zpatky od veta a jak uz to nekdy byva, jednalo se o neco zcela jineho smajlík predtim jsem to nezpozorovala, ale u nakladani kozy do auta jsem si vsimla, ze odlehcuje jednu nozku, ma zhmozdeny kloub. Dostala injekce, antibiotika, jo a sliznice jsou pry normalni. Tak snad se nozka bude hojit, jsem moc rada, ze neslo o zadne virove nebo jine onemocneni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík