Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

veruliiinka

8.8.2016 12:57
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Dobrý den, mám 2 kůzlata kozičku a kozlíka, o víkendu jsem si všimla že kozlík už skáče na kozičku na ostro, je možné aby z toho něco bylo, domnívala jsem se, že mám ještě téměř měsíc čas, než je rozdělím, veterinář a pár lidí mi řeklo, že je brzy, na druhé straně jiný mi zas říká, že snad ani ne ve 3. měsících můžou být pohlavně dospělí. Děkuji..

veruliiinka

8.8.2016 12:59
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Jinak kdyby měl někdo zájem, o kozlíka na chov z Blanenska k odběru ihned,.

8.8.2016 13:21
moonika

XXX.XXX.155.80

Držím palce aby to nebol váš prípad ale spomínali sa tu aj prípady že porodila myslím 7mes. kozička. asi to nie je bežné ale u 3mes. by som už fakt mala obavu.

veruliiinka

8.8.2016 16:46
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

A sakra tak to mám docela už obavy, kozlík nechce od ostatních, nemám ho kam odstavit.

8.8.2016 17:25
roklanka

XXX.XXX.45.110

Kozlíky odděluji ve třech měsících, což bývá v květnu. Jednou se mi rozprskala 4 měsíční kozička a utekla ke kozlům, zabřezla, porodila v 9 měsících. Teď v srpnu už bych se bála je mít společně, začíná říjná sezona. Kozy jsou zatím v klidu, ale kozel začíná smrdět a je v izolaci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2016 20:36

Já z tohohle vycházela ještě nedávno taky, než v prosinci vypadlo z kozy opravdu neočekávané kůzle..takže jsem si uvědomila, že kozy se už od konce července můžou prskat a u kozlíků si nedělám iluze a od jejich 3 měsíců bych si holky hlídala...

veruliiinka

8.8.2016 20:37
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Roklanka: kozlík je zdvojčat,3 měsíce budou mít za týden, jde mi o to zda nemůže nějak ublížit kozence(dvojčeti) když je stále na ni a už na ostro...děkuji.

8.8.2016 21:34

Moni, s náma se nebaví! tak jdem "radit" jinam

8.8.2016 22:21
moonika

XXX.XXX.187.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já z tohohle vycházela ještě nedávno taky, než v prosinci vypadlo z kozy opravdu neočekávané kůzle..takže jsem si uvědomila, že kozy se už od konce července můžou prskat a u kozlíků si nedělám iluze a od jejich 3 měsíců bych si holky hlídala...

V akom veku zabrezla? Už som to tu písala, moje prvé kozy, veľké kusy žiadne krpaté a u predošlého majiteľa ich stihli pripustiť oveľa menší 4mesační capkovia. A ešte ma tak raz šoklo prasa, kanec široko daleko nikde a zrazu jej tam behalo jedno pidiprasiatko :D vyrátala som že ju pripustil dvojmesačný syn. Vet mi to spochybňoval, že nemožné ale taká bola realita. Po týchto skúsenostiach si vravím že nič nie je nemožné:).

9.8.2016 00:10
roklanka

XXX.XXX.45.110

Kozlík už plodný být může a jak se kozička dostane do říje, připustí jí. Toho si vůbec nemusíte všimnout. A to, že se kozička může začít prskat je možné taky. Takže oddělit je to nejrozumnější, nebo uskladnit kozlíka do mrazáku a je po problému.

veruliiinka

9.8.2016 08:43
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Děkuji všem za radu

veruliiinka

9.8.2016 08:44
veruliiinka

XXX.XXX.142.48

Hhippie: nevšimla jsem si komentáře,

9.8.2016 13:54

Veru: v poho
Mooni: Já to právě měla podobně. Mám při školce dvě zakrslice - kozu a hňupa, a odstavila jsem na léto k nim kozlíky od dojky, abych měla mléko. Kozena-zakrslice je už starší dáma, takže jsem si říkala, že ani shánět kozla nebudu, abych připouštěla. Kozlíci byli velmi mladí, když jí připustil(i). Vůbec jsem neviděla, že by jí otravovali.. Já zas vycházela z toho, že jdou holky do říje až někdy ke konci srpna - z čehož mě vyvedla kozena z omylu 28.12., když zařvala v přístřešku a když jsem tam obratem přišla, už vzorně opečovávala novorozeného kozlíčka. Kdyby nebyl barevně kopie otce, tak bych si myslela, že je samosprašná... asi půl dne jsem se nemohla dopočítat, jakto, že má mladé...?

9.8.2016 14:02
moonika

XXX.XXX.187.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Veru: v poho
Mooni: Já to právě měla podobně. Mám při školce dvě zakrslice - kozu a hňupa, a odstavila jsem na léto k nim kozlíky od dojky, abych měla mléko. Kozena-zakrslice je už starší dáma, takže jsem si říkala, že ani shánět kozla nebudu, abych připouštěla. Kozlíci byli velmi mladí, když jí připustil(i). Vůbec jsem neviděla, že by jí otravovali.. Já zas vycházela z toho, že jdou holky do říje až někdy ke konci srpna - z čehož mě vyvedla kozena z omylu 28.12., když zařvala v přístřešku a když jsem tam obratem přišla, už vzorně opečovávala novorozeného kozlíčka. Kdyby nebyl barevně kopie otce, tak bych si myslela, že je samosprašná... asi půl dne jsem se nemohla dopočítat, jakto, že má mladé...?

Samosprašná... tak to bola asi aj tá moja svinka

9.8.2016 14:56
roklanka

XXX.XXX.45.27

Samosprašná :-D :-D to se ti fakt povedlo :-D

9.8.2016 16:00

Přidejte reakci

Přidat smajlík