Nemáte někdo zkušenost s tímto:
http://www.farmercz.cz/cz/potreby-pro-chov-ovci/reprodukce-ovci/525904e653cd3-zabrana-zamezujici-kryti-ovci-a-koz
Mám ve stádě jednu mladou kozičku, tak uvažuji jestli použít zástěru pro kozla, nebo zkusit tohle. Diky.
Co se tyka koz... nejlepe mladou oddelit... pripadne oddelit kozla a kryt z ruky... ale zalezi na tom kolik kusu ve stade mate... zasteru z obchodu?... tj... tuhle pseudohadru mate druhy den strhanou a zadupanou ve hnoji... pokud zasteru tak poradne vyroby nejlepe od brasnare... ale udajne si o to muze kozel, beran poranit pyj... jinak vam povim ze zodpovezenim vaseho dotazu jsem vam prave usetrila minimalne 270kc... tak co za to?
Vy musíte být v joooo pokročilém věku když neumíte nasadit TÉčka
Myslím že tazatalka chtěla tu blbost za 26,60Kč. Tak podle obrázku bych to nějak provlíkl kolem slabin, překřířil šňůrky pod břichem směrem nahoru zpět pod ocas do té středové dírky na bazmeku a pak nahoru kolem kořenu ocasu, ale nevím, vypadá do děsně
Asi nedoceněný hlavolam
Zástěra pro berana či kozla myslím zklamala zatím každého, tak že řešením je pustit se do výroby antikoncepční pilulky pro ovcekozy a zbohatnout
No pockej profo s tim prislusenstvim a bez navodu si je muzete tak maximalne nasadit na hlavu prekrizenim snurek za usi... a strasit s tim ovce... treba je ta chut take prejde kdyz vas uvidej s teckem na ksichte... ne zkratka tak jak je ten vyrobek dodavan je naprosto nepouzitelny... a jesti me nekdo presvedci o opaku aniz by vymenil jedinou tkanicku tak prednim udelam pukrle az k zemi
Tady podle toho obrázku to vypadá, že to musí "dovnitř":
http://www.heapco.cz/potreby-pro-chov-ovci-a-koz/reprodukce/zabrana-klipsova-proti-kryti-jehnic-a-koz.html.
No podle fotky to vypada ze je to v ni... nebo v nem... protoze ten ochod vubec nevypada ze by tam byl... protoze teda nase ovecky ackoliv maji ty ocasky rozhodne delsi nez je tehle... tak jim furt to hudradlo alespon trochu je videt... prave diky naprosto nejasnemu zpusobu pouziti... nezbyde profesore nez provest pokus... ale do ovce bych to fakt nestrkala... to uz by nemusela zabreznout vubec.
Netušil jsem že hudradlo je takový skoromezinárodní výraz Jsem ochotný se obětovat a přijít věci na kloub. Vzhledem k tomu (jak píšeš ), že v tvém případě je nedostatek vlny, tak koupím to kde jsou šňůrky a to by v tom byl čert, aby jsme to společnými silami nevyřešili. Jsem ochotný i zapomenout na to slíbené pukrle
Nechci byt uplne nevhodna... vim ze tu ted dostanu ukrutnej vylagos za dvousmysly... a mastnackovi bude trapne... ale ted to opravdu v te me fantazii zajiskrilo... tim chces rici ze se obetujes a stanes se pokusnym modelem ?... tak to jsem opravdu zvedava jak si to privazes do slabin za pomoci techto originalnich tkanicek a na koren ocasu prosim fotodokumentaci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

