Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Farma sr

5.12.2016 06:51
Farma sr

XXX.XXX.90.7

Nevím jak dlouho máme březí kozu, ale ma brichobjak balon, výtok a stále v dává v zadek dolu jako když chce curat, ale trvá to už tři dny a nic, řekli mi ze kuzlsta jsou už v porodních cestách, ale tři dny se nic neděje.

5.12.2016 07:16
lilo

XXX.XXX.201.210

No ok... takze nevite kdy ma termin...dal... ani nepisete jak je koza stara, jestli je to prvnicka... jak vypada jeji vemeno... jestli je jakoby leskle / proste plne nalite mlekem.. to se deje totiz tesne pred porodem nebo v prubehu porodu nebo po nem...pak nepisete jeslti ma koza kontrakce... to ze ucurava to ze zacina hlenit to v klidu muze.. zkontrolujte jestli se kuzlata hejbou... verim tomu ze ma jeste cas...a ze vsechno bude v poradku... kazdej porod je individualne... pozor davejte v momente kdy vidite ze koza ma viditelne kontrakce a to nejde prehlednout koza vstava, leha, brisni lis se snazi vypudit kuzle... vetsinou i cesty se otviraji... koza jakoby prdi pipinou...otvira se ji pipina tak to zacina porod... tak by koza mela porodit nejpozdeji do hodiny kozi porody jsovu vetsinou dost rychle... ale muze se stat ze se kuzlata zamotaji sprajcnou v cestach... fyziologie je take v tom ze koza nejprve vypusti plodovy obal naplneny vodou... to praskne zvlhci to porodni cesty a pak uz vetsinou jde nejaka koncetina, hlava... i kdyby tam byla jen jedna noha... pokud by to do dvou hodin nijak nepokracovalo koza by mela kontrakce ktere by s ni cvicily byla by otevrena... muzete ji pohmatem vysetrit a snazit se nahmatat neco jako nohu, hlavu atd... jestli si na to netroufate rozhodne volejte urychlene veterinare... ale nejprve rozpoznat a byt si jisty... jestli se jedna ci nejedna o porod...

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2016 08:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

A kdo vám řekl že kůzlata jsou už v porodních cestách?

5.12.2016 10:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jste si jistá že je březí? Není jen vykrmená a neprská se?

Ne-chovatel

5.12.2016 11:20
Ne-chovatel

XXX.XXX.252.12

Já bych k té snaze pomáhat ještě přidal informaci pomáhat (tahat) v okamžiku kdy ona tlačí (má stah který plod vypuzuje), ne se jí to kůzle snažit vyrvat kdykoli. I když vy jste tu většinou ženské a tak by vás to možná ani nenapadlo jako nás chlapy...

5.12.2016 13:30
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mé ego mě nedá abych tě Ne-chovateli trošku neusměrnil když sis dovolil mě oslovit vedle!
Máš samo že pravdu, že se tahá až když jsou stahy. Ale pokud by kozena už rodila tři dny jak zadavatelka naznačuje, tak už se těch stahů určo nedočká. Po určitém čase od začátku porodu, když se zvířeti nepodaří plod vytlačit, tak stahy ustanou. Pak už se na nic nečeká a tahá!

5.12.2016 14:15
lilo

XXX.XXX.201.210

profesor1 napsal(a):
Jste si jistá že je březí? Není jen vykrmená a neprská se?

No take me to napadlo... pokud ale byla od cervence nepretrzite s kozlem tak proc ne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík