Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2016 08:06
sanyhobby

XXX.XXX.11.239

Zaujímalo by ma, či je nejako možné odstrániť tvrdodojnosť u kozy. Neviem, či je to záležitosť úzkeho strukového kanálika alebo strukového otvoru. Možno by sa to dalo mechanicky rozšíriť?
Pýtam sa preto, lebo mám 2 takéto kozy. Aj by som ich predala, ale sú to paradoxne najlepšie dojky v stáde a sú v najlepšom veku.

4.9.2016 08:25
moonika

XXX.XXX.192.163

sanyhobby napsal(a):
Zaujímalo by ma, či je nejako možné odstrániť tvrdodojnosť u kozy. Neviem, či je to záležitosť úzkeho strukového kanálika alebo strukového otvoru. Možno by sa to dalo mechanicky rozšíriť?
Pýtam sa preto, lebo mám 2 takéto kozy. Aj by som ich predala, ale sú to paradoxne najlepšie dojky v stáde a sú v najlepšom veku.

Jedni s takou kozou skúšali všeličo, aj kanylu do struku, ale nakoniec to ešte viac zhoršili, urobili sa jej tam nejaké zrasty. Obávam sa že s tým moc neurobíte.

4.9.2016 09:53
roklanka

XXX.XXX.45.232

S tvdou kozou nic neuděláte, buď si zvyknete, nebo pořídíte dojičku a nebo prodáte. Pár mi jich tu prošlo, pozitivní bylo, že jejich dcery se dojily dobře.

4.9.2016 10:50
jetelinka

XXX.XXX.243.243

Dobrý den, dojíte stále dvakrát denně, kdy zasušujete, když porody byly během února a března. Také tak v půlce listopadu?

4.9.2016 11:51
roklanka

XXX.XXX.45.232

Zasušuju dlouho, od poloviny října dojím jednou denně, pak ob den a pokud je třeba tak ob tři dny. Samozřejmě podle toho, kdy začně říje, letos začala dřív, tak o to se posune začátek zasušování. Dávám pauzu kozám dva měsíce před porodem.

4.9.2016 12:45
jetelinka

XXX.XXX.243.243

Při zasušování krmím seno 2x denně a večer misku cca 1,6 l míchanici ovesný šrot, strouhané okopaniny a rozmáčené řepné řízky.14 dnů před porodem začnu přidávat ovesný šrot. Jak krmíte vy?

4.9.2016 14:22
roklanka

XXX.XXX.45.232

Kozy dostávají na dojírně, takže pokud na ní nejdou, nic nedostanou, seno a pastva neomezeně. Příkrmy dávám dva měsíce před porodem a po porodu do odstavu. Pak zase až na dojírně dostávají oves.

6.9.2016 11:32
sanyhobby

XXX.XXX.10.248

Ďakujem za reakcie. Bohužiaľ ma nepotešili, ale musím to prijať ako fakt. Dojačku mám. Jednu tvrdodojnú kozu ňou dojím, lenže na tú druhú mi nefunguje. Respektíve by na tom vemene musela byť zavesená snáď pol hodinu, aby ho vydojila. Tak túto jedinú kozu dojím ručne a mám celkom aj dosť.

6.9.2016 12:26
lilo

XXX.XXX.201.210

Ja mam jednu takovou tvrdacku ktera v zasade nechce poustet mliko, nemam pocit ze by mela jine funkcni poruchy kanalku, ci mlacne zlazy... ale jak kdy... nekdy ji to tece relativne v pohode a jindy se zatne a ne a ne... kdysi mi veterak rikal ze je dobre vzit velmi teply hadr.. ne horky ale ne vlazny... zkratka ta aby jste ji neoparila a prilozit na veminko... aby se zpustil reflex... pak vam dojeni nesmi zabrat mnoho casu... v momente kdy mate pocit ze koza je zatata... tak jako kuzlatko zducha do vemene tak se o to same pokuste i vy... proste tak jak drzite struk v ruce tak jemnym pohybem vychazejicim ze zapesti zduchnete ve smeru struku a dojeni... nemusite mit strach kuzlata se s tim moc take moc nemazli a ona vzdy trochu povoli... a chvilky to pujde trosku lip... tak at se zadari...

Přidejte reakci

Přidat smajlík