no já z vás padám...
Tak jsem našel, že se to používá s takovým postrojem, ke kterému se to přiváže. Ale profesore, než to začnete zkoušet na sobě, vězte, že ta plácačka jde opravdu dovnitř. A dle cizojazyčných zdrojů se to používá při výhřezech, ne jako zábrana zamezující krytí . Kdo se chce podívat, tak do vyhledávače obrázků v googlu dejte heslo "Ewe Prolapse Retainer.".
No tak to je rozskrabnuti tema...Massaro diky...za vneseni svetla do tmy... nicmene se z vtipne pomucky na rozvoj fantazie... stava neco co bych rozhodne ve svem chovu nechtela kdy pouzit... mam jich doma take par... obrazky jsou vyzivne...
profesore verim ze nejste SM zameren a ze pokud jste uz neco nafotil ze si to nechate pro sebe... a navic vam nema co vyhreznout... a na to co by mohlo postaci dubova kura
Massaro
napsal(a):
Tak jsem našel, že se to používá s takovým postrojem, ke kterému se to přiváže. Ale profesore, než to začnete zkoušet na sobě, vězte, že ta plácačka jde opravdu dovnitř. A dle cizojazyčných zdrojů se to používá při výhřezech, ne jako zábrana zamezující krytí . Kdo se chce podívat, tak do vyhledávače obrázků v googlu dejte heslo "Ewe Prolapse Retainer.".
Super info. Tak sme konečne múdrejší.
Jasně jsem psal že MÁŠ nedostatek vlny, proto ty šňůrky - tzn. že jsem to určitě nechtěl použít na sobě. No a jestli se to teda zavádí dovnitř tak jsem návod pochopil blbě a žádného pukrle se nedočkám Tady mě taky pokazí náladu kde kdo
A vůbec, je to pomůcka k ničemu, tak tohle téma už raději nechte zapadnout do nenávratné historie

Mno, ještě nenechám zapadnout, jelikož musím odpovědět Lilo:
Lilo, to jste hodná, že na nás a naší (mléčnou) produkci myslíte.
Vzdala jsem to.
Tvaroh se mi jednou (asi omylem? ) povedl a byl, řekla bych, velmi dobrý.
Jogurt opět hlenózní, tedy jsem to vzdala.
Na Živitelce jsme pořídili nátěr na tvrdé sýry, tak matláme ty. Ty nám jdou.
Tedy... uvidíme, ale zatím se nekazí a jsou jedlé. Některé i velmi jedlé.
S kozou jsem to už letos vzdala a zasušuji. Už si chceme od přehršle mléka a každodenního dojení odpočinout. Jí to taky prospěje. Dojí fakt dobře :) Tak až na přesrok uvidíme. Snad zabřezne. Ne jako ty minulé, jalové... :(.
Tak zisťujem že mám sklerózu že už to tu dávnejšie vyriešil massaro, ale tá debata stála zato
Už by sa len zišlo keby sa dovzdelali aj niektoré eshopy ktoré to tak veselo predávajú ako zábranu proti nakrytiu, A ked som jeden e-shop oslovila, že názov je zlý tak to zmenili na "zábranu na zakrytie vulvy" :D.

dobrá práce
napsal(a):
dobrá práce
No zatiaľ osveta u predajcov nezabrala, uvidíme či to ešte zmenia ale teším sa že 3 slovenské eshopy to uvádzajú ako prolapsový oblúk :).Starý bača k tomu písal žesa smial keď prišiel k stádu kde 88 ovcí malo na sebe ovešané tieto "aparáty" a majiteľka sa na jar nestačila diviť :).

By mě zajímalo, kdo to certifikoval k výrobě jako funkční zboží...

napsal(a):
By mě zajímalo, kdo to certifikoval k výrobě jako funkční zboží...
Ale tak ono je to funkční... když potřebujete, aby pochva držela v ovci.
kdo vymyslel, že je to ovčí pás cudnosti, to by mě zajímalo...
Ešte doplním to foto aj sem keby niekto hľadal návod ako na to v tomto vlákne.

Bodlinka: rozumím...špatný překlad holt... aneb Češi (Slováci) najdou pro každý předmět vždy daleko víc využití, než původně měl...
Tak bohužel tím rozlousknutím jsem na sebe asi přivolal smůlu. Papírová texla, prvnička, kterou jsem si piplal a první rok ani nepřipouštěl má výhřez a ne malý . Když se postaví, tak má tendenci zalézat, ale ne vždy zaleze. Tak jsem ten vehement objednal a uvidíme. Porod by neměl být dříve než 15.2., ale bude spíš později. Před porodem to asi musí ven, co? Nejvíc mě štve, že to je na vyřazení. Je fakt pěkná a stála i dost peněz...

