Dobrý den, chtěla bych naše kozí kluky zapřáhnout za vozík, občas v tom svezla nějaké to dítě, nebo sebe (55 kg). Chtěla bych vědět jaké máte zkušenosti s postroji na kozy. Nemám žádný typ, jaký druh kšírů by byl vhodný. Našla jsem speciální kšíry z ciziny přímo pro kozy, ale nejsem blázen, abych za jedny dala okolo 5000 Kč. Nebo mě napadli nějaké pro psy, ale jaký druh, je jich mraky, tedy na tahání. Neznám nikoho u koho bych si je mohla nechat ušít, asi nejlépe u nějakého sedláře. Neznáte někoho kdo nějaké dělá? Nebo nějakou firmu? Pro ty co taky zapřahávají své rohaté miláčky: Jaké máte skušenosti s firmami, nebo konkrétními lidmi? Naši kluci jsou naučeni chodi předemnou (viz foto) a být "řízeni". Předem děkuji za každou radu.
PaVeL s.r.r

XXX.XXX.89.231
Dobrý den,
dnes jsem projížděl inzerci zde na iFauně a našel jsem toto zkuste je kontaktovat třeba Vám něco i ušijí...
inzerát na fauně: https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/inzerce/r/detail/2745779/postroje-na-kozy/
jejich web: http://www.iratex.cz/postroje-1.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Něco jak na Malamuta a je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Něco jak na Malamuta a je.
Určitě ne! Pozor na to - pes táhne úplně jiným stylem, než kůň, anebo koza. Táhne "hřbetem", trochu se vyhrbí, neopírá se tolik hrudníkem. Podle toho jsou profitažný postroje na saňové psy konstruovaný - je to dá se říct taková řídká síť na záda. Tedy žádný vodorovný poprsák, nebo chomout. Dal by se asi použít takovýten, co tahali rotvíci, nebo berňáci vozíčky pomalým tempem, to je něco jiného.
Písněte jen pro zajímavost, jak se to zadařilo, je to zajímavý nápad!
Konečně jsem po dlouhém hledání a pátrání našla včera sedlářstvì kde vyrábějí kožené postroje přímo pro kozy na míru. Momentálně se s paní co je dělá tak nějak domlouváme, dnes na večer jí bude volat můj taťka. Taťka vymýšlel jak z toho vyjít co nejlevnějc, samozdřejmě z jeho strany padlo několik slov o psím postroji, mě však neodradil, nakonec pochopil, že mám pravdu a že pes opravdu táhne jiným stylem než kůň nebo koza. Když řìkal, že můžeme koupit postroj pro psy, ale dát jej na kozlíky, protože přece ten pro psy je levnější, tak jsem mu tedy vysvětlovala že pes tahá jinak než koza nebo kůň, něco mě napadlo. Proč když lidi mají mini horse, kupují přímo postroje pro pony, a nekoupí nějaký postroj pro velké psy? Tím naše debata skončila. Jsem zvědavá, na kolik mě ten můj výmysl příjde, zatím jsem nenarazila na žádnou levnější variantu. Sedlářství se jmenuje Mišule.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Určitě ne! Pozor na to - pes táhne úplně jiným stylem, než kůň, anebo koza. Táhne "hřbetem", trochu se vyhrbí, neopírá se tolik hrudníkem. Podle toho jsou profitažný postroje na saňové psy konstruovaný - je to dá se říct taková řídká síť na záda. Tedy žádný vodorovný poprsák, nebo chomout. Dal by se asi použít takovýten, co tahali rotvíci, nebo berňáci vozíčky pomalým tempem, to je něco jiného.
Takovéto postroje paní vyrábí. sice navrhla i variantu která není z kůže a vyjde něco kolem 700 Kč, ale pravděpodobně vyhraje kůže, sice vyjde dráž, ale přece jenom něco vydrží.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže nakonec vyhrála nekožená varianta, která vyšla celkově (2 kusy) na 4 800 Kč + otěže a ohlávky. Postroje dorazili dneska, takže zítra začneme s tréninkem, tak uvidím jak se zadaří :).
Nikol224

XXX.XXX.168.94
Můžu se zeptat kde jste koupili ty postroje my jsme s mamkou našli jen tý od mišule a ty jsou fakt dráhy nebo neumí ho tu někdo ušít levně.
kamerunská koza

XXX.XXX.117.2
To by se museli učit tahat od mala alespoň malý vozíček, že? Neumím si představit, že bych ty nezbednice měla zapřáhnout a kozla už vůbec ne.
kamerunská koza
napsal(a):
To by se museli učit tahat od mala alespoň malý vozíček, že? Neumím si představit, že bych ty nezbednice měla zapřáhnout a kozla už vůbec ne.
Omlouvám se, že odpovídám až teď, ale já si toho prostě nějakým zázrakem nevšimla .
Ono se doporučuje začít až někde po druhém roce života, neboť do té doby zvíře stále roste, takže si myslím že se staršími problém nebude (jen se musíte obrnit trpělivostí a čekat, že se zvíře ze začátku vozíku lekne ). My jsme sice začali dávat postroj už na začátku podzimu, kdy jim bylo cca 1,5 roku, ale až skoro na konci zimy byli kluci poprvé zapřáhnuti (poprvé několikrát bez nikoho a pak jsem si do sáněk sedla-šli úplně na pohodu i bez ohlávek ...po sněhu následoval několikrát samotný vozík, až pak jsem do něj mohla posadit člověka)...ovšem my trénujeme do vozíku tak jednou týdně, takže to někdo určitě zvládne rychleji :)
Kone láska ????

XXX.XXX.136.107
Vyskúšaj postroj na pony
tekra.pe

XXX.XXX.42.64
Mate prosim kontakt na pani, co vam postroje usila? Dekuji