Zábrana zamezující krytí koz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2016 22:20
ver

XXX.XXX.161.38

Nemáte někdo zkušenost s tímto:
http://www.farmercz.cz/cz/potreby-pro-chov-ovci/reprodukce-ovci/525904e653cd3-zabrana-zamezujici-kryti-ovci-a-koz
Mám ve stádě jednu mladou kozičku, tak uvažuji jestli použít zástěru pro kozla, nebo zkusit tohle. Diky.

26.9.2016 08:13
lilo

XXX.XXX.201.210

... je to vyborny vyrobek mohu doporoucit.. hodne se s nim nasmejete... nedavaji k tomu zadny navod jak to pouzit... takze to rozviji i fantazii... fakt doporucuji... od te doby co je mam doma si lamu hlavu s tim jak to pouzit

26.9.2016 08:33
kosta

XXX.XXX.114.1

My si lámeme hlavu pět let.Zrovna letos to potřebujeme použít a nevíme jak na to.Koza nemá
vlnu.Ostatní kozy jak zjistí že tam něco má tak, provázek ukousnou jak nic.

26.9.2016 08:51
lilo

XXX.XXX.201.210

Co se tyka koz... nejlepe mladou oddelit... pripadne oddelit kozla a kryt z ruky... ale zalezi na tom kolik kusu ve stade mate... zasteru z obchodu?... tj... tuhle pseudohadru mate druhy den strhanou a zadupanou ve hnoji... pokud zasteru tak poradne vyroby nejlepe od brasnare... ale udajne si o to muze kozel, beran poranit pyj... jinak vam povim ze zodpovezenim vaseho dotazu jsem vam prave usetrila minimalne 270kc... tak co za to?

26.9.2016 09:04
profesor1

XXX.XXX.192.98

Vy musíte být v joooo pokročilém věku když neumíte nasadit TÉčka
Myslím že tazatalka chtěla tu blbost za 26,60Kč. Tak podle obrázku bych to nějak provlíkl kolem slabin, překřířil šňůrky pod břichem směrem nahoru zpět pod ocas do té středové dírky na bazmeku a pak nahoru kolem kořenu ocasu, ale nevím, vypadá do děsně
Asi nedoceněný hlavolam
Zástěra pro berana či kozla myslím zklamala zatím každého, tak že řešením je pustit se do výroby antikoncepční pilulky pro ovcekozy a zbohatnout

26.9.2016 09:12
lilo

XXX.XXX.201.210

No pockej profo s tim prislusenstvim a bez navodu si je muzete tak maximalne nasadit na hlavu prekrizenim snurek za usi... a strasit s tim ovce... treba je ta chut take prejde kdyz vas uvidej s teckem na ksichte... ne zkratka tak jak je ten vyrobek dodavan je naprosto nepouzitelny... a jesti me nekdo presvedci o opaku aniz by vymenil jedinou tkanicku tak prednim udelam pukrle az k zemi

26.9.2016 09:19
profesor1

XXX.XXX.192.98

To zní jako zajimavá výzva!

26.9.2016 09:29
Massaro

XXX.XXX.103.6

26.9.2016 10:45
lilo

XXX.XXX.201.210

No dobre... upevni se to k vlne ovce... a jak se to upevni na kozu...

26.9.2016 11:29
profesor1

XXX.XXX.192.98

Zavede se NA! ! ! ochod, ne DO...
Tohle - klipsy je na ovce - na vlnu, provázky jsou na kozy, s upevněním na kořen ocasu, aby to nesjíždělo. Tím nechci říct že to sjíždět nebude.
Ale já tady věčně nebudu!, abych vám stále radil!
Kdy bude to prrrkule, nebu pukrle nebo jak se to říká?

26.9.2016 11:40
Massaro

XXX.XXX.109.6

A vám na té fotce připadá, že je to NA a ne DO? Kde je pak schovaná ta plácačka?

26.9.2016 12:14
lilo

XXX.XXX.201.210

No podle fotky to vypada ze je to v ni... nebo v nem... protoze ten ochod vubec nevypada ze by tam byl... protoze teda nase ovecky ackoliv maji ty ocasky rozhodne delsi nez je tehle... tak jim furt to hudradlo alespon trochu je videt... prave diky naprosto nejasnemu zpusobu pouziti... nezbyde profesore nez provest pokus... ale do ovce bych to fakt nestrkala... to uz by nemusela zabreznout vubec.

26.9.2016 12:20
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj je to pomucka na rozvoj fantazie...

26.9.2016 12:23
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele po dukladnejsim zkoumani jsem zjistila ze ovce na fotografii hudradlo ma videt ale placacka je jaksi no rekla bych ze ji spolkla zadnim otvorem

26.9.2016 13:55
moonika

XXX.XXX.213.38

nad týmto hútali mnohí aj na FB skupinách...jednoznačne pomôcka na rozvoj fantázie ako píše lilo

26.9.2016 14:54
profesor1

XXX.XXX.192.98

Netušil jsem že hudradlo je takový skoromezinárodní výraz Jsem ochotný se obětovat a přijít věci na kloub. Vzhledem k tomu (jak píšeš ), že v tvém případě je nedostatek vlny, tak koupím to kde jsou šňůrky a to by v tom byl čert, aby jsme to společnými silami nevyřešili. Jsem ochotný i zapomenout na to slíbené pukrle

26.9.2016 15:06
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když se ale nad tím člověk trošku vážněji zamyslí, tak v případě průjmu u zvířete, nebo i jen při močení je to nejlepší cesta k nějaké infekci, mouchy, atd.... Tak že osobně bych s tímhle zvíže nikdy netrápil.

26.9.2016 15:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Nechci byt uplne nevhodna... vim ze tu ted dostanu ukrutnej vylagos za dvousmysly... a mastnackovi bude trapne... ale ted to opravdu v te me fantazii zajiskrilo... tim chces rici ze se obetujes a stanes se pokusnym modelem ?... tak to jsem opravdu zvedava jak si to privazes do slabin za pomoci techto originalnich tkanicek a na koren ocasu prosim fotodokumentaci.

26.9.2016 15:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ticho, tady já už končím, už se červenám jak ruská vlajka. Škoda že jsi to pochopila nepřesně!

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2016 21:04

no já z vás padám...

27.9.2016 10:36
lilo

XXX.XXX.201.210

Hhippie jak dopadl jogurt? povedlo se? nejak jsem se nedockala pokracovani...

27.9.2016 11:36
moonika

XXX.XXX.239.136

lilo napsal(a):
Hhippie jak dopadl jogurt? povedlo se? nejak jsem se nedockala pokracovani...

Aký ladný prechod do bezpečnejšej témy...

27.9.2016 12:21
Massaro

XXX.XXX.103.6

Tak jsem našel, že se to používá s takovým postrojem, ke kterému se to přiváže. Ale profesore, než to začnete zkoušet na sobě, vězte, že ta plácačka jde opravdu dovnitř. A dle cizojazyčných zdrojů se to používá při výhřezech, ne jako zábrana zamezující krytí . Kdo se chce podívat, tak do vyhledávače obrázků v googlu dejte heslo "Ewe Prolapse Retainer.".

27.9.2016 12:44
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak to je rozskrabnuti tema...Massaro diky...za vneseni svetla do tmy... nicmene se z vtipne pomucky na rozvoj fantazie... stava neco co bych rozhodne ve svem chovu nechtela kdy pouzit... mam jich doma take par... obrazky jsou vyzivne...
profesore verim ze nejste SM zameren a ze pokud jste uz neco nafotil ze si to nechate pro sebe... a navic vam nema co vyhreznout... a na to co by mohlo postaci dubova kura

27.9.2016 13:34
moonika

XXX.XXX.73.153

Massaro napsal(a):
Tak jsem našel, že se to používá s takovým postrojem, ke kterému se to přiváže. Ale profesore, než to začnete zkoušet na sobě, vězte, že ta plácačka jde opravdu dovnitř. A dle cizojazyčných zdrojů se to používá při výhřezech, ne jako zábrana zamezující krytí . Kdo se chce podívat, tak do vyhledávače obrázků v googlu dejte heslo "Ewe Prolapse Retainer.".