Massaro
napsal(a):
Tak bohužel tím rozlousknutím jsem na sebe asi přivolal smůlu. Papírová texla, prvnička, kterou jsem si piplal a první rok ani nepřipouštěl má výhřez a ne malý . Když se postaví, tak má tendenci zalézat, ale ne vždy zaleze. Tak jsem ten vehement objednal a uvidíme. Porod by neměl být dříve než 15.2., ale bude spíš později. Před porodem to asi musí ven, co? Nejvíc mě štve, že to je na vyřazení. Je fakt pěkná a stála i dost peněz...
Před porodem je potřeba jakékoliv protivýhřezové opatření uvolnit. úplně nejlepší je to udělat ve chvíli, kdy vidíte, že se bahnice chystá k porodu. prostě během první doby. to je největší vopruz výhřezu, že musíte hlídat porod. no a pak to, že je to na véčko.

Massaro
napsal(a):
A je potřeba nějaká speciální péče i po porodu, pokud se to tedy zvládne?
Ne, po porodu už to nezlobí.
Jo, po porodu může vyjet třeba celá děloha, ale to je jiná věc a nezávislá na výhřezu pochvy.
lilo
napsal(a):
Hlavne ji massaro postav zadnima nohama dokopecka... tak aby se nemohla otocit... aby ji to nevyjizdelo kdyz si lehne... pro zacatek bych ji to alespon zafixovala paskou...
No ona si kráva, vlastně ovce, lehá a na předních se vzepře. Takže poloha úplně špatně. Myslíš ji teda úplně zafixovat na místě? Porod může být 15.2., ale taky až za měsíc, vemínko zatím moc nemá.
Massaro
napsal(a):
Taky jsem se s tím v chovu setkala. Každý radil vyřadit a já neposlechla. Ovce na dalších březostech žádné problémy neměla. Namíchejte si slabě růžový roztok hypermanganu a to co leze ven, alespoň jednou denně omyjte. Protože jak leží, tak se ji na to nalepí kousky podestýlky a když to zaleze zpátky, tak si tu špínu natáhne dovnitř a poraní si sliznice a trochu to začne hnisat. Tím roztokem se to vydesinfikuje.
Měla jsem několikrát, ale spíš u suffolaček. A že by to bylo nějak moc příbuzné jsem nevypozorovala. Spíš se objevovalo, když se nepodařilo udělat kloudné seno a bylo vymoklé. Vitamíny jsem dotovala vitamixem a asi málo. A taky jsem je dřív na zimu zavírala do chlíva. To jsem jich měla jenom asi 10. Pak jak se stádo rozrostlo, tak jsem je nechávala pod kůlnou s volným pohybem po dvoře a do chlíva je stahovala před porodem někdy až těsně po porodu. Asi tak na týden a pak znovu ven. Prý když má ovce dost pohybu, tak se to vyskyne nimimálně. To ale neznamená, že ne.
Tak uvidím jak proběhne porod. Pak se rozhodnu, co s ní dál. Jinak u mě spíš bude problém v tom, že je asi moc zkrmená, možná jehňata budou dost narostlá. Ovce dostala lepší krmnou dávku dřív než obvykle. V létě se mi ke stádu dostali berani a nemám proto moc sesynchronizované porody. Některé rodili už kolem Vánoc, proto jsem hned začal přidávat jádro - všem, jsou pohromadě. No a vzhledem k tomu, že loni ani připuštěná nebyla, tak je asi moc tlustá.
Z našich zkušeností dochází k výhřezu pochvy nejčastěji na konci 4. měsíce březosti a ve většině případů šlo o velká trojčata.
Když vám nedojde originál popruch, jde vyrobit celkem funkční z pásků nebo obvazů - jeden okolo slabin(pozor ať nezmáčknete vemínko) a druhý navázat kolmo přes pipinu a prostě to nějak zašmodrchat :) Hlavně ať TO drží vevnitř.
Taky doporučuju dát ovci třeba 3 dny betadinový (popř atb) čípky kvůli možné infekci, to je asi největší riziko spojené s výhřezem.
Porody po výhřezu byly v pohodě.