Zviditelnění pastevních sítí kvůli zvěři

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2016 12:01
peťak

XXX.XXX.159.147

Přemýším, jak si zviditenit sítě, aby mi je tolik netrhala v noci zvěř. Našla jsem toto: http://www.kamir.cz/signalni-plastova-paska-pro-site-proti-divoke-zveri-250-m, ale nejsem si jistá, jak to bude fungovat - ta modrá barva se mi nezdá být v noci úplně dobře viditelná - máte s tím někdo zkušenost? Taky jak by ta páska snášela přesouvání sítí? Nebo lepší nápad, zkušenost? Říkala jsem si jestli tam nemám dát vánoční žárovičky - těch by si snad zvěř všimla , musela bych je ale nějak napojit na autobaterii

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2016 12:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

A pak vam tam pristane ufo :) nebly by lepsi pachovej ohradnik? Zvirata maj lepsi cuch nez zrak.

15.8.2016 12:10
tom.tady

XXX.XXX.128.28

Http://www.lanex.cz/glow-line.

A k tomu ten pachovej ohradník, aby zbystřily.

Anebo pravidelně obcházet ohrady a nechat si v mražáku jeden šuflík na zvěřinu.

15.8.2016 12:38
přezdívka

XXX.XXX.105.195

A ten, kdo ještě neví, že tam je ohrada se ze zvědavosti půjde podívat, co že to tam svítí a kousek si odnese, protože tohle ještě doma nemá.

15.8.2016 12:49
peťak

XXX.XXX.159.147

Díky za tipy - ten pachový ohradník používáte tak, že přivážete na sítě hadry, na které to stříknete? A je v pohodě pak s tím ty sítě přesouvat? (přesouvám co 2-3 dny). A zvířata uvnitř v ohradě (myslím kozy a ovce (o:) to neodpuzuje? Nebo jim to nevadí, protože je to koncentrovaný lidský pot, na který jsou zvyklí?
A Tome - ten glow-line máte na objednávku nebo se to někde prodává? Levné to asi není, že? Mně by stačilo něco nevodivého, co vpletu do sítí...
Moc díky za rady!

16.8.2016 19:33
tom.tady

XXX.XXX.128.28

Já ho sám nepoužívám, lezou nám tam spíš přes den nebo po ránu - už je stejně vidět. JInak by měl být k odstání na M+S zemědělské potřeby. Pachovej se stříká do pěny ze spreje, aly my na keře a stromy v okolí pastvin navěsíme hubky na nádobí a cca 1x za dva tejdny to přestříknem. Sem tam tam sice něco vlítne, ale pomálu. A to jsme pásli louky rozrytý od divočáků.

16.8.2016 22:15
peťak

XXX.XXX.159.147

tom.tady napsal(a):
Já ho sám nepoužívám, lezou nám tam spíš přes den nebo po ránu - už je stejně vidět. JInak by měl být k odstání na M+S zemědělské potřeby. Pachovej se stříká do pěny ze spreje, aly my na keře a stromy v okolí pastvin navěsíme hubky na nádobí a cca 1x za dva tejdny to přestříknem. Sem tam tam sice něco vlítne, ale pomálu. A to jsme pásli louky rozrytý od divočáků.

A fungovalo by zavěsit hubky přímo na sítě - když je pořád posouvám po takovém dlouhém pruhu, tak by mi to na stromech a keřích asi nefungovalo... Nebo to hrozně smrdí a bylo by ak peklo posouvat sítě? (o:.

21.4.2022 20:36
chovatel_17

XXX.XXX.89.231

Kdyby někdo měl zájem, tak mám možnost tyto pásky nyní sehnat.

Balík cca 2km za 900Kč. Bez dopravy. Dopravu nutno zajistit vlastní, Vysočina, Žďársko.

Šířka pásky cca 2 - 4(6,8) cm. Barva a šírky dle aktuální nabídky. Páska je velmi pevná o trvanlivá. Má všestranné použití. Vytyčení plochy, vázání, omotávka, provizorní lano, přivázání, uvázání, ohradníky, oplocení, plot, ohrada, ohradníkové systémy apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík