ameed

XXX.XXX.219.25
Dobrý den, má tu někdo zkušenost s tím-popíši situaci-dnes mi můj mazel skopec začal z ničeho nic kulhat na přední nohu a na omak má teplé kopyto nebo těsně nad kopytem.Nevím, jestli si ji někam strčil-třeba do plotu nebo nevím...napadá někoho něco?
Jestli je to skopec, tak mě prvně napadají klobásy. Protože je to ale mazel, tak to asi bude problém. Pořádně "kopyto" prohlédněte a čichněte k němu jestli nepáchne, případně jestli neuvidíte někde hnisavý výtok, prasklinu, zapíchlý trn... Taky zkuste pazdnecht + okolí pomačkat, jestli to někde v kloubu případně přímo v pazdnechtu zabolí.
ameed

XXX.XXX.219.25
Musím zkusit zítra na světle, dnes jsem to už nestihla, takže jen to, co jsem stihla rozpoznat za polotmy.
Klobásy napadnou každého druhého, tohle je ale můj odkojenec a z toho budou klobásy jen přes mou mrtvolu.
Uvidíme, co to udělá do zítra, kdyžtak budu volat veterináře.
Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je pravda, pán se mi snažil poradit...a jestli to bylo o kopytě, pazdnechtu nebo paznehtu, to už je jedno:)
Dnes už je lepší, ale jak jsem psala, vypiplala jsem si ho od úplného narození a vždy se ke mě hrnul a k jídlu taktéž a teď ne, takže něco v pořádku rozhodně není.
Pán si tedy ekonomicky může brousit nože jinde:)
Jestli najednou u něj opadl apetít, tak to hniloba asi nebude. Taky počasí na to není. To bude nejspíš úraz. Nebylo to napuchlé?
(nože brousím, a už na zítřek. odnese to můj mazel , který nebečí ani nemečí, ale chrochtá, říkám mu Vepřoneli, ale už má víc jak 2metráky, tak chca nechca se jeho čas naplnil ).