Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ellika55

24.9.2016 21:35
Ellika55

XXX.XXX.46.70

Dobrý den chtěla bych se zeptat musíme se stěhovat a nemáme místo pro ovce chtěly bysme si je tedy zabit na maso ale nevíme či nejsou těhotné byl by to problém?může se takové maso jist?

24.9.2016 22:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

Může, teď můžou být těhotné max měsíc, pokud to teda nejsou nějaké co rodí i dvakrát do roka (teď mě vypadl ten odborný název , ale dneska za to může hruškovice, výborná hruškovice ! ), tak že to ani v děloze nepoznáte. Těhotenství NENÍ NEMOC! ! !

Ellika55

25.9.2016 08:42
Ellika55

XXX.XXX.46.70

Já vim ze není ale můj děda tvrdí ze když SOU těhotné maso se nedá jist.

25.9.2016 09:05
profesor1

XXX.XXX.192.98

Zeptejte se dědy proč, sám jsem zvědav co by vám odpověděl.
U březího zvířete dochází k nějakým hormozměnám, ale myslím že je to zanedbatelné. Múže to ovlivnit trvanlivost masa - že se začne dřív za syrova kazit. Já slyšel, že když chcete zabít a sníst stoleté zvíře, tak je dobré nechat zabřeznout a prý to maso zjemní.
Březí zvířata se nezabíjí hlavně z etického hlediska.

Ale třeba vám dá někdo fundovanější vysvětlení. Jedno je jisté - maso závadné, jedovaté... není.
(Třeba moje žena, vždy když byla těhotná, tak byla k sežrání! smajlík) ).

25.9.2016 09:59
Martin R

XXX.XXX.123.114

Nechci být "hnidopich" ale nešlo by se na chovatelským serveru vyjadřovat trochu správněji. Ovce nejsou těhotné ale brezí, to je jako kdyby jste řekla že "pěstujete" psi nebo vám chodí "kadeřník" stríhat ovce
Jinak pokud berana máte u nich tak pravděpodobně zabřeznuté již budou ale pokud vám nevadí etické hledisko taky bych se konzumace nebál.

25.9.2016 13:21
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když nechcete být hnidopichem tak jím nebuďte, hned ten svět budete mít veselejší .
Už se tu stokrát řešily kopita a pod u ovcí, dokonce i pravopys K ničemu to nevede. Jsme sice na chovatelském serveru, ale určitě ne na odborném.

Přidejte reakci

Přidat smajlík