Pooloo

XXX.XXX.238.140
Dobrý den, prosil bych o radu, nač si dát pozor u koupě kozy s POP? Jedná se o kozu hnědou krátkosrstou,1,5roku starou, před prvním připuštěním. Co vše si ohlídat? Exteriérem se mi moc líbí, spěnky, záď, hrudník, břicho, zuby, ochod, co ještě? Děkuji za radu.
Pooloo

XXX.XXX.238.140
Děkuji Roklano. Chovám léta ale papírovka to bude první, tak moc netuším a nechtěl bych udělat chybu. Matka kozičky vydojila na první laktaci třídu E, je v KU. Malá má 1,5roku, je silná, pěkná, odrohovaná, letos jí prvně pustím, POP už má, co tedy ještě ohlídat? Rád bych díky této kozeně postupně přešel na čistokrevný chov, plemenného hnědého k dispozici mám. Děkuji za rady.
Pooloo

XXX.XXX.238.140
A když už má POP Roklano, to už ohodnocená je? Jaká cena je normální za takovou kozičku 1,5roku? Děkuji.
Pokud ho má vystavený, tak ohodnocená je. Teď už jen hlídat linie a modlit se za kozičky, aby se chov rozrůstal. Pak stojí za úvahu, jestli nejet s kozičkou k jinýmu kozlovi, než máte doma a ten by pak mohl i na její dceru, pokud se povede další rok. Jinak by jste musel s její dcerou, pokud se narodí jinam. Nepatřím mezi dobré obchodníky a kozičky prodávám za 3000, -.Ale připouštím tím samým rokem co se narodily. Letos jsem prodávala dvě rohatky stejně staré za 4000, - (po kůzlatech).
Pooloo

XXX.XXX.238.140
Děkuji Roklano. Ohodnocená je, to už vím. Linie si ohlídám, s tím není problém. Ta cena odpovídá, čtyři litry, myslím, že za jalovinu vyspělou do 1,5roku je to dobrá cena. Děkuji tady za dosavadní informace.