ThE0Dh0r

XXX.XXX.89.231
Má cenu pořizovat tuto kapesní zkoušečku ?
Nemáte s ní někdo zkušenosti?
http://www.kamir.cz/zkousecka-pro-elektricke-ohradniky-bezkontaktni-orientacni-ako?po=5#zld.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím. Mě ty levné zkoušečky vůbec nefungují :( minule, ikdyž jsem měla uzemněno, mi to neukazovalo skoro žádný výboj - a to jsem měřila na první lajně hned vedle zdroje, tak jsem si říkala, že se to zemní někde v křoví nebo co já vím a chytrolín si sáhla, že to fakt nekope?... kopalo, že jsem si málem sedla na zadek! Jak já byla nasr*ná na výrobce toho šmejdu
ThE0Dh0r

XXX.XXX.89.231
Takže nebrat říkáte?
Https://www.farmaservis.cz/elektricke-ohradniky/zkousecky-pro-ohradniky/zkousecka-pro-elektricke-ohradniky-ako-0-10-000-v.html
mame tuto a funguje... a asi vas take nezrujnuje...

lilo
napsal(a):
Https://www.farmaservis.cz/elektricke-ohradniky/zkousecky-pro-ohradniky/zkousecka-pro-elektricke-ohradniky-ako-0-10-000-v.html
mame tuto a funguje... a asi vas take nezrujnuje...
Máme stejnou, ale používám jí vlastně jen na jaře když už pouštím proud do ohradníku a nikde ještě není stéblo trávy na odzkoušení jaké napětí tam teče. Jinak než abych to furt tahal s sebou radši používám ty stébla trávy.
Pak na pastevní sezonu, kdy napájim jedním zdrojem několik km lanek na několika různých pastvinách jsem si chtěl pořídit zkoušečku Smartfix s funkcí vyhledávání závad na ohradníku, ale prodejce mě od toho trochu odrazuje, že to výborně funguje na ohrady stavěné z drátu ale na lankách to občas blbne, že vám to hlásí nějakou závadu, a šipkama vás to dovede jen k izolátoru, kde máte lanko vícekrát omotané ale nic špatného se tam neděje. No, pujčím si jí, odzkouším a k Vánocům si jí kdyžtak koupim. http://eshop.agrotrans.cz/smartfix-digitalni-av-meter-gallagher/.
Na lankach není moc dobra... její potenciál se opravdu dá dobře využít jen na drátu.
A párkrát jsem dělal i s tímto:
www.almvizovice.cz/sitove-ohradniky/dalkovy-ovladac-ke-zdrojum-serie-i
Což už má svoje výhody.
Ale vždycky se ptám proč to vlastně je nutné? (Znát přesné napětí).

Kostey, to je přesně ta, co mě "zradila".. zapojeno na lanku.

Takže lidi, co se týče toho smartfixu který mám teď zatím jen pujčenej vám řeknu toto: Vůbec nechápu jak jsem bez týhle zkoušečky mohl fungovat. Perfektně mi funguje i na lankách. Snažil jsem se nasimulovat problém třeba jako spadlá větev přes lanka a perfektně to chyby hledá a šipka ukažuje kam se vydat. Při víceřadých ohradnících to chce mít ale sem tam všechny patra propojené aby vás to nehonilo za chybou kolem dokola pastviny. Za mě fakt super a protože ho budu muset brzo vrátit, tak si hned pořídim vlastní, protože s nějakým stéblem trávy přiloženym k lanku, nebo zkoušečce s nějakym blbym zemnícim drátem mě už nikdy více nebude bavit farmařit

Je to krásná hračka. Ale za ty prachy... Tak hlavně, že funguje!
To já bych za tu cenu radši pořídila jednu novou síť, když mi je min.rok prorvaly divočáci pos*ní Těm je nějaký napětí úplně šumák...

Za večer umím propít víc než kolik smartfix stojí, tak si jednou odpustím oblíbené orgie se skotskou whiskey a zkoušečka bude moje :D Taky mi divočáci občas vlítnou do ohradníku, ale já používám jen lanka, sítě jsem zrušil a občas to odnese nějaká plastová tyčka, ale jinak se víceméně pastvinám naštěstí vyhejbaj a choděj jen okolo.
napsal(a):
Takže lidi, co se týče toho smartfixu který mám teď zatím jen pujčenej vám řeknu toto: Vůbec nechápu jak jsem bez týhle zkoušečky mohl fungovat. Perfektně mi funguje i na lankách. Snažil jsem se nasimulovat problém třeba jako spadlá větev přes lanka a perfektně to chyby hledá a šipka ukažuje kam se vydat. Při víceřadých ohradnících to chce mít ale sem tam všechny patra propojené aby vás to nehonilo za chybou kolem dokola pastviny. Za mě fakt super a protože ho budu muset brzo vrátit, tak si hned pořídim vlastní, protože s nějakým stéblem trávy přiloženym k lanku, nebo zkoušečce s nějakym blbym zemnícim drátem mě už nikdy více nebude bavit farmařit
A jak staré lanka máš na ohradách a v jakém stavu a délka? já jsem s ní pracoval na ohradách cca 25 km v, levných, lankách kde nám to nejen zvěř trhala a trhala a pak to ukazovalo chyby úplně všude...

Většinu lanek mám relativně nových tzn max 3 roky a kupuju nějaký s lepší vodivostí takže s odporem asi 15ohmů na 100m. Ale mám tu pak ještě tak 10 - 15 let staré lanka s odporem 650ohmů/100m plné všelijakejch uzlů a taky to bez problému funguje (až teda na to, že na takové pastvině mám pak třeba jen 5000V) Pastviny mám tak velké jak to jen ve zdejším kraji jde, tzn obvod tak max kilometr, ale mívám tu tak 5 stád a častokrát to tahám z jednoho zdroje. Čímž mě ale přivádíš na myšlenku, co to bude ukazovat až jich tolik opravdu budu napájet, to je dost možný, že to bude ukazovat hovadiny, protože to nebude vědět jaká bije, proč jde proud na všechny strany od baráku a proč se z každýho místa vrací něco jiného. Zrovna te´d mám jedno stádo u baráku bez proudu, druhé tu mám pod proudem, třetí napájim zdrojem z práce a čtvrté stádo mám daleko na bateriomym zdroji. Zítra budu ještě laborovat a zkoušet.
Protiva

XXX.XXX.193.32
Jak dlouho v tom ta lithiová baterie vydrží, za provozu? Nějak nechápu proč tam nejsou dvě tužkové.

Tak to vůbec netuším. Ale kdyby tam byly 2 tužkové tak to bude 2x těžší. Překvapilo mě jak to je právě lehký a skladný že jsem to chvíli v kapsach od kalhot hledal, než jsem zjistil kam jsem si to dal.

Mam presne tu co na startu popisuje tazatel. Zdroj mam 10J s inteligentni regulaci. Kdyz nejsem prase a pohraju si s napojenim lanek tak me to pak ukazuje tech 10000. Trava me taky funguje, za sucha akorat styblo protahnu hubou aby lip vodilo. Zjara pouzivam pampelisku ale musi bejt dlouha jinak to je pekna pecka :).