Přemýším, jak si zviditenit sítě, aby mi je tolik netrhala v noci zvěř. Našla jsem toto: http://www.kamir.cz/signalni-plastova-paska-pro-site-proti-divoke-zveri-250-m, ale nejsem si jistá, jak to bude fungovat - ta modrá barva se mi nezdá být v noci úplně dobře viditelná - máte s tím někdo zkušenost? Taky jak by ta páska snášela přesouvání sítí? Nebo lepší nápad, zkušenost? Říkala jsem si jestli tam nemám dát vánoční žárovičky - těch by si snad zvěř všimla , musela bych je ale nějak napojit na autobaterii
Uživatel s deaktivovaným účtem

A pak vam tam pristane ufo :) nebly by lepsi pachovej ohradnik? Zvirata maj lepsi cuch nez zrak.
Http://www.lanex.cz/glow-line.
A k tomu ten pachovej ohradník, aby zbystřily.
Anebo pravidelně obcházet ohrady a nechat si v mražáku jeden šuflík na zvěřinu.
Díky za tipy - ten pachový ohradník používáte tak, že přivážete na sítě hadry, na které to stříknete? A je v pohodě pak s tím ty sítě přesouvat? (přesouvám co 2-3 dny). A zvířata uvnitř v ohradě (myslím kozy a ovce (o:) to neodpuzuje? Nebo jim to nevadí, protože je to koncentrovaný lidský pot, na který jsou zvyklí?
A Tome - ten glow-line máte na objednávku nebo se to někde prodává? Levné to asi není, že? Mně by stačilo něco nevodivého, co vpletu do sítí...
Moc díky za rady!
Já ho sám nepoužívám, lezou nám tam spíš přes den nebo po ránu - už je stejně vidět. JInak by měl být k odstání na M+S zemědělské potřeby. Pachovej se stříká do pěny ze spreje, aly my na keře a stromy v okolí pastvin navěsíme hubky na nádobí a cca 1x za dva tejdny to přestříknem. Sem tam tam sice něco vlítne, ale pomálu. A to jsme pásli louky rozrytý od divočáků.
tom.tady
napsal(a):
Já ho sám nepoužívám, lezou nám tam spíš přes den nebo po ránu - už je stejně vidět. JInak by měl být k odstání na M+S zemědělské potřeby. Pachovej se stříká do pěny ze spreje, aly my na keře a stromy v okolí pastvin navěsíme hubky na nádobí a cca 1x za dva tejdny to přestříknem. Sem tam tam sice něco vlítne, ale pomálu. A to jsme pásli louky rozrytý od divočáků.
A fungovalo by zavěsit hubky přímo na sítě - když je pořád posouvám po takovém dlouhém pruhu, tak by mi to na stromech a keřích asi nefungovalo... Nebo to hrozně smrdí a bylo by ak peklo posouvat sítě? (o:.
Kdyby někdo měl zájem, tak mám možnost tyto pásky nyní sehnat.
Balík cca 2km za 900Kč. Bez dopravy. Dopravu nutno zajistit vlastní, Vysočina, Žďársko.
Šířka pásky cca 2 - 4(6,8) cm. Barva a šírky dle aktuální nabídky. Páska je velmi pevná o trvanlivá. Má všestranné použití. Vytyčení plochy, vázání, omotávka, provizorní lano, přivázání, uvázání, ohradníky, oplocení, plot, ohrada, ohradníkové systémy apod.