KZich

XXX.XXX.89.231
vrbaska
napsal(a):
Zdravím, chci se zeptat zda nějak evidovat skopečky, nebo to nikoho zajímat nebude při případné kontrole? :)
Díky
Já je eviduji alespoň jednou známkou i když jdou na porážku a normálně nahlásím do registru a pak odhlásím domácí porážka.
KZich

XXX.XXX.89.231
Nene to nikoho nezajímá alespoň u mě se kontrola na nic neptala akorát zkontrolovala zda mají známky a pak se zajímala o papíry a okolo.
bee.st
napsal(a):
Registrací jehňat si zbytečně přiděláváte prácu, do 6 měsíců věku nemusí být registrovány. Při narození ho jen zapíšete do stájového registru pod číslem ušní známky, která vám byla přidělena a máte ji doma, nikde nic nemusíte hlásit. Jen musí být v tom stájovém registru.
To si můžete dovolit, pokud jehně zabijete pro svou potřebu. A až budete objednávat nové známky, tak vám taky žádné nemusí poslat, protože v Hradištku vedou i tohle. Známky se objednávají na číslo hospodářství a pokud jich máte víc jak dvojnásobek matek máte smůlu. Jak jinak je chcete v Hradištku odepsat než, že budete hlásit narození a domácí porážky. Pokud ho chcete do půl roku zabít nepotřebuje mít žádnou známku.
bee.st
napsal(a):
Tak to je snad jasné, že jehně musíte zabít doma a to do 6 měsíců. Zvíře nesmí opustit hospodářství bez známky. A co s tím má společného ten zbytek, co jste napsala?
Protože ho tím pádem nemohu napsat do stájového registru. Teda mohu, ale bez přiděleného čísla. jinak čísla vyplácáte zbytečně. Příště si po sobě přečtěte co píšete a jaký to dává smysl.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak si to ujasněme: zvíře do 6 měsíců zapíšete do stájového registru, žádné číslo mu nedáte, pokud ho neprodáváte a porazíte do 6 měsíců. Nikam ho nehlásíte. Proč by dostalo číslo, když ho mít nemusí? Ale zapsané být musí. Jen datum narození a pohlaví, případně matku, jestli chcete. Jakmile mu je 6 měsíců a chcete si ho dál nechat, vezmete nějaké volné číslo, které máte, a dopíšete ho do deníku a zvíře přihlásíte.
KZich

XXX.XXX.89.231
Jelikož já mívám jehňata do věku cca 8měs. tak je značím alespoň tou jednou známkou.
KZich

XXX.XXX.89.231
KZich
napsal(a):
Jelikož já mívám jehňata do věku cca 8měs. tak je značím alespoň tou jednou známkou.
Já značím i když vím že nepůjde dál do chovu prostě kvůli kontrolám
KZich

XXX.XXX.89.231
bee.st
napsal(a):
Jo, všichni ten cirkus děláme kvůli kontrolám, akorát to stojí víc peněz a práce a nesmíte zapomenout poslat do 7 dnů hlášení při každé změně, co nastane.
Takový je život no...
bee.st
napsal(a):
Pokud má 6 měsíců a chcu si ho nechat, tak ho musím označit číslem pod kterým je zapsané ve stájovém registru a do 7 dnů nahlásit do evidence.
A kolik let budete pod stejnými čísly zapisovat jehňata do registru a potom je
třeba porážet bez označení dřív, než jim bude 6 měsíců ?
Přezdívka a Oreb mají naprostou pravdu.
KZich
napsal(a):
Když si objednáte dvě párové známky, měla by jste navěsit obě.
Na zvířata, která budou určená k porážce do roka, se navěšuje jedna známka,
která je k tomu vyhotovená. Takto zbytečně platíte za dvě.
pajca
napsal(a):
A kolik let budete pod stejnými čísly zapisovat jehňata do registru a potom je
třeba porážet bez označení dřív, než jim bude 6 měsíců ?
Přezdívka a Oreb mají naprostou pravdu.
Podle paní od plemenářů, co u nás dělala kontrolu na ovce, jde ty čísla použít opakovaně, dokud ho nenahlásíte do evidence. Takže, co si myslíte vy je mně úplně jedno, pro mně je důležitější to, co tvrdí ten, co to kontroluje.
KZich

XXX.XXX.89.231
Možná to vyznělo špatně ale kupuji pouze jeden pár pro beránky a pro ovečky které si nechávám dva páry...
bee.st
napsal(a):
Podle paní od plemenářů, co u nás dělala kontrolu na ovce, jde ty čísla použít opakovaně, dokud ho nenahlásíte do evidence. Takže, co si myslíte vy je mně úplně jedno, pro mně je důležitější to, co tvrdí ten, co to kontroluje.
Proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě.....
bee.st
napsal(a):
Zkuste se zamyslet nad Vaším příspěvkem, kterým jste výše odpověděl Přezdívce.
Tak koukám, že se to zvrtlo trochu v jiné téma, ale když už jsme u toho.. každopádně značení a zapisování ať si každý dělá podle své vůle, i když jsem v evidenci začátečník tak mám celkem jasno..
Akorát budu zvířata dohlašovat, není jich moc a známky mám objednaný se stavem zvířat 0, přijde mi to?
Nevím jak to funguje teď, ale před 2 lety jsem objednávala známky a poslali mě jich polovinu, protože je jich ještě na mé číslo chovu dost. Jehňata, která se narodlila, jsem ještě neměla nahlášená, i když už běhala po louce. Já to viděla podle toho, kolik mám jehňat a kolik známek v krabici. Paní to viděla podle počtu bahnic a počtu zatím nepoužitých známek v evidenci. Protože chovám romanovky, tak dvojnásobek známek podle bahnic neplatí. Měla jsem za to, že když už jsem to jednou hlásila, že chovám romanovky, že to tam u mého čísla chovu mají poznamenané, bohužel se to musí pokaždé psát do poznámky. Ve vašem případě by bylo dobré napsat do poznámky začínající chovatel, popřípadě se zeptat telefonicky, ať máte jasno.