Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2016 08:41
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Ahoj, ráno jsem si všimla, že má koza nad paznehtem ránu. Má to, když nadzvednu část toho jakoby kopýtka a má uvnitř ránu, asi si to poranila o větvičky. Mám s tím něco dělat? Teď jí to dezinfikujeme. omlouvám se, že to nedává moc smysl a tak raději přidávám foto. Děkuju za rady

4.8.2016 09:32
profesor1

XXX.XXX.192.98

Tohle si hlavně kozy běžně strhnou při jejich horo a stromolezeckých pokusech. Koukněte jestli to nehnisá a nezapáchá. Jinak to můžete preventivně vydesinfikovat. Já to u těch mojich kamzíků neřeším.
Jestli ale koza kulhá tak to problém bude.

lilip

4.8.2016 09:40
lilip

XXX.XXX.24.97

Koze to nezapacha a ani nehnisa, nekulha. Mohla bych se zeptat, co delat, pokud by to začalo hnisat? Děkuju za rady :)
,.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2016 11:29

lilip napsal(a):
Koze to nezapacha a ani nehnisa, nekulha. Mohla bych se zeptat, co delat, pokud by to začalo hnisat? Děkuju za rady :)
,.

Tak veterináře, protože antibiotický sprej doma asi nemáte, že.

4.8.2016 11:34
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Nemám :), ale když to má teď takové, tak to nechám tak :). Děkuju za rady.

4.8.2016 13:33
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Doma mám antibiotickou mast jmenuje se: Tenazym suspenze.. Vet mi to dal pro kobču, která měla extra hnisavou ránu na noze a zabralo to. Je to nejspíš na všechny zvířata, takže pokud by to začal hnisat (doufám že ne), mohu použít tedy toto? Děkuju.

4.8.2016 22:48
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Chtěla sem se zeptat, zda koza, která má ranku, ale tam, kde se nemůže dostat skoro žádný bordel a je ta ranka hned dezinfikována může dostat tetanus?

5.8.2016 05:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

Může, ale spíše nemusí. Bakterie tetanu jsou všude kolem nás. Tělo je vybaveno mechanizmem, který se nejen těmto bakteriim v pohodě ubrání. Jen souhra náhod zapříčiní, že se tělo bakteriim neubrání - oslabená imunita. Kdyby to tak nebylo, tak už by jste v přírodě žádné zvíře nepotkala. Např. při stříhání ovcí běžně nějakou tu ranku zvířeti způsobím, i tam kde se dostane bordel. Jen opravdu hlubokou ránu desinfikuji. Očkované je nemám a žijí vždy vesele dál. Nebo právě v tuto dobu začínají mít berani otlučené hlavy do krve a taky to neřeším.
Tož tag cérečko.

5.8.2016 10:06
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Dobře :) Děkuju.

5.8.2016 11:34
kokoooo

XXX.XXX.95.74

A kdyby to začalo hnisat, tak můžu to namazat tou mastí?

5.8.2016 11:35

profesor1 napsal(a):
Může, ale spíše nemusí. Bakterie tetanu jsou všude kolem nás. Tělo je vybaveno mechanizmem, který se nejen těmto bakteriim v pohodě ubrání. Jen souhra náhod zapříčiní, že se tělo bakteriim neubrání - oslabená imunita. Kdyby to tak nebylo, tak už by jste v přírodě žádné zvíře nepotkala. Např. při stříhání ovcí běžně nějakou tu ranku zvířeti způsobím, i tam kde se dostane bordel. Jen opravdu hlubokou ránu desinfikuji. Očkované je nemám a žijí vždy vesele dál. Nebo právě v tuto dobu začínají mít berani otlučené hlavy do krve a taky to neřeším.
Tož tag cérečko.

Tak tak, taky proti tetanu neockuju, to uz by pak nebyla ani ovce, spis cednik.

5.8.2016 12:12

kokoooo napsal(a):
Doma mám antibiotickou mast jmenuje se: Tenazym suspenze.. Vet mi to dal pro kobču, která měla extra hnisavou ránu na noze a zabralo to. Je to nejspíš na všechny zvířata, takže pokud by to začal hnisat (doufám že ne), mohu použít tedy toto? Děkuju.

Co je kobča?

5.8.2016 12:15

Kobyla :).

5.8.2016 13:27
profesor1

XXX.XXX.192.98

kokoooo napsal(a):
A kdyby to začalo hnisat, tak můžu to namazat tou mastí?

I když je to v podstatě desinfekční mast, tak bych to první stříknul desinfekcí, která vysušuje a pak teprve tou mastí.

5.8.2016 13:42
kokoooo

XXX.XXX.95.74

Dobře, děkuju :).

lolololll

5.8.2016 14:47
lolololll

XXX.XXX.89.231

Já používám VEYXAT (kterou používám i já když bolí záda )
kupuji u veta nebo přes internet u pana Vlčka -cena všude podobná

http://www.vetvlcek.cz/obchod/produkt/veyxat-sunlitan-lotio-1kg-3/.

lolololll

5.8.2016 14:50
lolololll

XXX.XXX.89.231

Trochu smradlavější ale 100%učinná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík