Léčím 4měsíčního kozla AN přípravkem, nevím přesně název, Sulfox?, jsem v práci,4.den, kozlík měl 14 dní strašný průjem, včera se mi už zdál výborný, hrozně pohubl a už se mu bříško plnilo a ted mi volal manžel, že leží na pastvě a mžourá, co to sakra je? nemůžu z práce, jakou 1.pomoc?co to může být?jsem z toho nešťastná.
Průjem může znamenat, kokcidie, začervení, klostridie. Kokcidie má přeléčené sulfakoxem, takže zbývají (krom zastaveného trávení) klostridie a masivní začervení. Chce to se podívat na oči, pokud bude mít bledé sliznice, je masivně začervený a je třeba rychle odčervit a modlit se. Ležící zvíře je vždy průser.
roklanka
napsal(a):
Průjem může znamenat, kokcidie, začervení, klostridie. Kokcidie má přeléčené sulfakoxem, takže zbývají (krom zastaveného trávení) klostridie a masivní začervení. Chce to se podívat na oči, pokud bude mít bledé sliznice, je masivně začervený a je třeba rychle odčervit a modlit se. Ležící zvíře je vždy průser.
Byla jsem za ním v noci a ráno, capká už, žere, bělmo má růžové, tak ještě odčervím, snad to zvládne.
Nejedná se o bělmo, ale o víčka. Najděte si Famacha test na netu. https://www.google.cz/search?q=famacha+test&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=91yoV9_nBq3s8wf2xrCICg.