Paznehty - nejvhodnější sprej

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2016 14:00
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Dobrý den,
hledala jsem ve starších vláknech a mám hned tři adepty, ale nejdříve uvedu trochu situaci..
Paznehty vždy upravuji opatrně a ke konci už sundavám po malých vrstvách, ale přesto se mi povedlo že na jednom místě začala už trochu prosakovat krev, vím že sme vždy používali sprej jako takovou desinfekci nebo prevenci proti případnému vniknutí bakterií apod i pokud byl pazneht bez rány, ale nemůžu ho najít, asi došel, nicméně ovenka nekulhá pazneht má v pohodě, ale pro příště už chci bejt líp připravená..
Našla jsem tyto spreje: aureomycin, sprej od drimla a pak pederipru, ta si myslím že by byla nejvhodnější? Popřípadě používáte něco jiného? A objednáváte normálně u veta?
Předem děkuji za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2016 14:10

Podivma se doma, normalne vsechno co krvaci strikam jodisolem, mam litrovku a kupenej rozprasovac. Ale nedavno jsem si i sobe na rezny rany koupil taky neco s jodem ale je to ala tekutej obvaz. Zrovna predevcirem jsem si strik sram na dlani, porad to stipalo, ale pamet mam jak akvarijni rybicka :).

8.8.2016 17:32
ovcezkopce

XXX.XXX.211.9

Na zdravé paznehty bez hniloby používám po ošetření Kubatol, je to sprej s dehtem. Používat běžně antibiotické spreje na zdravé nohy se mi zdá zbytečné, navíc ten nebrání vniknutí bakterií do rány, ale má léčit už existující nákazu. Malé zastřižení stačí zastříknout jodisolem, ten Kubatol funguje i jako desinfekce. Koukněte i na koně, tam se o kopytech diskutuje hojně a dost můžete aplikovat i na ovce.

8.8.2016 18:03

Takze je to akutol stopjodin. Kubatol jsem mel taky. Ale tohle muyu pouzit i na moje kopyta :).

8.8.2016 18:55
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Dobrá, kouknu na to, přiznávám, že na indikace jsem úplně nekoukala, takže kouknu pořádně, moc děkuju za doporučení oboum :).

8.8.2016 20:07

Používám preventivně Kubatol na zdravé a nezastřižené paznehty po ostříhání, jinak zastříkávám Pederiprou při prosakující krvi.
Každopádně to je asi jen taková ta přehnaná péče nás malochovatelů. Střihač když upravuje paznehty, nestříká nikdy ničím..

9.8.2016 11:21

No nechci nijak hazet spinu na strihace, vsechna cest jejich remeslu, ale zadnymu co me strihal se do paznehtu nechtelo. Takze asi i od toho se odviji nasledna "pece" o pazneht, kdyz uz clovek strihace primeje k akci. I to je jeden z duvodu proc si striham uz i vlnu sam. A znova opakuju nemyslim to na ty chlapy strihacsky nijak zle.

9.8.2016 12:17
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Taky stříhám sama, do letoška nůžkama na vlnu přes 40 let starýma, teď už jsou nový, tak sem upřímně zvědavá, paznehty dělám od letoška taky já, jednak se kvůli pár ovcím nevyplatí někoho zvát a druhak člověk má i lepší pocit že zas něco málo udělal , jen mám stále strach jim neublížit, ale jak se bude dělat s novýma nůžkama tak si myslím že si ublížim já a bude potřeba sprej jak říkal mastnacek i na moje kopyta.. Každopádně se ještě zeptám jak dlouhou použitelnost mají tyto spreje - kubatol, pederipra?..

9.8.2016 12:25

Dalsi vec je, jestli strihaci dezinfikujou nastroje. Po peripetiich s kulhanim bych snad ani strihacoj o kopyta nerikal. Kdyz si uvedomite, ze strihac na jednu cestu vezme co nejvic sousedu...
Co myslite tou pouzitelnosti? Ono je to stejen spis pro pocit, kdyz zvire striknete na kopyte a hned pustite. Kdyz ale postojite par minut s ovcej mezi nohama, tak by pouzitelnost mohla byt lepsi :).

9.8.2016 12:39
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Použitelnost..tím myslím, jako když načnu lahvičku s roztokem tak je myslím téměř vždy použitelnost od odebrání první dávky 28 dní, tak jestli spreje mají třeba třeba tři měsíce? :) hned je nepouštím, to by samozřejmě nemělo cenu jim něco stříkat kdybych je hned pustila, aspoň to nechat zaschnout..

9.8.2016 13:00

Tak sprej neni otevrenej takze tam to bude spis na roky nez dny.
Vcera jsem se treba dozvedel ze odcervovak panacur ma od otevreni 60mesicu. Aldiverm jen tech 28dni. Takze to bude ruzne.

9.8.2016 13:26
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Když tedy odbočím na ty odčervováky, nevíte ještě nějaký s takhle delší dobou(několik měsíců)? Ivomec ani noromectin to nemají ne? :/.

9.8.2016 13:38
9.8.2016 14:52
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Tak koukám na ten co by se hodil a ten je tedy na měsíc tak se podívám na ten panacur, děkuji za pomoc :).

9.8.2016 15:02
ovcezkopce

XXX.XXX.211.182

Ty spreje neřešte, učitě se nezkazí než je spotřebujete. Jen je nenechávejte někde na slunci nebo ve vlhku. A u Kubatolu po použití otřete tu dírku na stříkání, jak je to dehet, tak to má tendenci se zalepovat a blbě to pak rozprašuje.

9.8.2016 15:36
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Super díky už sepisuju seznam co pořídím

12.8.2016 23:29
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dalsi vec je, jestli strihaci dezinfikujou nastroje. Po peripetiich s kulhanim bych snad ani strihacoj o kopyta nerikal. Kdyz si uvedomite, ze strihac na jednu cestu vezme co nejvic sousedu...
Co myslite tou pouzitelnosti? Ono je to stejen spis pro pocit, kdyz zvire striknete na kopyte a hned pustite. Kdyz ale postojite par minut s ovcej mezi nohama, tak by pouzitelnost mohla byt lepsi :).

Mála vsuvka... Já vždycky apeluji na lidičky jenž mám možnost učit aby bránily, přenosu, ale je to na nich a chovateli!

Pokud mluvím za sebe tak mám zvlášť věci pro své ovce a ke svým ovcím.

A je mi lito pokud přes všechno co pro chovatele dělám a jak se snažím, když pak stačí mála blbost nebo nevědomost chovatele...

Přidejte reakci

Přidat smajlík