Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2016 17:50
jendajedna

XXX.XXX.37.11

Zdravíčko,

po dlouhé době se Vás opět ptám, zda jsou nějaké nemoci ucha, nebo jestli je možné, že když mám ve výběhu dvě ovce, že jedna druhé nakousla ucho, má ho bez srsti a trošičku i chybí se mi zdá. Všiml jsem si toho před chvíli, čerstvé to nebylo... nastříkal jsem to pediriperou.

Popřípadě že by si ho tak nepěkně byla schopna odřít?

Hlídat a stříkat pediriperou, nebo doporučíte nějaká jiná opatření?

díky.

4.10.2016 18:06
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Fotku.

4.10.2016 20:20
moonika

XXX.XXX.133.205

Jj. treba foto. ja som pred dvomi rokmi chytala paniku ked som na ušiach jednej kozy spozorovala ryhy-, pásiky na špičkách uší. Vravela som si že čo za choroba prapodivná...nakoniec odpadli špičky uší :P až som zistila že jej uši oštikáva jedna jej kolegyňa.

4.10.2016 21:03
moonika

XXX.XXX.133.205

Pre zaujímavosť foto po odpadnutí špičiek a teraz ešte ma na tých ušiach aj veľké známky, no vyzerá zaujímavo
Inak keď špičky odpadli, normálne bolo vidieť živé "v reze"... striekala som pederiprou a všetko ok.

sredl

4.10.2016 21:06
sredl

XXX.XXX.216.36

Dobrý den/dobrý večer.
pro všechny vaše finanční problémy, žádné další starosti, aby se vám
prosím kontaktujte nás pouze na : jaroslav.sredl1962@gmail.com

zajišťujeme financování pro všechny ty, kteří to potřebují, a to ve všech oblastech činnosti.

poznámka:dejte si Pozor na nabídky přichází z afriky
děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2016 22:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moni, každou chvíli tu čtu ohledně zastříkání Pederiprou nějakých živých ran. Já jsem jí k tomu účelu taky zvyklá používat. Stane se to tak jednou za třeba 2 roky, že to které konkrétní zvíře dostane zelený zástřik. Jenže když jsem tu řešila problém na kůži ovce, který byl plošně poměrně živý a potřebovala jsem to trochu zatáhnout a zaléčit a použila Pederipru, tak jsem dostala vynadáno od jednoho uživatele, že se musí používat 5 dní v kuse, aby se netvořily rezistentní kmeny bakterií na to dané antibiotikum...
Máte šajnu, jak to s tím je? Nebo jste jí to chodila stříkat 5 dní? Nebo malá ranka nevadí, ale když je to plošně, tak už to jednorázové užití problém je?
Třeba se vyjádří i Bodlinka..předem díky.

4.10.2016 23:28
moonika

XXX.XXX.133.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moni, každou chvíli tu čtu ohledně zastříkání Pederiprou nějakých živých ran. Já jsem jí k tomu účelu taky zvyklá používat. Stane se to tak jednou za třeba 2 roky, že to které konkrétní zvíře dostane zelený zástřik. Jenže když jsem tu řešila problém na kůži ovce, který byl plošně poměrně živý a potřebovala jsem to trochu zatáhnout a zaléčit a použila Pederipru, tak jsem dostala vynadáno od jednoho uživatele, že se musí používat 5 dní v kuse, aby se netvořily rezistentní kmeny bakterií na to dané antibiotikum...
Máte šajnu, jak to s tím je? Nebo jste jí to chodila stříkat 5 dní? Nebo malá ranka nevadí, ale když je to plošně, tak už to jednorázové užití problém je?
Třeba se vyjádří i Bodlinka..předem díky.

Ja som jej to striekala každý deň asi okolo týždňa ale nie preto čo spomínate, proste kým to nevyzeralo dobre, zatiahnuté, som to striekala.

čo sa týka tých 5dní, Bodlinka snáď poradí:).

5.10.2016 00:07
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když dostanete od doktora antib., taky je musíte vybrat celé.

5.10.2016 00:10
moonika

XXX.XXX.133.205

profesor1 napsal(a):
Když dostanete od doktora antib., taky je musíte vybrat celé.

Ale je podľa mňa iné keď sa to strieka do novej nezapálenej rany ako "preventívna"atb-bariera.

5.10.2016 00:16
profesor1

XXX.XXX.192.98

Podle mne je to zbytečné a navíc špatné. Atb s má používat až je opravdu potřeba. Jinak stačí obyč desinfekce. Nechte tělo nech se trénuje a zoceluje v odolnosti. Je k tomu celkem dost vybavené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík