Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

poret

20.8.2016 09:31
poret

XXX.XXX.95.74

Dobrý den, dneska moje koza začala kulhat, má poraněný pazneht. Má podélnou ránu se shora dolů a další rány :(, nevím, jak si to udělala, ted jsem jí to vydensifikovala a namazala antibiotickou mastí. Mám jí zavřít do boxu nebo dát na pastvinu? Vet mi to vůbec nebere, koza není očkovaná :( včera měl pijet vet naočkovat, ale vykašlal se na nás. Za všechny rady budu ráda. Děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2016 10:26

Já takový věci zastříkávám desinfekčnim sperejem, nějakou pederiprou nebo zkrátka něčim takovym. Pokud je hezky a sucho, tak bych jí nechal normálně běhat venku, pokud by mělo být venku mokro a bláto, tak bych jí zavřel radši na suchou podestýlku. Až se vetovi bude chtít, tak ať jí píchne tetanovku.

20.8.2016 11:21
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele vubec se nebojte... a nejlepsi na tehle typ poraneni je krvavou ranu vydezinfikovat klasickym kyslicnikem... a pak to jeste vzit nejakym jodizolem on ma i protizanetlivej efekt... a navic vytvari na rane takovej mikrofilm... pripadne tekutym obvazem... bud tou zelenkou atd... proste to co mate... a asi bych ji postavila na cistou suchou slamu a podestylala... aby co nejmene stala v bobkach.

poret

20.8.2016 11:46
poret

XXX.XXX.95.74

Děkuju za odpovědi. Celý pazneht jsem jí umyla v tekuté betandině a natřela antibiotickou mastí tenazym suspenze. Dala jsem jí na pastvimu k valachvi, u nás je zatím hezky a sucho. Doufám, že jí to kulhání brzy přestane :(. Moc děkuju.

poret

20.8.2016 12:17
poret

XXX.XXX.95.74

Mohla bych se vás zeptat, tu mastičku tenazym mám už rok v lednici, může mít ještě účinek? Jak jsem se na to ptala veta, řekl, že to vydrží dlouho. Děkuju.

20.8.2016 12:39
lilo

XXX.XXX.201.210

Spis ne... antibioticke masti maji celkem omezeny ucinek... a od valacha bych ji dala stranou... v konskem hnoji je riziko tetanu snad vyssi nez kdekoli jinde... ale nechci strasit... kdyz to bude povrchove, a budete to dezinfikovat nic by se dit nemelo...

poret

20.8.2016 14:21
poret

XXX.XXX.95.74

Ted jsem se dívala, a ta mast je použitelná do 1.9.2016 takže to ještě má účinek :). Každý den vybírám a mají čistý box i výběh, takže z hnoje to snad nechytí.

20.8.2016 23:01

Ona to Lilo myslela asi tak, že prostě kdekoli, kde se vyskytoval koňský trus, je to pro ovce/kozy daleko víc nebezpečné. Ne, že by se brodili koňským hnojem. Ale dá snad rozum, že vidlemi neseberete veškeré mikroskopické kousky, tedy půda, kde se koně pohybují a kálí, je prostě "kontaminovaná" tetanem koncentrovaně
PS: Taky mám smíšené stádo

poret

21.8.2016 11:09
poret

XXX.XXX.95.74

Kozenka má naštěstí tu ránu tam, kde se moc bordela nedostane, tu ránu má z boku paznehtu, bohužel kulhá :(, ještě sem se s tim u ní nesetkala, nevíte tedy, jak dlouho může asi to kulhání trvat?

poret

21.8.2016 12:27
poret

XXX.XXX.95.74

Chtěla bych se zeptat na pár otázek. Omlouvám se, pokud to jsou hloupé otázky. Pokud se tedy koza poraní, jak dlouho trva než nebude hrozit nakažení tetanu? A pokud se bakterie dostanou do rány, jak dlouho trva než bude koza projevovat znamky tetanu? Achjo :(, mám o kozenu strach, mame zatím jen jednu kozu, ale planujeme rozšiřovat. Dezinfikuju jí to třikrát denně a mazu dvakrat denně. Kulhání se trochu zlepšuje, ale odlehčuje si často na špičky. Přidávám foto. Moc děkuju za odpověď

2.10.2016 20:47
moonika

XXX.XXX.142.141

poret napsal(a):
Chtěla bych se zeptat na pár otázek. Omlouvám se, pokud to jsou hloupé otázky. Pokud se tedy koza poraní, jak dlouho trva než nebude hrozit nakažení tetanu? A pokud se bakterie dostanou do rány, jak dlouho trva než bude koza projevovat znamky tetanu? Achjo :(, mám o kozenu strach, mame zatím jen jednu kozu, ale planujeme rozšiřovat. Dezinfikuju jí to třikrát denně a mazu dvakrat denně. Kulhání se trochu zlepšuje, ale odlehčuje si často na špičky. Přidávám foto. Moc děkuju za odpověď

Síce je už vyše mesiaca ale ako sa darí kozičke? kukám že ten paznecht je fakt divne prasknutý a bolo to tam zapálené nad ním... Nedostala atb ?

2.10.2016 21:05

Mě to připadalo skoro jakoby si někam to kopýtko strčila a zasekla se za korunku (ovčí pletivo). A jak se snažila z toho dostat, tak si prostě kus rohoviny utrhla.. věřím, že pokud se to nezanítilo, tak že to odrostlo dobře. Ale jsem zvědavá, zda se zadavatelka ozve.

2.10.2016 21:32
moonika

XXX.XXX.142.141

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě to připadalo skoro jakoby si někam to kopýtko strčila a zasekla se za korunku (ovčí pletivo). A jak se snažila z toho dostat, tak si prostě kus rohoviny utrhla.. věřím, že pokud se to nezanítilo, tak že to odrostlo dobře. Ale jsem zvědavá, zda se zadavatelka ozve.

Jj tak nejak sa to mohlo stať. ale zanícené to mala, na tej foto to tak vyzerá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík