Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2016 13:21
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Ahoj :) Jsem začátečnice v chovu koz. Jak jsme si kupovali kozenku, měla přerostlý zadní pazneht, patka jí přesahovala do té druhé. Tak jsem zkrátila špičky, a zkusila jí zkrátit patku a stříhnout ji to jakoby podél boku. Hodně sebou cukala a tak sem jí omylem trochu střihla hlouběji do patky a začala ji trochu téct krev, vydenzifikovala sem to a teď tam má jen takovou ranku v patce, už sem to raději nechala tak. Koza nekulhá, kontrolujeme, zda tam nemá kamíny nebo něco podobného, ať se jí to nezanítí. Za pár dní má přijet podkovář, myslíte, že to mám nechat tak? Děkuju za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2016 13:31

A co s ni bude delat podkovar? Dejte fotku, pisete ze trochu jste ji strihla ale znite vyjukane, takze to mozna bylo trochu vic? :).

29.7.2016 14:07
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Podkovař jí upraví paznehty a ukáže mi, jak se to dělá. Má to asi 0,5cm hluboké, ale má to už 2 dny a chodí v pohodě. Dezinfikujeme jí to a už se jí to hojí :). Tu ranku má jakoby zespodu patky, trochu jsem jí tam zajela nůžky, jak sebou cukala.

29.7.2016 14:09
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co s ni bude delat podkovar? Dejte fotku, pisete ze trochu jste ji strihla ale znite vyjukane, takze to mozna bylo trochu vic? :).

Paní píše, že je začátečník a ti bývají vyjukaní ze všeho. Nic ve zlém, každý musel jednou začínat a ne každý měl vedle sebe zkušenou osobu, která by poradila.

29.7.2016 14:18
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Podkovař jí upraví paznehty a ukáže mi, jak se to dělá. Má to asi 0,5cm hluboké, ale má to už 2 dny a chodí v pohodě. Dezinfikujeme jí to a už se jí to hojí :). Tu ranku má jakoby zespodu patky, trochu jsem jí tam zajela nůžky, jak sebou cukala.

29.7.2016 14:20
mexin

XXX.XXX.11.207

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Přibouchá koze podkovu ne, treba mají i koně ke kterým má kovář priject tak by mohl na pazneht kouknout.si myslím já.nebo třeba fakt kováře volat ke koze?kdo vi zadavatelko, jestli to nijak extrémně nekrvaci, tak si s tím nedělejte tolik hlavu.i nám se občas stalo že jsme šmikli do krve.i když si za to kozel mohl sám.nema kopat a házet nohama všude kolem sebe.jen jsme to vydezinfikovali a do druhého dne stál doma v suchu a čistu nez se mu ranka zatahla, protože není očkovaný proti tetanu.tak aby si nezanesl nějaké svinstvo.dodnes žije, noha mu žádná neupadla, tak je to dobry

29.7.2016 14:26
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Jak jsem jí stříhala tu patku a omylem zajela nůžky, už jsem se bála jí to dokončovat, tak proto ten podkovář :).

29.7.2016 14:31
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Kamarádka říkala, že umí i upravovat paznehty :), tak snad je to pravda, abych si neudělala trapas. Kozu jsme zatím během 4 měsíců jen odčervili, minulí majitelé ji prý proti tetanu neočkovali, ale přemýšlím, že bych ji spolu s kobylou v zimě nechala očkovat :).

29.7.2016 14:41
roklanka

XXX.XXX.45.99

kokoooo napsal(a):
Kamarádka říkala, že umí i upravovat paznehty :), tak snad je to pravda, abych si neudělala trapas. Kozu jsme zatím během 4 měsíců jen odčervili, minulí majitelé ji prý proti tetanu neočkovali, ale přemýšlím, že bych ji spolu s kobylou v zimě nechala očkovat :).

Pokud máte koně, moc dlouho bych s očkováním nečekala. Jinak se nemusíte bát, každýmu tekla krev u paznehtů, když se to učil.

29.7.2016 15:33
profesor1

XXX.XXX.192.98

Každy rok se mě minimálně jednou zadaří až do živého - do krve (protože si myslím že to umím ). Proti tetanu neočkuji a vždy v pohodě.

31.7.2016 00:18

Teď jsem byl stříhat paznehty kozímu stádu o 150 kusech a taky občas tekla krev. Zastříknu to pederiprou, nebo podobnym sprejem a život jde dál. Paznehty měly některý kozy opravdu příšerný. Prostě dlouhý lyže, zderormované patky no prostě hrůza. U těch zdeformovanejch paznehtů to chce pak stříhat častějc, třeba co 1 - 2 měsíce a postupně to dát do pořádku, protože během jedné úpravy se to napravit nedá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík