Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2016 09:11
Reniéé

XXX.XXX.4.146

Dobrý den, potřebovala bych radu, mám 8 měsíčního kastrovaného kozlíka kamerunského a rok a půl kamerunskou slečnu, Kozlík neustále každý den, celé dopoledne mečí na celou ves, jsou na pozemku o rozloze 2000m2, denně dostávají oves, tvrdé pečivo, atd, ted poslední týden se vždy nějakým způsobem dostanou přes plot k sousedce, denně opravujeme plot.Je nějaká rada, proč naše kozy takhle vyvádí?Děkuji moc za jakoukoli radu.

14.10.2016 09:40
lilo

XXX.XXX.201.210

Protoze jsou to kozy... a jedina rada proti tomu co popisujete je, je nemit...

14.10.2016 09:55
profesor1

XXX.XXX.192.98

Kozlík si vedle slečny uvědomil, že je hňup a co mu to vyvedli, a proto brečí
Jsou naučení na dobroty - pečivo, oves, tak se toho dožadují a když to nedostanou tak to hledají jinde. Zkuste zainvestovat do elektr. ohradníku, nebo jedině zpevnit a zvýšit plot.

14.10.2016 10:16
Reniéé

XXX.XXX.4.146

Děkuji moc za radu!

14.10.2016 12:06
moonika

XXX.XXX.195.73

Čo sa týka mečania, zvykli si asi že sa im asi často podarí niečo "vyžobrať ". Ja verím že keď pochopia že mečanie je bez efektu tak ich to omrzí, dobroty by som im dávala len raz denne a mečanie ignorovala, chodila by som tam čo najmenej. Držím palce a prajem pevné nervy.

14.10.2016 12:07
moonika

XXX.XXX.195.73

lilo napsal(a):
Protoze jsou to kozy... a jedina rada proti tomu co popisujete je, je nemit...

:D to je rezignácia.

14.10.2016 13:00
lilo

XXX.XXX.201.210

moonika napsal(a):
:D to je rezignácia.

Mooniko... mas pravdu... je... stratila bych nervy...

jolyha

15.10.2016 17:22
jolyha

XXX.XXX.229.101

moonika napsal(a):
Čo sa týka mečania, zvykli si asi že sa im asi často podarí niečo "vyžobrať ". Ja verím že keď pochopia že mečanie je bez efektu tak ich to omrzí, dobroty by som im dávala len raz denne a mečanie ignorovala, chodila by som tam čo najmenej. Držím palce a prajem pevné nervy.

Náš holandský kozlík mečí a mečí do zblbnutí, i když si tím nikdy nic nevyžebral, dobroty dostávají výhradně v pravidelném čase krmení ráno a večer. Kvůli tomu, že by chtěl kontakt s lidmi též neřve, je plachý a na nějaké drbání a mazlení ho neužije, zdrhá hned mimo dosah jak příjdeme. Kozy - holky - se chodí mazlit, kastrát kozlík taky, ale ti jsou zticha. Jen ten jeden vydrží ječet několik hodin denně, bez důvodu, prostě proto, že se mu chce. Už jsme si zvykli. Kdyby ne, už by se chladil v mrazáku.

15.10.2016 20:21
Reniéé

XXX.XXX.4.146

Tak je to prave i u nas, uplne presne, jen neni plachej a je hroznej mazel.My jsmr si zvykli, ale nase sousedka bohuzel ne

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2016 20:45

Já tu stále mečícího kozlíka po 4 týdnech neustálého mečení vyřešil porážkou.
To byl najednou klid.

15.10.2016 22:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jednoduché - je rozmazlenej a vyžaduje si pozornost - krmení nebo hlazení.
Buďto ho vyměňte za kozlíka z normálního chovu nebo je nepřikrmujte.
Ono ho to přejde.

Přesně tenhle nešvar dělají hloupé ženy i u ouessantských ovcí, které chovám.
A nejlepší je, když napíšou - vymazlený beránek do chovu, nechá se pohladit,
má rád děti.
Tak přesně vím, že až tomuhle miláčkovi odchovanému hlupačkami bude rok
a více, tak začne trkat a vyžadovat si pozornost i takto.
To je charakterově zničené zvíře, ale bohužel - moc chytrých lidí už se dnes nevidí.
Nejlepší je si zvířata odchovávat svépomocí - bezkontaktně.
Pak ani nikdo neví, že se na zahradě nějaká zvířata pasou.

Být vámi, tak zakročím dříve, než to některé ze sousedů přestane bavit.
Protože obtěžování hlukem (nebo kouřem) je jedno z nejhorších narušování
sousedských vztahů.

15.10.2016 23:53

Kostey: Taky jsem to řešila, s dojnou kozou. Mezi moje stádo se neaklimatizovala - byla zvyklá, že byla na dvorku s ostatními a měla pořád lidi na dohled. Najednou byla na rozlehlé zahradě a člověk chodil jen na krmení (dojení). Tak stála a kdykoli zaslechla pohyb člověka, začla řvát, jako by šla na prážku. Já už se bála zavřít dveře od baráku, jen abych necvakla zámkem, aby zas nebyl 10minutový kravál... jsme v údolí, takže se to nese i km daleko :(
Kozu jsem po 3 týdnech neutichajícího mečení dala pryč (naštěstí se našel kupec, kterému to nevadilo..). Jinak by šla taky do salámu.
Pro mě je daleko výše v prioritách, mít mezi sousedy klid, než si vydržovat zvíře, které takto obtěžuje mě i okolí. Kdybych byla na samotě u lesa, tak bych to asi až tak neřešila, ale v blízkosti dalších lidí...radši ho poslat do světa nebo mražáku...

PS: Honzo, já mám podezření na to, že jsme díky účasti se zvířaty na adventních trzích, kdy jsme přivezli kozu, ovečku a berana (byl opravdu impozantní, tak jsme ho holt "chtěli ukázat"), jsme si vyrobili tak trkacího berana, že jsme ho nakonec museli porazit (plemeník). Celý den ho lidi mazlili po hlavách a z běžného "hlídání si holek" se stalo válcování všeho dvounohého, co se přiblížilo... tak šel :( takže za mě: když samce mezi hladiče, tak už jen ty bez koulí... ostatní samce mám bezdotykové.

16.10.2016 09:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jo jo jo - i charakterově kvalitní zvíře se dá brzo zhurvit.

Nejhorší je, že třeba zrovna v Zoo Praha mají moc pěkné Ouessant,
případně v Zoo Chomutov (ale i jiných zoo). No a vzít si odtud berana
rovná se vzít si trkajícího zmeťoura. Nechat ho skočit, rychle změnit kref
a šupky s ním o dům dál nebo na rožeň. Jinak to bohužel nejde.

Matsik

16.10.2016 11:36
Matsik

XXX.XXX.96.19

To ty naše kamerunky si zvykly, že když jde někdo okolo tak řvou jak kdyby tejden nežrali a lidi jim to samozřejmě žerou a tak když jdou kolem něco jim hodí. Naštěstí nic špatnýho, ale pak je poslouchat když vylezu na zahradu, to je horor. Naštěstí si nikdo zatím nestěžoval. A s tím beranem to u nás bylo stejné. Koupil jsme si berana, který se mazlil a byl strašně hodnej. Po dvou letech ( to mu bylo 5) začal trkat jen tak občas, ale s přibývajícím věkem to bylo horší a horší. Nakonec musel pryč. My si pořídily nového berana a podle rad odtud z ifauny jsme ho nehladily a zakázali jsme to i ostatním. Sice se nás dodnes boí a udržuje si odstup, ale to mi přijde lepší než trkavec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík