Ahoj, před třemi dny jsem si všimla, že má koza jakoby na patkách dirku, ne ale moc hlubokou, vypadá to, že na něco špičatého stoupla. Nekulhá.Už to má trochu zacelené, ale teď je trochu mokro a tak se ji tam dostává bordel, na pastvě to má pak čisté. Mám ale strach, že se jí tam dostanou nějaké bakterie, zatím není očkovaná proti tetanu, ale už planujeme. Co myslíte? Děkuju.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Těžko s tím můžete něco udělat. Kdybyste jí dala "bačkoru" na kopýtko, možná by to bylo ještě horší, protože by se místo uzavřelo před vzduchem. Takže asi zbývá jen kontrola. Pravděpodobnost, že se právě tahle ranka stane vstupní branou infekce je podle mě malá. Podle popisu to nemá otevřené.
Verím že z toho nič nebude ale pre istotu ju sledujte, keby ste videli nejaké zmeny ktoré by mohli mať spojiťosť s tetanom tak rýchlo treba podať antitoxín (Clotean). Kamarátka takto zachránila 2 kozy, včas zbadala prvé príznaky ešte keď boli nenápadné, hneď nasadili atb a podali sérum-antitoxín.
Uživatel s deaktivovaným účtem

moonika
napsal(a):
Verím že z toho nič nebude ale pre istotu ju sledujte, keby ste videli nejaké zmeny ktoré by mohli mať spojiťosť s tetanom tak rýchlo treba podať antitoxín (Clotean). Kamarátka takto zachránila 2 kozy, včas zbadala prvé príznaky ešte keď boli nenápadné, hneď nasadili atb a podali sérum-antitoxín.