Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pooloo

30.8.2016 08:53
Pooloo

XXX.XXX.238.140

Dobrý den, prosil bych o radu, nač si dát pozor u koupě kozy s POP? Jedná se o kozu hnědou krátkosrstou,1,5roku starou, před prvním připuštěním. Co vše si ohlídat? Exteriérem se mi moc líbí, spěnky, záď, hrudník, břicho, zuby, ochod, co ještě? Děkuji za radu.

30.8.2016 10:08
roklanka

XXX.XXX.45.188

Pokud se vám líbí, je ohodnocená plemenářem, má dobré předky, tak popřát jen aby byla plodná a hodně spokojenosti v chovu.

Pooloo

30.8.2016 14:26
Pooloo

XXX.XXX.238.140

Děkuji Roklano. Chovám léta ale papírovka to bude první, tak moc netuším a nechtěl bych udělat chybu. Matka kozičky vydojila na první laktaci třídu E, je v KU. Malá má 1,5roku, je silná, pěkná, odrohovaná, letos jí prvně pustím, POP už má, co tedy ještě ohlídat? Rád bych díky této kozeně postupně přešel na čistokrevný chov, plemenného hnědého k dispozici mám. Děkuji za rady.

Pooloo

30.8.2016 14:34
Pooloo

XXX.XXX.238.140

A když už má POP Roklano, to už ohodnocená je? Jaká cena je normální za takovou kozičku 1,5roku? Děkuji.

30.8.2016 16:37
roklanka

XXX.XXX.45.188

Pokud ho má vystavený, tak ohodnocená je. Teď už jen hlídat linie a modlit se za kozičky, aby se chov rozrůstal. Pak stojí za úvahu, jestli nejet s kozičkou k jinýmu kozlovi, než máte doma a ten by pak mohl i na její dceru, pokud se povede další rok. Jinak by jste musel s její dcerou, pokud se narodí jinam. Nepatřím mezi dobré obchodníky a kozičky prodávám za 3000, -.Ale připouštím tím samým rokem co se narodily. Letos jsem prodávala dvě rohatky stejně staré za 4000, - (po kůzlatech).

Pooloo

30.8.2016 18:52
Pooloo

XXX.XXX.238.140

Děkuji Roklano. Ohodnocená je, to už vím. Linie si ohlídám, s tím není problém. Ta cena odpovídá, čtyři litry, myslím, že za jalovinu vyspělou do 1,5roku je to dobrá cena. Děkuji tady za dosavadní informace. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík