Zaujímalo by ma, či je nejako možné odstrániť tvrdodojnosť u kozy. Neviem, či je to záležitosť úzkeho strukového kanálika alebo strukového otvoru. Možno by sa to dalo mechanicky rozšíriť?
Pýtam sa preto, lebo mám 2 takéto kozy. Aj by som ich predala, ale sú to paradoxne najlepšie dojky v stáde a sú v najlepšom veku.
sanyhobby
napsal(a):
Zaujímalo by ma, či je nejako možné odstrániť tvrdodojnosť u kozy. Neviem, či je to záležitosť úzkeho strukového kanálika alebo strukového otvoru. Možno by sa to dalo mechanicky rozšíriť?
Pýtam sa preto, lebo mám 2 takéto kozy. Aj by som ich predala, ale sú to paradoxne najlepšie dojky v stáde a sú v najlepšom veku.
Jedni s takou kozou skúšali všeličo, aj kanylu do struku, ale nakoniec to ešte viac zhoršili, urobili sa jej tam nejaké zrasty. Obávam sa že s tým moc neurobíte.
Ďakujem za reakcie. Bohužiaľ ma nepotešili, ale musím to prijať ako fakt. Dojačku mám. Jednu tvrdodojnú kozu ňou dojím, lenže na tú druhú mi nefunguje. Respektíve by na tom vemene musela byť zavesená snáď pol hodinu, aby ho vydojila. Tak túto jedinú kozu dojím ručne a mám celkom aj dosť.
Ja mam jednu takovou tvrdacku ktera v zasade nechce poustet mliko, nemam pocit ze by mela jine funkcni poruchy kanalku, ci mlacne zlazy... ale jak kdy... nekdy ji to tece relativne v pohode a jindy se zatne a ne a ne... kdysi mi veterak rikal ze je dobre vzit velmi teply hadr.. ne horky ale ne vlazny... zkratka ta aby jste ji neoparila a prilozit na veminko... aby se zpustil reflex... pak vam dojeni nesmi zabrat mnoho casu... v momente kdy mate pocit ze koza je zatata... tak jako kuzlatko zducha do vemene tak se o to same pokuste i vy... proste tak jak drzite struk v ruce tak jemnym pohybem vychazejicim ze zapesti zduchnete ve smeru struku a dojeni... nemusite mit strach kuzlata se s tim moc take moc nemazli a ona vzdy trochu povoli... a chvilky to pujde trosku lip... tak at se zadari...