Super info. Tak sme konečne múdrejší.

27.9.2016 14:25
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jasně jsem psal že MÁŠ nedostatek vlny, proto ty šňůrky - tzn. že jsem to určitě nechtěl použít na sobě. No a jestli se to teda zavádí dovnitř tak jsem návod pochopil blbě a žádného pukrle se nedočkám Tady mě taky pokazí náladu kde kdo
A vůbec, je to pomůcka k ničemu, tak tohle téma už raději nechte zapadnout do nenávratné historie

27.9.2016 14:35

Mno, ještě nenechám zapadnout, jelikož musím odpovědět Lilo:

Lilo, to jste hodná, že na nás a naší (mléčnou) produkci myslíte.
Vzdala jsem to.
Tvaroh se mi jednou (asi omylem? ) povedl a byl, řekla bych, velmi dobrý.

Jogurt opět hlenózní, tedy jsem to vzdala.

Na Živitelce jsme pořídili nátěr na tvrdé sýry, tak matláme ty. Ty nám jdou.
Tedy... uvidíme, ale zatím se nekazí a jsou jedlé. Některé i velmi jedlé.

S kozou jsem to už letos vzdala a zasušuji. Už si chceme od přehršle mléka a každodenního dojení odpočinout. Jí to taky prospěje. Dojí fakt dobře :) Tak až na přesrok uvidíme. Snad zabřezne. Ne jako ty minulé, jalové... :(.

27.9.2016 14:51
lilo

XXX.XXX.201.210

Jj clovek pri vyrobe tehle mlecnych dobrutek vykrmi nejedno prase...

30.1.2017 20:16
moonika

XXX.XXX.176.216

Tak zisťujem že mám sklerózu že už to tu dávnejšie vyriešil massaro, ale tá debata stála zato
Už by sa len zišlo keby sa dovzdelali aj niektoré eshopy ktoré to tak veselo predávajú ako zábranu proti nakrytiu, A ked som jeden e-shop oslovila, že názov je zlý tak to zmenili na "zábranu na zakrytie vulvy" :D.

30.1.2017 20:21

dobrá práce

30.1.2017 20:25
moonika

XXX.XXX.176.216

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
dobrá práce

No zatiaľ osveta u predajcov nezabrala, uvidíme či to ešte zmenia ale teším sa že 3 slovenské eshopy to uvádzajú ako prolapsový oblúk :).Starý bača k tomu písal žesa smial keď prišiel k stádu kde 88 ovcí malo na sebe ovešané tieto "aparáty" a majiteľka sa na jar nestačila diviť :).

30.1.2017 20:35

By mě zajímalo, kdo to certifikoval k výrobě jako funkční zboží...

30.1.2017 20:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
By mě zajímalo, kdo to certifikoval k výrobě jako funkční zboží...

Ale tak ono je to funkční... když potřebujete, aby pochva držela v ovci.

kdo vymyslel, že je to ovčí pás cudnosti, to by mě zajímalo...

30.1.2017 20:54
moonika

XXX.XXX.176.216

Ešte doplním to foto aj sem keby niekto hľadal návod ako na to v tomto vlákne.

30.1.2017 22:23

Bodlinka: rozumím...špatný překlad holt... aneb Češi (Slováci) najdou pro každý předmět vždy daleko víc využití, než původně měl...

30.1.2017 22:52
moonika

XXX.XXX.157.89

Zábrana proti krytiu je určite viac predajnejšia ako prolapsový oblúk

31.1.2017 08:39
profesor1

XXX.XXX.192.98

No prolapsový oblúk bych si nekoupil určitě, už z toho názvu jde strach
Nejde to ani přečíst, ne tak si to koupit. :).

31.1.2017 08:59
agentka

XXX.XXX.4.255

:-D tak jsem se náramně pobavila :-D ty komentáře hore nemají chybu :-D - ještě že už víme k čemu tohle je - škoda že se neozval někdo kdo to nasadil ovcím aby třeba je beran nenakryl a jehńata se rodí vesele :-D

31.1.2017 10:24
moonika

XXX.XXX.157.89

profesor1 napsal(a):
No prolapsový oblúk bych si nekoupil určitě, už z toho názvu jde strach
Nejde to ani přečíst, ne tak si to koupit. :).

Že? omnoho lákavejšia je zábrana proti nakrytiu Dôverčiví to kúpia, -síce len raz, ale môže to pekne zašarapatiť.

31.1.2017 11:22
moonika

XXX.XXX.157.89

Jupí tak už to HeapCo premenoval na "Zábrana výhřezu u ovcí a koz (4)" super

31.1.2017 12:18
moonika

XXX.XXX.157.89

moonika napsal(a):
Jupí tak už to HeapCo premenoval na "Zábrana výhřezu u ovcí a koz (4)" super

A ešte mi aj srdečne poďakovali a ponúkli darček ako odmenu za to že som si to nenechala pre seba a napísala im :) kto by to povedal:).

7.2.2017 18:22
Massaro

XXX.XXX.117.9

Tak bohužel tím rozlousknutím jsem na sebe asi přivolal smůlu. Papírová texla, prvnička, kterou jsem si piplal a první rok ani nepřipouštěl má výhřez a ne malý . Když se postaví, tak má tendenci zalézat, ale ne vždy zaleze. Tak jsem ten vehement objednal a uvidíme. Porod by neměl být dříve než 15.2., ale bude spíš později. Před porodem to asi musí ven, co? Nejvíc mě štve, že to je na vyřazení. Je fakt pěkná a stála i dost peněz...

7.2.2017 18:44

Massaro napsal(a):
Tak bohužel tím rozlousknutím jsem na sebe asi přivolal smůlu. Papírová texla, prvnička, kterou jsem si piplal a první rok ani nepřipouštěl má výhřez a ne malý . Když se postaví, tak má tendenci zalézat, ale ne vždy zaleze. Tak jsem ten vehement objednal a uvidíme. Porod by neměl být dříve než 15.2., ale bude spíš později. Před porodem to asi musí ven, co? Nejvíc mě štve, že to je na vyřazení. Je fakt pěkná a stála i dost peněz...

Před porodem je potřeba jakékoliv protivýhřezové opatření uvolnit. úplně nejlepší je to udělat ve chvíli, kdy vidíte, že se bahnice chystá k porodu. prostě během první doby. to je největší vopruz výhřezu, že musíte hlídat porod. no a pak to, že je to na véčko.

7.2.2017 19:19
Massaro

XXX.XXX.117.9

A je potřeba nějaká speciální péče i po porodu, pokud se to tedy zvládne?

7.2.2017 19:32
lilo

XXX.XXX.201.210

Hlavne ji massaro postav zadnima nohama dokopecka... tak aby se nemohla otocit... aby ji to nevyjizdelo kdyz si lehne... pro zacatek bych ji to alespon zafixovala paskou...

7.2.2017 19:42

Massaro napsal(a):
A je potřeba nějaká speciální péče i po porodu, pokud se to tedy zvládne?

Ne, po porodu už to nezlobí.

Jo, po porodu může vyjet třeba celá děloha, ale to je jiná věc a nezávislá na výhřezu pochvy.

7.2.2017 19:56
Massaro

XXX.XXX.117.9

lilo napsal(a):
Hlavne ji massaro postav zadnima nohama dokopecka... tak aby se nemohla otocit... aby ji to nevyjizdelo kdyz si lehne... pro zacatek bych ji to alespon zafixovala paskou...

No ona si kráva, vlastně ovce, lehá a na předních se vzepře. Takže poloha úplně špatně. Myslíš ji teda úplně zafixovat na místě? Porod může být 15.2., ale taky až za měsíc, vemínko zatím moc nemá.

7.2.2017 20:08
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele zas takove zkusenosti nemam... ale co jineho... kdyz ten tercik nemas... proste bych ji tu pipku prelepila paskou.. jinak je ji skoda... hele uz se tu o tom nekde psalo.. bude nutne ji vyradit? nebo dalsi vyhrez nemusi byt.

7.2.2017 20:13
Massaro

XXX.XXX.117.9

Ten terčík snad bude zítra. Jinak co se týče vyřazení, zatím mi každý doporučil znovu nepřipouštět a nenechávat ani potomky.

7.2.2017 20:16
lilo

XXX.XXX.201.210

To nasere...

7.2.2017 20:22
Massaro

XXX.XXX.117.9

Přinejmenším :).

7.2.2017 20:24
lilo

XXX.XXX.201.210

Pak je otazka jeslti to je geneticky podminene...

7.2.2017 20:34
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Massaro napsal(a):

Taky jsem se s tím v chovu setkala. Každý radil vyřadit a já neposlechla. Ovce na dalších březostech žádné problémy neměla. Namíchejte si slabě růžový roztok hypermanganu a to co leze ven, alespoň jednou denně omyjte. Protože jak leží, tak se ji na to nalepí kousky podestýlky a když to zaleze zpátky, tak si tu špínu natáhne dovnitř a poraní si sliznice a trochu to začne hnisat. Tím roztokem se to vydesinfikuje.

7.2.2017 20:38
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Ten porod je potřeba hlídat i tak. Někdy se stane, že jak je ta pochva vylezlá - otočená naruby - tak se udělá taková jakoby kapsa a nožičky do ní zalezou a ovce může tlačit jak chce a nic nevytlačí. Budete mít teda do toho porodu dost náročné období.

7.2.2017 20:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Prezdivko a co jeji potomci...pripadne jehnicky opakovalo se to u vas?

7.2.2017 20:44
moonika

XXX.XXX.213.129

Len treba aj ten popruh.

7.2.2017 20:50
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Měla jsem několikrát, ale spíš u suffolaček. A že by to bylo nějak moc příbuzné jsem nevypozorovala. Spíš se objevovalo, když se nepodařilo udělat kloudné seno a bylo vymoklé. Vitamíny jsem dotovala vitamixem a asi málo. A taky jsem je dřív na zimu zavírala do chlíva. To jsem jich měla jenom asi 10. Pak jak se stádo rozrostlo, tak jsem je nechávala pod kůlnou s volným pohybem po dvoře a do chlíva je stahovala před porodem někdy až těsně po porodu. Asi tak na týden a pak znovu ven. Prý když má ovce dost pohybu, tak se to vyskyne nimimálně. To ale neznamená, že ne.

7.2.2017 21:19
Massaro

XXX.XXX.117.9

Tak uvidím jak proběhne porod. Pak se rozhodnu, co s ní dál. Jinak u mě spíš bude problém v tom, že je asi moc zkrmená, možná jehňata budou dost narostlá. Ovce dostala lepší krmnou dávku dřív než obvykle. V létě se mi ke stádu dostali berani a nemám proto moc sesynchronizované porody. Některé rodili už kolem Vánoc, proto jsem hned začal přidávat jádro - všem, jsou pohromadě. No a vzhledem k tomu, že loni ani připuštěná nebyla, tak je asi moc tlustá.

8.2.2017 06:49
ustulina

XXX.XXX.22.113

Z našich zkušeností dochází k výhřezu pochvy nejčastěji na konci 4. měsíce březosti a ve většině případů šlo o velká trojčata.
Když vám nedojde originál popruch, jde vyrobit celkem funkční z pásků nebo obvazů - jeden okolo slabin(pozor ať nezmáčknete vemínko) a druhý navázat kolmo přes pipinu a prostě to nějak zašmodrchat :) Hlavně ať TO drží vevnitř.
Taky doporučuju dát ovci třeba 3 dny betadinový (popř atb) čípky kvůli možné infekci, to je asi největší riziko spojené s výhřezem.
Porody po výhřezu byly v pohodě.

9.2.2017 18:01
Massaro

XXX.XXX.7.120

Bylo by možné místo toho čípku aplikovat tekutý Betadine, třeba inj. stříkačkou?

Přidejte reakci

Přidat smajlík