Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anna275

28.10.2016 20:28
Anna275

XXX.XXX.29.234

Prosim o radu máme cca 8 měsíců starou kozičku a má na jedné straně veminka "výrustek" ale druhá kozička, která je stejně stará to nemá. Všichni známí co jí viděli říkají že takhle vemínko roste, viz foto. Zda je to normální, tak mě prosím omluvte jsem začátečnice :).

28.10.2016 20:50
lilo

XXX.XXX.201.210

Mysleno vyrustek jako ze ma vice struku? nebo ma dva struky ale jeden je vetsi jakoby uz nality... pokud je tam vice struku jedna se o pastruk jde o vadu na vemeni a koza by nemela byt zarazena do chovu je to castecne dedicne pokud se narodi takove koze kuzlata je nutne dohlednout aby se nesnazila sosat z onech pastruku a prikladat je k odstriknutemu struku... ony uz si pak ten ze ktereho mleko tece bezpecne najdou... o kozach s pastrukyse povidaji i historky jak jsou dobre dojnice... pokud je to jakoby nalita pulka veminka muze to byt zpusobeno preprskavanim, zpusobi to hormonalni hladiny... pokud koza jeste neni nakryta... u jedne kozeny jsem to mela... ve struku se tvori jakoby voda / panenske mleko, pokud je veminko chladne, nikde nejsou zadne zmeny na kuzi bulky atd... tak to bude v poradku a az kozena porodi tak pravdepodobne bude i tato pulka o fous vetsi... nebude symetricke... ale jde spis o estetickou vadu a z casti docasnou... pokud je nakryta a brezi coz si myslim v 8 mesicich je jeste brzo muze to byt zpusobeno i tim... mlecna zlaza zkratka musi dorust. tim se predchazi jejich deformitam... stalo se mi to u kozy ktera potratila mesic pred porodem ze nalila jen pulku vemene... vemeno uz zustalo nepravidelne s pomerne velkym nepomerem i co do mnozstvi vydojeneho mleka ale oba struky se podarilo rozdojit...

28.10.2016 21:42
roklanka

XXX.XXX.45.47

Vypadá to, jako by se nalévala jen polovina vemene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík