Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.9.2016 10:31

Chovám ovce druhý rok a znovu mám problém najít někoho, kdo umí porážet ovce. Mám k porážce čtyři kamerunské beránky. Tak se obracím na vás, že mi třeba dáte tip, nebo kontakt. Pouze zlínský kraj...už mi ze zoufalství taky napadlo, že když nikoho nenajdeme, budeme s manželem porážet ovce sami, ale nevím, nevím...

16.9.2016 10:46
kosta

XXX.XXX.114.1

Pozvěte si někohoho kdo to umí a dobře se dívejte a učte se.Nejlépe ať vám to ukáže.Potom ať
vás nechá porazit pod dozorem a nechá vás udělat porážku a aby radil a byl při ruce.Jednou se
to naučíte. Budete ale potřebovat jateční přístroj a ostré nože.

17.9.2016 13:05

kosta napsal(a):
Pozvěte si někohoho kdo to umí a dobře se dívejte a učte se.Nejlépe ať vám to ukáže.Potom ať
vás nechá porazit pod dozorem a nechá vás udělat porážku a aby radil a byl při ruce.Jednou se
to naučíte. Budete ale potřebovat jateční přístroj a ostré nože.

Úplně nečekaně jsem potkala na ulici pána o kterém jsem slyšela, že občas něco zabije, už jsme se spolu domluvili. Je to skvělá příležitost koukat mu pod ruce a sbírat zkušenosti.

17.9.2016 13:57
kosta

XXX.XXX.114.1

Hlavně to chce u toho klid a nebýt nervozní a nestresovat to zvíře to pozná.Nasypeme
trochu šrotu, počkáme až se srovná a v pohodě žere a potom to chce tu správnou trefu.
A potom v klidu vykrvit atd.

17.9.2016 15:54

kosta napsal(a):
Hlavně to chce u toho klid a nebýt nervozní a nestresovat to zvíře to pozná.Nasypeme
trochu šrotu, počkáme až se srovná a v pohodě žere a potom to chce tu správnou trefu.
A potom v klidu vykrvit atd.

Děkuji za cenné rady, uvidíme, jak to půjde. Manžel si troufá dát ránu, zaříznout, vykrvit a pověsit, dál, že to bude na mně...no, nevím, kuchala jsem zatím jenom slepice...

4.12.2016 11:51
profesor1

XXX.XXX.192.98

Já už to mám zažité jako automatiku. Praštím - střelím po hlavě, zkusím jen tak pro zajimavost jestli reaguje oko na dotek špičkou nože, podříznu a než věším uřežu koule. Dřív jsem přemýšlel jak by ty žlázy mohly maso zasmradit, ale na nic jsem nepřišel protože tu "vóňu mjéchy" prskají při akci ven Taky jsem několikrát uříznout zapomněl a nic se nestalo.

4.12.2016 13:11

Jatečnou pistol fakt není problém si pořídit, pokud zabíjíte pravidelně. pokud ne, tak si na to zavolejte řezníka, co jí má, ne?

4.12.2016 13:43
profesor1

XXX.XXX.192.98

Používám porážecí pistoli. Taky mě nejde o zákon, ale jde mě o to zvíře. Prostě ten čas na vyčištění bouchačky obětuji a raději to střelím, než přemýšlet jestli se zvíře trápí nebo ne. A už vůbec bych to nedoporučoval někomu kdo to dělá poprvé, nebo jednou - dvakrát za rok.

9.12.2016 20:00

Dnes zakoupena jateční pistole.

10.12.2016 00:06

25.8.2020 08:17
Agnes1

XXX.XXX.76.14

Zde článek o legální porážce skotu střelnou zbraní na pastvině. Autor Radka Švecová, hlavní kancelář ASZ ČR
Jedná se o země jako Německo, Švýcarsko... a šetrné usmrcení.
http://www.cschms.cz/index.php?page=novinka&id=2129

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík