Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2016 20:04
paba

XXX.XXX.19.130

Jaké používáte pletivo na ohrady pro chov ovcí? Stačí 100cm vysoké nebo raději 120?

8.12.2016 20:59
profesor1

XXX.XXX.192.98

Jestli budete kombinovat s el. ohradníkem tak metrovka stačí, jinak bych dal minimálně 120cm.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2016 21:21

Jak kde. Já tu kdysi míval 100cm pletivo, ale když bylo celé pod sněhem tak jsem si řekl, že udělám radši 160cm. Naštěstí ovce chodily jen vyšlapanejma cestičkama a do hlubokýho sněhu nešly.
Doporučuju těch 120.

8.12.2016 21:42
farmatopinka

XXX.XXX.89.231

Používáme od samého začátku pletivo 120cm a nemůžeme si stěžovat paseme ovce a kozy společně a respektují to akorát je menší nevýhoda že u toto 120cm mají ty oka u země 10cm což znamená občas i útěky jehňat/kůzlat a tak v době porodu a i než odstavujeme jehňata/kůzlata (okolo 3-4měs) tak pletivo obeženu dvěma řadami lanka.

bereme toto: http://www.e-pletivo.cz/obchod/lesni-ovci-pletiva/ovci-pletiva/ovci-uzlikove-pletivo-120cm/

(mohu doporučit tento web, jsou ochotný, milý... a mají nad 2tis. dopravu zadara ).

8.12.2016 22:29

A přesně proto jsem taky použil 160cm. To neproleze ani slepice.

9.12.2016 18:34
farmatopinka

XXX.XXX.89.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A přesně proto jsem taky použil 160cm. To neproleze ani slepice.

tak to pak jo

měšťák

7.2.2017 20:09
měšťák

XXX.XXX.33.4

Chtěl bych se tady zeptat zkušenějších - koupil jsem zahradu za naším domem, která je ze dvou stran oplocená klasickým zahradním plotem (oka 5x5 cm, výška 150cm) a další dvě strany zahrady budu muset oplotit já. Mám záměr na zahradě od jara do podzimu chovat 2 beránky -jehňata, zřejmě kamerunské. Moje otázka je - je to pletivo, které jsem uvedl vhodné pro ovce. Nezničí to pletivo - nedat levnější? A nebo nechytí se do něj toulci a neoběsí se tak? Z estetického hlediska bych na druhou půlku zahrady dal rád ten stejný typ pletiva. Předem děkuji za rady a názory, T.

7.2.2017 20:34

Mělo by to fungovat dobře. Jen si pohlídat, aby bylo dobře vypnuté - ovce umějí velmi dobře i podlézat.
Pokud byste chtěl mít jistotu, tak koupit ohradník.zdroj a předsadit třeba 2 řady lanka - a budete mít klid

8.2.2017 09:48

měšťák napsal(a):
Chtěl bych se tady zeptat zkušenějších - koupil jsem zahradu za naším domem, která je ze dvou stran oplocená klasickým zahradním plotem (oka 5x5 cm, výška 150cm) a další dvě strany zahrady budu muset oplotit já. Mám záměr na zahradě od jara do podzimu chovat 2 beránky -jehňata, zřejmě kamerunské. Moje otázka je - je to pletivo, které jsem uvedl vhodné pro ovce. Nezničí to pletivo - nedat levnější? A nebo nechytí se do něj toulci a neoběsí se tak? Z estetického hlediska bych na druhou půlku zahrady dal rád ten stejný typ pletiva. Předem děkuji za rady a názory, T.

Chovám kamerunky, mám pletivo 150cm i ovčí pletivo 120cm. Pozemek mám ve svahu, proto jsme v dolní časti volili pletivo vyšší - kamerunky prý rády skáčou. Mám jednu takovou skokanku,100cm dá bez problémů ale 120cm mi zatím nepřeskočila Chovám je dva roky.

8.2.2017 10:13
lilo

XXX.XXX.201.210

Moje koza skakala 150 cm bez potizi... z kopce by skocila i vic...

měšťák

8.2.2017 20:56
měšťák

XXX.XXX.33.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chovám kamerunky, mám pletivo 150cm i ovčí pletivo 120cm. Pozemek mám ve svahu, proto jsme v dolní časti volili pletivo vyšší - kamerunky prý rády skáčou. Mám jednu takovou skokanku,100cm dá bez problémů ale 120cm mi zatím nepřeskočila Chovám je dva roky.

No já taky myslím, že když dám klasické pletivo 5x5cm oka a 150cm výšku tak bude klid. No a kdyby se beránci přece snažili se dostat na zakázané území tak se pořídí el.ohradník jak tu psala hhippie. Doufám jenom že už přijde jaro, abych to stihl zrealizovat ještě letos.

9.2.2017 08:27

měšťák napsal(a):
No já taky myslím, že když dám klasické pletivo 5x5cm oka a 150cm výšku tak bude klid. No a kdyby se beránci přece snažili se dostat na zakázané území tak se pořídí el.ohradník jak tu psala hhippie. Doufám jenom že už přijde jaro, abych to stihl zrealizovat ještě letos.

Letos je zamzlá půda do půl metru (aspoň u nás). Uvidíme, snad příjde brzy slunce a teplo. Taky nás čeká plotování...tak ať se vám chov daří

vasek_46

21.3.2017 21:40
vasek_46

XXX.XXX.198.108

Zdravím, někdo zkušenosti s tímto pletivem? jde mi hlavně o jehňata, zda nebude ta šíře 15cm problém, když klasické ovčí má 30cm. Díky.

22.3.2017 13:15
reznade

XXX.XXX.216.36

My máme 125cm,13 vodorovných drátů, svislé dráty 15cm od sebe. Skákat to nenapadne ani mladou kozu, která mě v chlívku skákala 120 cm jako půlroční kůzle. Pevné je to taky dost, akorát poněkud dražší než zmíněné 120cm pletivo. To jsem neobjevila, proto jsem šla do tady toho ale možná bych šla i do něj, přece jen je podstatně levnější. Při svislých drátech 30 cm od sebe se tam nezachytí zvířata hlavou? Právě výše zmiňovaná kozička se mi do toho mého zachytila už dvakrát a nemohla ven. V každém případě nedoporučuju pletivo z užšími dráty než 2mm a 2,8mm horní a dolního drátu. Mám ho na malé sháněcí oplocence a velmi lehce se zprohýbá.

https://www.levne-pletivo.cz/ovci-pletivo/uzlikove-125-cm-13-dratu-2-8/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík