hasisouvej

XXX.XXX.245.184
Dobrý den,
koupil jsem od chovatele suffolku tři půlroční jehnice suffolk a už měsíc u nich pozoruji to že když jsi jdou do salaše lehnout a přežvykovat najdu po tomto pžežvykování pod každou ovcí hromadu zelené husté tekutiny, přežvykované trávy.Suffolky mám šestým rokem a s tímto jsem se nikdy nesetkal a chovatel jež mi ovce prodal mi tvrdí že je to normální jev a mám jim dávat jádro.Ovce nepřibírají na váze a tak mi to moc normální nepřijde, vzhledem k tomu kolik toho spasou.Víte někdo prosím o co by se mohlo jednat?Není to nějaká vrozená vada či dysfunkce?Děkuji moc za jakýkoliv poznatek a odpověď.
Osobne jsem se s tim setkala jen jednou... ze mi takle blila koza... a to v dobe kdy jsem zkrmovala vetsi davky jadra... pokud krmite psenici tak te se obloukem vyhnete... na vasem miste bych ovce izolovala nechala pouze na sene a vode a komplexne je odcervila... postupne si mylsim ze se traveni upravi a pak je nasledne budete moci jeste poustet i na zelene...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně se několikrát stalo, že koza (to snad je stejné), když sežrala něco, co bylo nedobré nebo trochu jedovaté, plivala zelené hleny, ale samo to přešlo tak do půl dne, jinak nevím. Zkusila bych upravit trávení pomocí Ruminu nebo něčeho takového. S tím asi nic nezkazíte. Nebo živočišné uhlí. Ale co by to mohlo být, nevím. Dokud se to děje, jádro bych jim nedávala. Nechala bych jen seno, vodu a minerální liz, případně něco na podporu trávení. Zkušenosti máte, tohle asi víte také. Kdybyste se dopátral něčeho u veterináře, dejte sem zprávu, je to zajímavé.