Prosím, rychlou 1.pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2016 18:11
gajdovka

XXX.XXX.45.9

Léčím 4měsíčního kozla AN přípravkem, nevím přesně název, Sulfox?, jsem v práci,4.den, kozlík měl 14 dní strašný průjem, včera se mi už zdál výborný, hrozně pohubl a už se mu bříško plnilo a ted mi volal manžel, že leží na pastvě a mžourá, co to sakra je? nemůžu z práce, jakou 1.pomoc?co to může být?jsem z toho nešťastná.

7.8.2016 20:19
roklanka

XXX.XXX.45.180

Průjem může znamenat, kokcidie, začervení, klostridie. Kokcidie má přeléčené sulfakoxem, takže zbývají (krom zastaveného trávení) klostridie a masivní začervení. Chce to se podívat na oči, pokud bude mít bledé sliznice, je masivně začervený a je třeba rychle odčervit a modlit se. Ležící zvíře je vždy průser.

8.8.2016 10:35
gajdovka

XXX.XXX.45.9

roklanka napsal(a):
Průjem může znamenat, kokcidie, začervení, klostridie. Kokcidie má přeléčené sulfakoxem, takže zbývají (krom zastaveného trávení) klostridie a masivní začervení. Chce to se podívat na oči, pokud bude mít bledé sliznice, je masivně začervený a je třeba rychle odčervit a modlit se. Ležící zvíře je vždy průser.

Byla jsem za ním v noci a ráno, capká už, žere, bělmo má růžové, tak ještě odčervím, snad to zvládne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík