Napájecí láhev pro jehňata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KZich

25.11.2016 17:14
KZich

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
Která napájecí láhev je pro jehňata vhodnější nebo lze použít i normální starou láhev pro děti? Nebo čím krmíte syrotky Vy?
děkuji za odpověď

1) http://www.almvizovice.cz/reprodukce-odchov-jehnat/lahev-na-mleko

2) http://www.almvizovice.cz/reprodukce-odchov-jehnat/lahev-pro-jehnata.

25.11.2016 19:11
lilo

XXX.XXX.201.210

To mate asi jedno.. ale osobne bych brala delsi dudlik...

KZich

25.11.2016 19:25
KZich

XXX.XXX.89.231

Jásný že je vcelku jedno jen se ptám jestli nemáte někdo zkušenosti která je lepší... takže vzít asi tu s tím s úženým dudlíkem.

25.11.2016 19:58
lilo

XXX.XXX.201.210

Osobne mam zkusenost jak s detskou lahvi tak s vlastni vyrobou... detsky dudlik doporucuju rozhodne ten klasickeho tvaru v zadnem pripade ne ergonomicky... odchovala jsem na nem maleho kolouska... jinak kuzlata dokrmuju z kybliku co ma pomerne dlouhe savicky saje se jim z toho dobre... a kdyz bylo potreba odkojovat jedno... tak jsem vzala ten dudlik z kybliku petflasku od mleka takovou s tim sirsim hrdlem... do vicka udelala vykruzovackem otvor 1cm a dudlik natahla a lahvicka byla hotova...

KZich

25.11.2016 20:11
KZich

XXX.XXX.89.231

lilo napsal(a):
Osobne mam zkusenost jak s detskou lahvi tak s vlastni vyrobou... detsky dudlik doporucuju rozhodne ten klasickeho tvaru v zadnem pripade ne ergonomicky... odchovala jsem na nem maleho kolouska... jinak kuzlata dokrmuju z kybliku co ma pomerne dlouhe savicky saje se jim z toho dobre... a kdyz bylo potreba odkojovat jedno... tak jsem vzala ten dudlik z kybliku petflasku od mleka takovou s tim sirsim hrdlem... do vicka udelala vykruzovackem otvor 1cm a dudlik natahla a lahvicka byla hotova...

Takže něco takového?

https://www.nutriklub.cz/data/MediaLibrary/cz/0/7594/147049590-thumb.jpg

nechce se mi objednávat kvůli jedné lahvičce a platit přehnané poštovné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2016 20:26

Mě z těch Aventů nechtěli pít :(
Jak říká Lilo, nejlepší jsou ty přímo pro jehňata/kůzlata, které mají dlouhé dudlíky.
Lze objednat i jen dudlík - třeba by se dalo domluvit po telefonu, zda by to neposlali jen normálně v obálce... nebo zkuste, jestli máte poblíž nějaké vybavenější zdrav.potřeby - existovaly takové návleky na prst z tuhé gumy (nevím na co, asi jako ochrana při úraze/šití prstu?) - tam už jen propíchnout větší dirku a máte hotovo. Ale na netu jsem to nenašla. Těžko říct, jaké heslo použít..

KZich

25.11.2016 21:08
KZich

XXX.XXX.89.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě z těch Aventů nechtěli pít :(
Jak říká Lilo, nejlepší jsou ty přímo pro jehňata/kůzlata, které mají dlouhé dudlíky.
Lze objednat i jen dudlík - třeba by se dalo domluvit po telefonu, zda by to neposlali jen normálně v obálce... nebo zkuste, jestli máte poblíž nějaké vybavenější zdrav.potřeby - existovaly takové návleky na prst z tuhé gumy (nevím na co, asi jako ochrana při úraze/šití prstu?) - tam už jen propíchnout větší dirku a máte hotovo. Ale na netu jsem to nenašla. Těžko říct, jaké heslo použít..

Děkuji zkusím se v pondělí až pojedu do města poptat a přinejhorším si ji objednám no od ALMu a ještě něco asi tedy přihodím...

25.11.2016 21:23
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mám i tu velkou, ale hlavně i obyč. dětskou na pár ml.. Jde o to, že na té malé mám dudlík s menší dirkou, aby to do jehněte přes velkou dirku neteklo a nevdechlo to do plic. Taky malé jehně toho tolik nevypije a když nalejete trošek do velké půllitrovky, tak to rychle chládne a než se vám malé naučí z dudlu sát, tak se mléko ochladí. Větší už je s velkou dírkou na dudlu, pro naučené větší jehňata.
Jestli máte v okolí šikovnou prodejnu zahrádkářských potřeb, tak tu flašku prodávají i tam, případně u veterináře, ale veti ji mívají nejražší.

KZich

25.11.2016 21:31
KZich

XXX.XXX.89.231

Zkusím je ještě poptat v těch zah. potřebách... prodávají tam spoustu věcí pro chov...(kupuji tam ovcím liz...napaječky králíkům atd...).

26.11.2016 07:14
lilo

XXX.XXX.201.210

Jestli mate v okoli Stober, nebo nejake kutilske potreby pripadne tam kde kupujete lizy pripadne kmiva... proste poptejte se... ale ve zdravotnickych potrebach ten gumovy prst je na dve veci... je moc mekky... je to jak kdyz by jste odrizl prst z gumovy rukavice... no z trosku pevnejsi... take jsem vyzkousela tenkrat vsechno... a ve finale se vyplati koupit pro oveny a kuzlata to co jim je urceno...

26.11.2016 08:30

Nojo, to bylo řešení, když paní nechtěla objednávat z e-shopu.. jasně, že kupovat něco přesně na míru se vyplatí nejvíc

KZich

26.11.2016 10:08
KZich

XXX.XXX.89.231

Děkuji všem za odpovědi a rady... zajdu se v pondělí poptat a když tak to tedy objednám z toho ALMu tu s tím užším dudlíkem + přikoupím i ten červený na zkoušku

26.11.2016 10:54
ovcezkopce

XXX.XXX.211.152

Pozor na střídání dudlíků, když si vám zvyknou na jeden, nemusí chtít jiný. Flaškáči si mi zvykli na dětský a červený (je silnější) pak plivali a nechtěli tahat.

KZich

26.11.2016 10:57
KZich

XXX.XXX.89.231

Děkuji za upozornění.

26.11.2016 12:28
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Používám obyčejnou pivní láhev. Dejte si do vyhledávače AGROMARKET. Tam je v nabídce několik druhů dudlíků. Používám gumový rovný mají ho tam za 20 Kč. Dá se krásně nasatit. Jde to i na plastovou láhev od minerálky. Když potřebuji ze začátku tak mám malé lahvičky ve kterých se prodává smetana do kávy. Jsou od 1 dl.

KZich

26.11.2016 13:24
KZich

XXX.XXX.89.231

přezdívka napsal(a):
Používám obyčejnou pivní láhev. Dejte si do vyhledávače AGROMARKET. Tam je v nabídce několik druhů dudlíků. Používám gumový rovný mají ho tam za 20 Kč. Dá se krásně nasatit. Jde to i na plastovou láhev od minerálky. Když potřebuji ze začátku tak mám malé lahvičky ve kterých se prodává smetana do kávy. Jsou od 1 dl.

Prosím o odkaz vždy mě to našlo nějakou kompostárnu, děkuji.

26.11.2016 13:36
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Dala jsem agro market a objevila se úvodní stránka se slunečnicí. Na levé straně je žlutý sloupec co všechno nabízejí Jsou tam i potřeby pro chov ovcí. Snad se zadaří a najdete to.

26.11.2016 18:01
tervo

XXX.XXX.238.193

Tuto lahev rozhodně nebrat! dudlík je moc tvrdý a kůzle ho nezmůže

https://www.rajkrmiv.cz/chovatelske-potreby-pro-hospodarska-zvirata/lahev-krmna-pro-jehnata-1l.

KZich

26.11.2016 18:53
KZich

XXX.XXX.89.231

26.11.2016 19:24
tervo

XXX.XXX.238.193

Vypadá podobně, ale není poznat zda je z tvrdého plastu, podle ceny asi nebude. Měkký plast bude kůzle (jehně) sáním jakoby vcucávat a mléko z lahve pak napoteče pořádně. Na tom e-shopu mají i tu lahev z toho tvrzeného plastu, sice je dražší, ale nebudete litovat! Vyzkoušela jsem kde co, láhve pro mimina i pro štěňata, ale tahle je nejlepší.

http://www.almvizovice.cz/reprodukce-odchov-jehnat/lahev-pro-jehnata-s-dudlikem-500-ml-plexi.

26.11.2016 19:51
přezdívka

XXX.XXX.105.195

KZich napsal(a):
Nenašel ale to je jedno myslíte něco takového?

http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/dudlik-k-navleceni-na-beznou-lahev-natural-pro-jehnata-a-kuzlata-p26561/#.

Jo to je ono. A tady jsou koukám ty dudáky levnější.

KZich

26.11.2016 21:09
KZich

XXX.XXX.89.231

A co toto nemáte s tím někdo zkušenosti? Myslím si podle přiložené foto že to asi musí fungovat

http://www.selko.cz/cuck-pro-jehata-na-bn-pet-lahve-roubovac~z4152b.html.

KZich

26.11.2016 21:10
KZich

XXX.XXX.89.231

2 pokus s fotkou.

KZich

26.11.2016 21:14
KZich

XXX.XXX.89.231

Tak nic když to nejde...

Přidejte reakci

Přidat smajlík