Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dawerts

26.7.2016 18:03
dawerts

XXX.XXX.249.48

Zdravím, prosím mohl by mi někdo doporučit veterináře (okolí Karviné), který se vyzná v ovcích? Už vloni jsme řešili průjem u beránků, mysleli jsme, že je to tím, že neměli k dispozici seno...ze 3 nám jeden umřel a 2 jsme raději zabili dříve. Letos máme 4 nové ovce a u jedné opět průjem, mají k dispozici seno, jinak pastva...je teď dost mokro, ale tak to asi neovlivním...odčervené byly po narození...nevím, jestli je odčervit pro jistotu znova...no hlavní problém je sehnat veterináře, který by opravdu poradil...vloni tu byli 2, něco beranovi píchli, stejně umřel...letos doporučení ovci odstavit a nechat o seně a vodě...jinak nic...o přípravky proti průjmu si musím říct sama, nikdo nevěděl ani vloni, co to bylo, veterinář kvůli tomu letos ani nedojede na ovci kouknout, že prý jedině ta dieta, on nic nezmůže, tak já fakt nevím...asi to musí mít nějakou příčinu, nevím, čeho se vyvarovat...jestli vzít trus na rozbor, nikdo nic neřekne, jsem teda dost zoufalá, že to postihne zase i ostatní ovečky, máme je v podstatě chvíli smajlík Za rady díky moc.

Pavlas 26

26.7.2016 18:16
Pavlas 26

XXX.XXX.89.231

1)určitě odstavte od stáda na dietu (voda, seno)
min. na 2 dny a uvidíte
2)aplikujte přípravek na zastavení průjmu FARMATAN 1 vrchovatou pol. lžíci rozmíchat v cca 2dcl vlažné vody (radši více než méně)a dát ovci do huby (normálně objednáte přes internet)
3)odčervit (pokud nemáte nic doma tak asi seženete jedině u veterináře)
pokud toto nepomůže tak jedině toho veta no ale mě to vždy pomohlo tak snad Vám taky :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2016 18:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

To se tu řeší pořád dokola - průjmy jehňat. Zablouděte na starší diskuse.
Příčin může být x, nejčastěji kokcidie nebo začervení. Obojí se dá řešit celkem obratně, pokud se to podchytí včas. Bez rozboru trusu můžete leda podat něco a čekat, zda to zabere. Hlavně správně nadávkovat! Mrkněte pod víčko na barvu sliznice (čím bledší, tím hůř).
Dieta je samozřejmostí.
Podpora žaludků, viz výše, taky.

S veterináři je to tak, jak píšete. Máme s tím zkušenosti všichni. Musíme si poradit sami (a navzájem). Sbírat informace, číst, vzdělávat se...

dawerts

26.7.2016 18:30
dawerts

XXX.XXX.249.48

Děkuji. Přípravky na odčervení máme objednané, budou zítra...Farmatan tedy objednám, ale kdoví kdy přijde...jinak jeden veterinář radí neodčervovat tuto ovci, jiný radí odčervit? Máme doma ještě jeden sáček Streptonamidu z loňska, mysleli jsme, že jí to dáme...ale vet říkal, že by to nedával? Že máme dát dubovou kůru...plus dáme seno a fenyklový nebo černý čaj na pití...

dawerts

26.7.2016 18:32
dawerts

XXX.XXX.249.48

Zdravím, já vím, že se to řeší dokola, proto jsem si spíše jen ulevila a především žádala o radu ohledně veterináře ;-) Hmm, bála jsem se, že to tak s těmi vety bude, díky no.

26.7.2016 19:09
ovcezkopce

XXX.XXX.211.216

Dávejte vydatně větve dubu s listy, vrby s listy, natě pelyňku, řebříčku i s květy, sušené kopřivy (stačí pár dní sušení i jen zavadlé). Pročistí je, zastaví průjem, sušené kopřivy jsou navíc velmi výživné a ovce je milují.

26.7.2016 20:14
přezdívka

XXX.XXX.105.195

dawerts napsal(a):
Děkuji. Přípravky na odčervení máme objednané, budou zítra...Farmatan tedy objednám, ale kdoví kdy přijde...jinak jeden veterinář radí neodčervovat tuto ovci, jiný radí odčervit? Máme doma ještě jeden sáček Streptonamidu z loňska, mysleli jsme, že jí to dáme...ale vet říkal, že by to nedával? Že máme dát dubovou kůru...plus dáme seno a fenyklový nebo černý čaj na pití...

Přečtěte si návod na streptonamidu - 2x denně po dobu 4 až 5 dní. Na to vám jeden sáček stačit nebude.

27.7.2016 19:17
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Dobre reference od lidi mam na :www.veterinar.eu ale osobni zkusenosti pouze z rozhovoru s panem Hlubkem. Neni sice primo na ovce ale to je v ČR jen hrsticka...

dawerts

9.8.2016 14:07
dawerts

XXX.XXX.249.48

Zpětně děkuji všem za rady, pomohly. Farmatan pomohl okamžitě, dostávala kopřivy, dubovou kůru, řebříček, samozřejmě seno a vodu, odčervili jsme, všechny ovendy dostávaly Emanox proti kokcidióze. Nechtěla jsem rozbor bobků dělat hned po odčervení, takže je zaneseme od té nemocné ovendy až zítra. Poradíte, na co vše máme nechat vyšetřit?
Ovci zatím máme stále oddělenou, ale tři dny ji už vodíme napást se...první dva dny po 15 minutách, včera už hodinu na trávě...nevím, jak dlouho toto ještě máme dělat, než ji vrátíme zpět na pastvu, poradíte? Děkuji všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík