Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bača 555

9.8.2016 09:04
bača 555

XXX.XXX.191.83

Zdravím, včera jsem si všiml, že jedna ovce kulhá a až nedošlapuje na jednu nohu a při stání jí nechává zvedlou. Hned jsem ji zkontroloval, ale zlomené to není. Navíc když jsem jí zaháněl z pastviny, tak při běhu nohu normálně používá. Je to suffolk a nechci jí zabíjet. Poraďtě prosím co by pomohlo na naraženou nohu. Jestli nějaký obklad nebo podobně... Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2016 09:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na samotku, poctete ci o hnilobe paznehtu a sledujte priznaky.

9.8.2016 09:25
vrbaska

XXX.XXX.37.22

Koukal jste i na paznehty? Případně cizí těleso v mezipaznehtí? Mi kulhal beran a měl zaražený štěrk mezi... Popřípadě začínající problémy jak píše mastnacek.. Spíše bych hledala něco od paznehtů..

bača 555

9.8.2016 09:30
bača 555

XXX.XXX.191.83

Ok díky za rady... dnes na to mrknu a uvidím. Jinak ta hniloba je celkem problém..

9.8.2016 09:33
lilo

XXX.XXX.201.210

Spis mrknete do meziprsti k noze cuchnete, kopytu udelejte korekci a prostrikejte alamycinem... pokud mate trochu vlhko muze jit o hnilobu, pripadne o zanet meziprstni zlazy... nebo o zaseknute neco v paznechtu... poradne to ohledejte...

9.8.2016 13:56
kozlík2

XXX.XXX.114.183

bača 555 napsal(a):
Zdravím, včera jsem si všiml, že jedna ovce kulhá a až nedošlapuje na jednu nohu a při stání jí nechává zvedlou. Hned jsem ji zkontroloval, ale zlomené to není. Navíc když jsem jí zaháněl z pastviny, tak při běhu nohu normálně používá. Je to suffolk a nechci jí zabíjet. Poraďtě prosím co by pomohlo na naraženou nohu. Jestli nějaký obklad nebo podobně... Děkuji.

My vždy chladíme vodou, natáhnout hadici a namáčet, nám to tedy pomáhá, ale máme kozy. U nás mají odpočinek, když jsou na pastvě a mají klid, kdyby jsme totiž jednoho z nich zavřeli, tak by se asi zbláznil, nejsou totiž na zavírání zvyklí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík