Česnek- podání ovcím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2016 16:40

Dobrý den,
Slyšel jsem že se dá dávat ovcím česnek -proti parazitům jenže nevím jak jim ho podávat celý (jenom stroužky) oloupaný či neoloupaný?nebo nějak drcený či mačkaný a jestli do žrádla či jen tak samotný do koryta? Nemáte s tím někdo zkušenosti?A jaké parazity česnek ničí? Dá se podávat i ovci která je březí?
předem děkuji za odpovědi Pavel.

28.8.2016 19:06

28.8.2016 19:09
moonika

XXX.XXX.208.123

Neviem ako ovce ale niektoré kozy mi zjedia z ruky aj 5 velkých strúčkov a iná ani za svet a tým čo ho nechcú ho nastrúhaný miešam do šrotu aby ho nemohli vyseparovať. Tiež som videla nejaký recept kde sa v oleji luhoval nastruhaný cesnak a cibuľa, nejakú dobu a potom sa to nejak dávkovalo do krmiva ten olej, Ak ten recept nájdem dám ho sem. Niekedy dávam lúpaný, niekedy nelúpaný.

28.8.2016 19:24
moonika

XXX.XXX.208.123

moonika napsal(a):
Neviem ako ovce ale niektoré kozy mi zjedia z ruky aj 5 velkých strúčkov a iná ani za svet a tým čo ho nechcú ho nastrúhaný miešam do šrotu aby ho nemohli vyseparovať. Tiež som videla nejaký recept kde sa v oleji luhoval nastruhaný cesnak a cibuľa, nejakú dobu a potom sa to nejak dávkovalo do krmiva ten olej, Ak ten recept nájdem dám ho sem. Niekedy dávam lúpaný, niekedy nelúpaný.

Jááj, to bol recept pána Jencu z ifauny myslím na odčervenie hydiny, ale skopčím to tu keď už som to načala :) "léta používám do krmení namíchaný česnekový olej (používají ho holubáři) je to rozmixovaný česnek, dobromysl (v emanoxu oregáno), cibule, řepík a velká lžíce medu (do 0,5 litru řepkového oleje) poměr oleje cibule a česneku používám zhruba 2:1:1. Dobromysl vám nejspíš roste u lesa stejně tak řepík cena cibule je zanedbatelná med(nejdrahší položka max.200 kč l)"
Ale ja dávam cesnak bez úpravy.

28.8.2016 19:57

moonika napsal(a):

Děkuji takže stačí zamíchat do šrotu?

29.8.2016 12:24

Tak co teda?

29.8.2016 13:13
profesor1

XXX.XXX.192.98

Musíte si sám najít způsob - nejjednodužší způsob. Nevím kolik máte ovcí, ale jestli do deseti kusů, tak já osobně bych jeden nebo dva stroučky nebo stroužky nevím rozmáčkl kladivem bez loupání a dal ovcím do tlamy rozžvýkat a polknout. Březí nebřezí, je to jedno. Maximálně se jim ustálí tlak 130 / 90

Přidejte reakci

Přidat smajlík